homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am nevoie de o opinie-candida????

#1 2011-02-28 18:38:43

adri_d
New member
Inregistrat: 2011-01-12

am nevoie de o opinie-candida????

Buna. Am nevoie de opinia voastra. Saptamana trecuta, dupa menstruatie m-am trezit cu o senzatie neplacuta de arsura, jena, durere usoara clitoris, care s-a transformat la un moment dat intr-o usoara mancarime. Am pus aceste simptome pe seama folosirii tampoanelor interne, avand in vedere ca nu le schimb la intervalul prevazut si folosesc la inceput si tampoane super. Sunt mai sensibila acolo jos, in sensul ca am observat ca ma irit si de la spuma, gel de baie. Ca urmare a acestor simptome, am inceput sa fac bai de abur si de sezut cu ceai de coada calului, sa imi pun comprese cu bitter suedez si chiar tampon intern imbibat cu bitter suedez, pentru o ora doua, doua zile la rand, plus ca m-am dat cu unguent de galbenele. Simptomele au disparut in vreo 2 zile si doar aseara a aparut din nou o usoara senzatie de jena dupa ce am stat in baie cu spuma sad.Azi am fost la ginecolog la consult si peste o saptamana imi da rezultatele. Dupa ce i-am descris simptomele ce le-am avut si mi-a vazut secretia alba, a zis ca e posibil sa am candida. Dar eu acea secretie o am de ani de zile, intotdeauna a fost mai abundenta in special in perioada de ovulatie (azi e ziua 15 la mine), fara insa sa imi creeze disconfort. Secretia respectiva nu are miros neobisnuit.Nu am avut nici arsuri sau usturimi la urinat. Mi-a zis si ca e posibil sa nu fie nimic patologic si aia sa fie scretia mea normala.In afara de acea secretie, mi-a zis ca totul arata f bine, chiar de invidiat. Daca simptomele pe care le-am avut saptamana trecuta ar fi fost de la candida, mi-ar fi disparut asa de repede?!!! Acum un an, mi-a iesit la analiza secretiei rare levuri iar la urina mi-au iesit la fel rare levuri si filamente miceliene ++, dar mi s-a spus ca acelea sunt de la recoltare si fac parte din flora vaginala normala.Voi ce parare aveti? Doctoressa? Ce simptome are candida de fapt? Nu  mai am rabdare pana luni si sunt speriata, mai ales ca am citit ca aceasta candida este f greu de vindecat si chinuie f multe femei.Multumesc.

#2 2011-02-28 18:42:54

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: am nevoie de o opinie-candida????

levuri inseamna candida si daca a iesit la analize inseamna ca era in exces
simptomele candidozei sunt : mancarimi, usturimi, iritatie, secretie abundenta si alba, branzoasa
nu ai de ce sa te sperii, chiar daca ar fi candidoza vei primi tratament, e o problema banala, de fapt e o dereglare a florei vaginale... candida traieste acolo in mod normal si devine deranjanta doar cand se inmulteste excesiv

#3 2011-02-28 19:39:40

adri_d
New member
Inregistrat: 2011-01-12

Mersi de raspuns. M-am speriat doar pentru ca din cate am mai citit pe net sunt f multe fete care sufera de aceasta infectie si o duc ani de zile fara sa se poata vindeca sad si atunci nu mai e asa de banala, in sensul ca daca nu trece ani de zile iti poate afecta serios viata sexuala si nu numai.

#4 2011-02-28 19:41:21

heimdall
Diamond member

eu zic sa nu mai crezi tot ce citesti pe net, ca te sperii degeaba
daca o neglijezi si astepti sa se vindece de la sine sau cu ceaiuri de buruieni normal ca nu trece... daca te tii de tratament si insisti nu se poate sa nu treaca

#5 2011-02-28 20:36:17

Dorina S
New member
Inregistrat: 2009-07-12

Buna!

Am si eu o problema asemenatoare si va scriu iar pentru ca nu mai stiu ce sa fac sad

Cam acum un an am inceput sa am probleme. Mancarimi si senzatii de uscaciune, durere la contactul sexual de nu eram in stare de nimic si nu-l lasam pe prietenul meu nici macar sa ma atinga. Am facut tratamente, doua luni mi-a fost ok apoi iar un discomfort. Ba ma lasa, ba ma lua. De asta vara de cand am fost la mare ma sacaie in continuu.

Am mers la doctor, am facut analize. La papanicolau a iesit redus fond inflamator acut, doctorita mi-a spus ca e totul in regula. La examenul secretiei mi-a iesit streptococ hemolitic de grup B si frecvente colonii de candida. Am facut tratament 10 zile cu Tantum Rosa (spalaturi externe) si Terginan. Dupa tratament tot simteam un discomfort asa ca am mers iar la doctor si mi-a dat Feminella Hyalosoft. Am facut si tatamentul acesta, m-am simtit ok. Am avut un contact cu partenerul, noi ne protejam cu prezervativ, am simtit dupa o usturime groaznica. A fost ok pana spre sfarsit iar durerea (usturime, ca o arsura) a persistat dupa si asa a reaparut. Am avut menstruatia 5 zile dupa care am mers iar la doctor.

Mi-a dat tratament 12 zile cu Poliginax, Tantum Rosa si Canesten (crema si ptr prieten) plus tratament pentru candidoza cu recidiva - Diflucan, 6 luni, un ovul pe saptamana. Diflucanul trebuie sa-l incep acum, tocmai am terminat ovulele si Tantum Rosa. Problema mea e ca discomfortul nu a disparut. Nu mai e atat de puternic dar de doua zile de cand am terminat tratamentul am aceeasi senzatie de uscaciune, mancarime usoara si o senzatie ciudata si inauntru, ca atunci cand esti la ciclu... ca sa pot sa fac o comparatie. Nu doare, nu sunt crampe puternice, nu ustura cand merg la toaleta. Stiu sigur ca daca le las asa simptomele vor deveni din ce in ce mai puternice. Nici nu indraznesc sa fac ceva cu prietenul meu. Secretia e la fel ca intoteauna iar cand trebuia sa iau ovulele intrau destul de greu la inceput, ceva mai usor spre sfarsitul tratamentului.

Trebuie sa o sun pe doctorita sa vad ce fac mai departe in situatia asta dar apreciez mult si o parere din partea voastra, un sfat, orice. Nu pot sa-mi vad de viata mea, nu numai in pat, discomfortul il simt permanent.

Va multumesc mult!
D.

Publicitate

loading...

#6 2011-03-01 09:59:38

heimdall
Diamond member

termina tratamentul si apoi vezi
daca tot nu trece poti face antifungigrama, ca sa vezi la ce e sensibila candida si sa primesti tratamentul potrivit
din experienta mea ajuta mult sa iei un supliment pentru imunitate si sa ai grija la regimul alimentar (elimina macar pentru o vreme alimentele acide, ca aciditatea intretine candidoza : dulciuri, fainoase, fructe dulci, alcool)

#7 2011-03-06 21:34:41

Dorina S
New member
Inregistrat: 2009-07-12

Multumesc pentru raspuns!

Vad eu ce o sa fac, antifungigrama e facuta, pe baza ei am primit tratamentul. De alimentatie am grija ptr ca am si reflux gastric si chiar trebuie sa fiu atenta ce mananc. Am inceput tratamentul saptamanal dar din pacate nu simt mare lucru momentan. Saptamana aceasta am iar programare ca sa vb cu doctorita.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.