homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize

#1 2010-02-26 01:06:15

Chick
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-03

Analize

Imi cer scuze, stiam ca exista un topic pe subiectul asta, dar n-am reusit sa-l gasesc..
As vrea sa ma apuc de AC, ce analize ar trb sa faca el?
Exista genotiparea ptr HPV si la barbati sau peniscopia e cea mai avansata analiza in domeniul asta?

Ultima oara a fost editat de Chick (2010-02-26 01:06:36)

#2 2010-02-26 09:19:52

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Analize

Ca sa iei anticoneptionale fa o vizita unui medic de planning. In urma unei discutii si a unei anamneze el iti va prescrie anticonceptionale sau te va trimite sa faci analize suplimentare, dupa cum va considera necesar.

El ar trebui sa faca analizele uzuale pentru BTS. Din cate stiu eu, la barbati nu exista posibilitatea de a se face genotiparea HPV.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2010-02-26 16:10:33

Chick
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-03

Eu am luat AC-uri pana acum 2 luni, dar mi-am schimbat partenerul si as vrea sa-si faca el toate analizele inainte sa ma apuc iar. Si carui doctor trb sa ne adresam ptr setul asta de analize?

Mersi mult!

#4 2010-02-27 14:44:14

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

inseamna ca nu esti

#5 2010-02-28 20:33:05

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Chick a scris:

Eu am luat AC-uri pana acum 2 luni, dar mi-am schimbat partenerul si as vrea sa-si faca el toate analizele inainte sa ma apuc iar. Si carui doctor trb sa ne adresam ptr setul asta de analize?

Mersi mult!

Pai cel mai bine medicul de familie va poate sfatui, sau puteti s amergeti sa le faceti impreuna. Important este sa aveti si o discutie smile pentru ca unele dintre analize nu sunt elocvente decat la 3 luni (hiv, hep c) sau 6 luni (hep b) de la contactul infectant. Deci tineti minte asta.

Ca si analize de sange trebuie sa faceti testul hiv, vdrl pentru sifilis, ag hbs pentru hep c. Ac anti hcv sunt doar optionali, pentru ca hep c nu se transmite frecvent pe cale sexuala, dar daca nu vrei sa iti asumi nici un risc, faceti si acest test. La fel poate ar fi bine sa faca/faceti si ac pentru herpes virus, dar tot asa, daca vrei sa fii mai catolica decat papa, nu e neaparat si obligatoriu, mai ales daca nu se stie sa fi avut eruptie.

Pe urma examen secretie uretrala el, ca sa nu pierzi vreo infectie si tu examen de secretie vaginala. Plus culturi. Si cam asta ar fi, vei sti tot, mai putin informatii despre hpv, dar cred ca analizele astea acopera destul de bine posibilitatile.

Sanatate multa!

Publicitate

loading...

#6 2010-03-01 17:05:33

Dienuk
Full member
Inregistrat: 2007-08-31

prietenului meu i-au facut si analize pt HPV, si am mai auzit si pe altii care si-au facut. daca nu se considera reclama, pot sa zic si clinica respectiva. oricum, a costat destul de mult comparativ cu analizele de sange, dar a meritat. patfierbinte fara griji

#7 2010-03-01 19:01:11

moksha
Hero member

Dienuk a scris:

prietenului meu i-au facut si analize pt HPV, si am mai auzit si pe altii care si-au facut. daca nu se considera reclama, pot sa zic si clinica respectiva. oricum, a costat destul de mult comparativ cu analizele de sange, dar a meritat. patfierbinte fara griji

sincer nu am mai auzit, te rog spune-mi clinica. i-a facut din sange sau cum? te intreb pentru ca a mai fost o discutie pe forum si am aratat tot ce am citit si cautat, anume ca nu exista un test standard pentru a depista hpv la barbati, astea ar fi ghidurile internationale si de asta m-ai facut curioasa.

asa ca spune-ne mai multe smile

#8 2010-03-02 09:57:22

Dienuk
Full member

se face testul si la barbati.la recoltare prietenul meu mi-a zis ca a avut un usor disconfort si usturimi dupa,pt ca proba se ia din interiorul penisului la adancime de aproximativ 4 cm. clinica unde a fost el este Medlife (Unirii). nu stiu daca rezultatele sunt 100% sigure. si e si destul de scump, in jur de 100 euro.

#9 2010-03-02 13:51:29

moksha
Hero member

Dienuk a scris:

se face testul si la barbati.la recoltare prietenul meu mi-a zis ca a avut un usor disconfort si usturimi dupa,pt ca proba se ia din interiorul penisului la adancime de aproximativ 4 cm. clinica unde a fost el este Medlife (Unirii). nu stiu daca rezultatele sunt 100% sigure. si e si destul de scump, in jur de 100 euro.

e prima oara cand aud de asa ceva, intr-adevar asta ar fi metoda care ar fi cea mai aproape de ideal ca sensibilitate, dar din ce stiam eu s-a dovedit ca e destul de inexacta, neavand rezultate prea exacte.

Is there an HPV test for men?

There is currently no FDA-approved test to detect HPV in men. That is because an effective, reliable way to collect a sample of male genital skin cells, which would allow detection of HPV, has yet to be developed.

Is there a test for HPV in men?

At the moment, there is no test approved to detect HPV in men. However, there are ways to detect the most common problem caused by HPV in men, genital warts

etc etc

Interesant ce imi spui, inseamna ca noi suntem inaintea tuturor in testarea hpv, ceea ce chiar ma mira.

