homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Leucemia este ereditara?

#1 2009-04-13 14:28:00

shimmy
New member
De la: cluj-n
Inregistrat: 2007-03-30

leucemia este ereditara?

buna ziua,

Bunica din partea tatalui, a logodnicului meu a murit anul trecut de leucemie.S-a stins repede, a picat la pat, a ajuns in spital si in 6 saptamani s-a dus.Mai multe detalii nu stiu, despre ce tip de leucemie a avut sau alte detalii.Avea 67 de ani.Intrebarea mea : este leucemia ereditara? ce sanse sunt ca logodnicul meu sa dezvolte aceastea boala sau daca vom face bebe, ce sanse sunt ca copilul sa fie afectat?

multumesc anticipat.

#2 2009-04-13 14:31:38

alinuutza_81_23_11
Hero member
De la: vest de carpati
Inregistrat: 2008-01-14

Re: leucemia este ereditara?

intodeauna persoanele a caror rude apropiate au suferit de cancer , de orice fel, au o predispozitie , insa nu inseamna ca il si fac. Predispozitia exista, acum daca stai sa analizezi, fiecare avem gena in sange , care poate izbucni in orice mom, depinde de cand de rezistenti suntem , si cat de puternic este sist nostru imunitar.
Eu zic sa nu te stresezi pe aceasta tema, si sa iti vezi de viata. Spor la bebe smile

Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong...

big_smile big_smile big_smile

#3 2009-04-13 15:48:48

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

sunt de aceeasi parere cu alinnuutza, nu te stresa, sa isi faca si el analizele periodic, tu la fel de orice eventualitate si nu va impacientati. si la mine in familie au fost persoane care au murit de cancer, dar nu s`a transmis.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#4 2009-04-13 16:06:31

shimmy
New member
De la: cluj-n
Inregistrat: 2007-03-30

Multumesc pentru raspunsuri.Pai nu ma stresez foarte tare, analize o data pe an si hope for the best smile ca altceva oricum nu avem ce face.  O saptamana usoara va doresc!

#5 2009-04-13 16:12:58

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

cu placere shimmy. o sa fie ok

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

Publicitate

loading...

#6 2011-02-15 23:12:35

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Daca bunicul meu patern are leucemie, care sunt sansele sa mi se dezvolte si mie ?

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#7 2011-02-16 12:56:30

fluturascrys
Hero member
De la: Stuttgart
Inregistrat: 2010-09-24

QueenOfRoses a scris:

Daca bunicul meu patern are leucemie, care sunt sansele sa mi se dezvolte si mie ?

cred ca destul de putine, adevarat poate ai o expunere mai mare, dar asta nu inseamna ca vei face asa ceva.
bunicul meu a avut talasemie.......pana acum eu nu am avut nici o problema, dar nici nu ma gandesc ca as putea avea vreodata. Multe lucruri se intampla din cauza psihicului  goodluck

Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !

#8 2011-02-17 01:52:11

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

fluturascrys a scris:

QueenOfRoses a scris:

cred ca destul de putine, adevarat poate ai o expunere mai mare, dar asta nu inseamna ca vei face asa ceva.
bunicul meu a avut talasemie.......pana acum eu nu am avut nici o problema, dar nici nu ma gandesc ca as putea avea vreodata. Multe lucruri se intampla din cauza psihicului  goodluck

de acord cu leucemia.
in legatura cu talasemia, ea cu siguranta are o componenta genetica, existand forme majore si minore, depinzand de gena implicata.

eu te sfatuiesc cu drag sa iti faci o electroforeza a hemoglobinei si eventual sa vezi un hematolog. nu ca sa te sperii, dar ca sa stii. pentru ca daca ai o forma minora si intamplator vei face un bebe cu un barbat cu o forma minora ca tine, bebeul va dezvolta boala. eu zic sa mergi sa te vada un hematolog, e cel mai bine.

sanatate multa!

#9 2011-02-17 11:58:09

fluturascrys
Hero member

moksha a scris:

fluturascrys a scris:

QueenOfRoses a scris:

de acord cu leucemia.
in legatura cu talasemia, ea cu siguranta are o componenta genetica, existand forme majore si minore, depinzand de gena implicata.

eu te sfatuiesc cu drag sa iti faci o electroforeza a hemoglobinei si eventual sa vezi un hematolog. nu ca sa te sperii, dar ca sa stii. pentru ca daca ai o forma minora si intamplator vei face un bebe cu un barbat cu o forma minora ca tine, bebeul va dezvolta boala. eu zic sa mergi sa te vada un hematolog, e cel mai bine.

sanatate multa!

am mers la medicul de familie, care este foarte bun  tummenupp  imi fac toate analizele din 3 in 3 luni si medicul stiind de problema cu talasemia, mi-a zis clar ca atata timp cat fierul si celelalte sunt in parametrii normali sa nu imi fac griji. Oricum iau 1 luna Mg+B6, 1 luna calciu+D3, gluconolactat de calciu si magneziu, toatea astea cate o luna de zile apoi pauza 3 luni si repet cura asta de 2 ori pe an. wave  sper sa fie bine

#10 2011-02-17 12:24:02

moksha
Hero member

fluturascrys a scris:

moksha a scris:

fluturascrys a scris:

de acord cu leucemia.

sanatate multa!

am mers la medicul de familie, care este foarte bun  tummenupp  imi fac toate analizele din 3 in 3 luni si medicul stiind de problema cu talasemia, mi-a zis clar ca atata timp cat fierul si celelalte sunt in parametrii normali sa nu imi fac griji. Oricum iau 1 luna Mg+B6, 1 luna calciu+D3, gluconolactat de calciu si magneziu, toatea astea cate o luna de zile apoi pauza 3 luni si repet cura asta de 2 ori pe an. wave  sper sa fie bine

foarte bine, bravo, doar cand vei face un bebe sa mergi la hematolog cu sotul, pentru a va asigura ca bebele va fi sanatos.
later edit: cu tatal bebeului am vrut sa zic, nu trebuie sa fie neaparat sotul smile

sanatate.

Ultima oara a fost editat de moksha (2011-02-17 12:24:39)

#11 2011-02-17 12:47:44

fluturascrys
Hero member

multumesc mult moksha

#12 2011-02-17 23:47:02

QueenOfRoses
Moderator

Multumesc pentru raspuns.
Si inca o intrebare, daca dupa parerea mea, din ce am citit prin carti am simptome de leucemie, ce teste pot face ?

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#13 2011-02-18 01:33:06

moksha
Hero member

QueenOfRoses a scris:

Multumesc pentru raspuns.
Si inca o intrebare, daca dupa parerea mea, din ce am citit prin carti am simptome de leucemie, ce teste pot face ?

sa nu mai citesti prin carti si sa iti pui singura diagnostice. simptomele de leucemie cum le zici tu sunt extrem de nespecifice si pot aparea chiar si daca nu dormi bine mai mult timp.

daca totusi ai o grija fata de aceasta tema, o hemoleucograma iti va fi suficienta pentru a vedea despre ce e vorba.

#14 2011-02-18 01:55:08

QueenOfRoses
Moderator

am zis ca ma las de sportu` asta.. adica sa mai citesc carti de-ale mamei..
o sa ma duc la analize luna asta, si voi cere si hemoleucegrama, sa ma linistesc..

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.