homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ajutor! Am nevoie de o parere urgent!

#1 2011-03-19 19:05:50

camelialis
Membru
Inregistrat: 2011-03-18

Ajutor! Am nevoie de o parere urgent!

Buna seara, sunt noua pe site , am luat azi rezultatul testului papanicolau si sunt cam speriata. Ce puteti sa-mi spuneti?
Analiza arata asa: Calitatea frotiului:satisfacatoare cu celule superficiale indermediare endocervicale leucocite pnm hematii rare. Anomalii ale celulelor epiteliale status hormonal compatibil cu varsta. Babes Nicolau clasa III infectie cu candida. Modificari reactive asociate cu inflamatie LGSIL si displazie usoara CIN I.

Mentionez ca la ecografie mi s-a gasit si un fibrom uterin . Rezultatul ar fi , daca inteleg corect scrisul, : uter in usoara AV , 80/30/57 mm , contur reflat miometru discret neomogen difuz predominant in grosimea peretelui posterior. Endometru 5-6 mm , ovare proiectate catre fundul de sac douglas. Ovar drept 34/20 mm cu folicul de 4 mm , folicul dominant 15 mm . Ovar stang 30/19 mm cu foliculi de dimensiuni mici si inca o chestie "moderat meteo.... abdominal difuz"
Ultimul ciclu l-am avut pe 23 ianuarie iar peste 3 luni implinesc 45 de ani
Am fost la ginecolog si mi-a dat cervugid si mi-a recomandat spalaturi cu ceai de scumpie seara si dupa 2 saptamani sa repet testul papanicolau.
Astept cu nerabdare cateva sugestii si sfaturi referitor la pasii pe care trebuie sa-i urmez.

Sanatate la toata lumea
Camelia

#2 2011-03-20 18:32:52

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Ajutor! Am nevoie de o parere urgent!

pai sunt foarte simplii pasii: ai o infectie vaginala importanta, probabil veche, cu candida. E obligatoriu sa o tratezi si sa mai vezi dupa aceea....rezultatul la ex. Papanicolau se va modifica cel mai probabil in bine dupa ce vei trata infectia

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2011-03-21 19:03:25

camelialis
Membru
Inregistrat: 2011-03-18

Re: Ajutor! Am nevoie de o parere urgent!

Multumesc mult pentru raspuns , m-a mai linistit un pic dar mai am inca nelamuriri cu fibromul. Ce credeti ca ar fi indicat sa fac ? Sa mai astept ? ultimul ciclu l-am avut acum 2 luni, e posibil sa fi intrat la menopauza? Daca e asa am citit ca de multe ori se micsoreaza...nu ma deranjeaza absolut deloc dar mi-a fost descoperit cand am fost sa-mi scoata steriletul. Inca odata multumesc pentru raspuns

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.