homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sarcina fara utrogestan?

#1 2010-03-13 07:11:20

vanilia
Full member
Inregistrat: 2007-08-01

Sarcina fara utrogestan?

Salut..
Cateva cunostinte mai am si eu despre sarcini, avand in vedere ca de 3 ani ma chinui sa raman insarcinata si ultima sarcina a fost una extrauterina.
Am ramas insarcinata cu ajutorul unui doctor din Iasi (eu sunt din bacau), care la fiecare consult mi-a acordat f mare atentie, cam 30 min a durat fiecare consult/ecografie.
Acum insa, ieri, m-a repezit, nu am stat decat 2 min la el in cabinet, pot spune ca s-a purtat urat cu mine, nu stiu de ce. chiar a si uitat de cazul meu. mi-a dat de inteles sa nu mai merg la el, nu stiu de ce.
Sunt in sapt 5 de sarcina, mi-a recomandat doar acid folic 20 zile cate o pastila pe zi.
L-am intrebat daca sa iau utrogestan (stiam de la sora mea ca a luat la fiecare sarcina, desi nu a avut nici o problema) si mi-a spus sa nu iau decat cand sangerez.
Dar stiu ca sangerarile apar in caz de avort spontan, si nu stiu daca mai am ce rezolva in acel caz cu utrogestan.
Am ramas oarecum dezamagita de doctorul meu, am ajuns la el la cabinet f bucuroasa, aveam atatea intrebari si multumiri sa ii spun.
Nu mi-a dat sa fac nici o analiza la sange, nici un fel de vitamine prenatale.
Ce spuneti, sa caut alt doctor care sa imi dea utrogestan? ma chinui de atata timp sa raman insarcinata, am ramas prin stimulare ovariana, si tocmai acum, sa nu iau utrogestan pentru mentinere de sarcina?

#2 2010-03-13 07:21:02

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Re: Sarcina fara utrogestan?

Nu stiu cat de mult ajuta utrogestanul, parerile sunt impartite.Practic Utrogestanul este progesteron din cate stiu eu si te ajuta in cazul in care ai deficit la acest capitol.Eu am luat Utrogestan din prima zi cand am aflat ca sunt gravida si tot am pierdut sarcina pentru ca altele erau cauzele.Dr la care mergeam eu in perioada aia nu mi-a dat deat Utrogenstan iar cand am intrebat-o de acid folic mi-a raspuns ca iau daca vreau ca oricum nu ma ajuta decat psihic  va
Insa ce pot spune eu este sa iti cauti totusi un alt medic, nu neaparat pentru a iti prescrie Utrogestan ci pentru a putea  sa apelezi la el de cate ori ai nevoie fara strangere de inima. O parte din analize ti le prescrie si medicul de familie.Eu personal cand o sa raman gravi daca o sa am cel mai mic dubiu o sa cer parerea si a 10 dr numai sa nu risc nimic.
Sa ai sarcina usoara!!

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#3 2011-03-10 19:46:03

sirius
New member
Inregistrat: 2010-01-10

Re: Sarcina fara utrogestan?

mirik a scris:

Nu stiu cat de mult ajuta utrogestanul, parerile sunt impartite.Practic Utrogestanul este progesteron din cate stiu eu si te ajuta in cazul in care ai deficit la acest capitol.Eu am luat Utrogestan din prima zi cand am aflat ca sunt gravida si tot am pierdut sarcina pentru ca altele erau cauzele.Dr la care mergeam eu in perioada aia nu mi-a dat deat Utrogenstan iar cand am intrebat-o de acid folic mi-a raspuns ca iau daca vreau ca oricum nu ma ajuta decat psihic  va
Insa ce pot spune eu este sa iti cauti totusi un alt medic, nu neaparat pentru a iti prescrie Utrogestan ci pentru a putea  sa apelezi la el de cate ori ai nevoie fara strangere de inima. O parte din analize ti le prescrie si medicul de familie.Eu personal cand o sa raman gravi daca o sa am cel mai mic dubiu o sa cer parerea si a 10 dr numai sa nu risc nimic.
Sa ai sarcina usoara!!

curiosi medici.........pai eu iau acid folic,vit c,omega 3,magne b6,aspenter din septembrie,de cand am ramas insarcinata:femibion 1,cetebe,magne b6,aspenter,utrogestan,no-spa.si sunt in 6 saptamani de sarcina.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.