homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chisturi ovariene sau nu??!!??! AJUTOR!

#1 2011-03-19 20:46:21

adi_2010
New member
Inregistrat: 2011-01-20

chisturi ovariene sau nu??!!??! AJUTOR!

Buna!
Ma confrunt cu urmatoarea problema: in luna noiembrie, anul trecut, mi-am facut o ecografie transvaginala la Gynecoland, al carei rezultat a fost normal, respectiv, in cazul ovarelor: " Ovar drept- dimensiuni 37,6/22mm, cu multiplii foliculi ovarieni, cel mai mare 13mm; Ovar Stang- dimensiuni 26/114,1mm, cu multiplii foliculi ovarieni, cu dimensiuni sub 10 mm."
In urma cu 2 zile mi-am facut o ecografie abdominala( pt o alta problema), la care medicul radiolog mi-a spus: OVAR DREPT- dimensiuni usor crescute 4,11/2,05 cm, aspect micropolichistic; OVAR STAN- marit de volum 5,51/3,86 cm, cu multiple imagini de foliculi primari dispusi periferic de max 0,42 cm si o formatiune chistica cu continut hematic de 4,22/ 2,75 cm (posibil corp galben).
Nu mai inteleg nimic si m-am cam speriat. ma intreb care a gresit. mentionez ca ecografia de joi este inaintea menstruatiei care, fiind neregulata a intrziat. oare acest lucru poate modifica structura ovarelor incat par a fi chisturi?
+ in decembrie am facut 15 zile tratament cu Cervugid, ar putea fi o cauza?
VA ROG DIN SUFLET SA_MI DATI UN RASPUNS!!

#2 2011-03-20 18:30:15

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: chisturi ovariene sau nu??!!??! AJUTOR!

exprimarea e diferita, atita tot...am spus de m-am plictisit: ovar cu aspect micropolichistic e doar o descriere, nu reprezinta nu diagnostic, nu are semnificatie patologica, deci nu te speria. Nici cu ovarul celalalt nu sunt probleme...aparent ala e ovarul din care ai ovulat(vezi ca zic si ei ca e posibil un corp galben)...Nu a gresit deci nimeni, e o diferenta de exprimare iar tu nu ai nimic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2011-03-20 19:26:17

adi_2010
New member
Inregistrat: 2011-01-20

Re: chisturi ovariene sau nu??!!??! AJUTOR!

Multumesc mult pentru explicatie!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.