#10 2010-03-02 16:33:30

motz
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-22

as vrea sa-mi fac niste analize din secretie vaginala si as vrea sa stiu daca rezultatele pot fi influentate de faptul ca acum urmez un tratament cu nolicin...
si inca ceva, exista vreo legatura intre cistita, conjunctivita si chlamydia? eu am mereu problemele astea(primele doua) si ma gandeam sa nu fie din cauza vreunei infectii cu chlamydii...

#11 2010-03-02 16:43:19

moksha
Hero member

motz a scris:

as vrea sa-mi fac niste analize din secretie vaginala si as vrea sa stiu daca rezultatele pot fi influentate de faptul ca acum urmez un tratament cu nolicin...
si inca ceva, exista vreo legatura intre cistita, conjunctivita si chlamydia? eu am mereu problemele astea(primele doua) si ma gandeam sa nu fie din cauza vreunei infectii cu chlamydii...

da, poate fi influentata analiza de tratament asa ca mai asteapta o perioada, minim 7 zile dupa ce termini tratamentul cu antibiotic.

exista conjunctivita produsa de chlamydia la nou-nascuti, in cazul tau chiar nu cred ca exista o legatura intre chlamydia si conjunctivita. nici cu cistita nu as fi asa sigura ca e vreo legatura, dar e posibil.

#12 2010-03-02 18:08:24

gargarita
Moderator

fac si adultii conjunctivita de la chlamydia. de cistita nu stiu.

#13 2010-03-02 18:20:57

Dienuk
Full member

moksha a scris:

Dienuk a scris:

e prima oara cand aud de asa ceva, intr-adevar asta ar fi metoda care ar fi cea mai aproape de ideal ca sensibilitate, dar din ce stiam eu s-a dovedit ca e destul de inexacta, neavand rezultate prea exacte.

Is there an HPV test for men?

There is currently no FDA-approved test to detect HPV in men. That is because an effective, reliable way to collect a sample of male genital skin cells, which would allow detection of HPV, has yet to be developed.

Is there a test for HPV in men?

At the moment, there is no test approved to detect HPV in men. However, there are ways to detect the most common problem caused by HPV in men, genital warts

etc etc

Interesant ce imi spui, inseamna ca noi suntem inaintea tuturor in testarea hpv, ceea ce chiar ma mira.

v-as da mai multe informatii dar nu am, nu sunt cadru medical smile eu doar am fost la medic si am zis ca vreau sa fac sex fara prezervativ cu iubitul meu si am cerut set de analize complete, inclusiv HPV. m-am lovit de un raspuns de genul: ce, daca are HPV nu o mai faci cu el??? dar am ignorat raspunsul si am luat trimiterea si procedura descrisa mai sus i-a fost aplicata.

#14 2010-03-02 18:31:16

moksha
Hero member

gargarita a scris:

fac si adultii conjunctivita de la chlamydia. de cistita nu stiu.

nu vorbim de boli tropicale sau alte subtipuri de chlamydia ca sa discutam conjunctivita.  chlamydia care da infectii in sfera genitala nu da conjunctivita decat la nou-nascut prin infectarea in cursul nasterii.

altfel, trahomul e o boala tropicala de care eu nu stiu sa fi aparut vreun caz in romania, este un alt serotip decat cel care provoaca infectii in sfera genitala. de aceea nu cred sa aiba legatura, cred ca a mai intrebat cineva asta

chlamydia trachomatis, serotipurile a, b, ba si c pot produce o conjunctivita cronica, este vorba de transmitere fie prin vectori (muste) si alte obiecte. boala este foarte frecventa in africa de nord si unele parti din asia. este o bola grava care provoaca orbirea si sunt destul de sigura ca nu asta are motz. se mai numeste si trahom.

conjunctivita cu incluzii poate sa apara foarte rar la adult prin contactul cu secretii genitale contaminate cu chlamydia trachomatis, dar e vorba de alte serotipuri, mai ales d. de aceea consider ca nu poate fi vorba de asa ceva din ce a spus ea. nu e exclus sa existe o legatura, dar e putin probabil.

ca sa completez, printre complicatiile sistemice, dar total infrecvente ale infectiei cu chlamydia pot sa se numere febra, anorexia, meningita, mialgii, artrita, hepatita si conjunctivita, dar chiar nu este ceva ce se vede foarte des, poate cu exceptia artritei.

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-03-02 18:35:21)

#15 2010-03-02 19:07:35

gargarita
Moderator

m-ai convins smile

#16 2010-03-02 20:03:55

moksha
Hero member

gargarita a scris:

m-ai convins smile

smile

incercam sa explic mai pe larg, oricum chlamydia e o bacteriuta tare smechera, poate sa faca multe probleme, asa ca mai bine ne ferim de ea smile

#17 2011-03-01 20:57:53

swan_
Full member
Inregistrat: 2009-07-03

la cat timp dupa recoltarea secretiei vaginale trebuie dusa proba la laborator?
adica se poate sa-mi recolteze secretia intr-o zi si sa duc proba a doua zi laborator ?

Ultima oara a fost editat de dely (2011-03-01 21:29:25)

#18 2011-03-02 01:16:52

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

dely a scris:

adica se poate sa-mi recolteze secretia intr-o zi si sa duc proba a doua zi laborator ?

nu se poate , sunt cateva ore nu mai stiu exact in care sa duci proba la laborator

..be the best ...fuck the rest smile))

#19 2011-03-03 19:29:58

swan_
Full member
Inregistrat: 2009-07-03

You_and_Me a scris:

dely a scris:

nu se poate , sunt cateva ore nu mai stiu exact in care sa duci proba la laborator

cesafac
azi am fost la medic si mi-a recoltat secretie pt analize, dar proba o duc doar maine la laborator.credeti ca e in regula?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.