homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionalele micsoreaza uterul?????

#1 2011-03-30 10:32:49

ellapopa
Membru
Inregistrat: 2011-03-30

anticonceptionalele micsoreaza uterul?????

Buna ziua...am 27 de ani si la ultimul control mi s-a spus ca am uter retrovers (stiam) si infantil. Si ca sunt sanse aproape zero sa raman insarcinata. Mi s-a spus sa renunt la anticonceptionale, caci micsoreza uterul si sa iau 3 luni Arefam ca sa il mai dilate...dar mi-e teama ca aceste pastile sa nu cauzeze alte dereglari hormonale...e posibil? Sau e bine sa le iau...?
Anticonceptionale iau de 6, 7 ani, cu dese intreruperi. Ultimele, Mercilon, mi-au fost recomandate de alt dr: 3 luni m-a pus sa iau in fiecare luna de cate un fel, dar nu le suportam, pana a hotarat ca acestea mi se potrivesc (am facut si analizele de sange).
Sau macar spuneti-mi ce ar trebui sa fac...poate o colposcopie, sa aflu o a doua parere, dar pana la programare, din pacate, trebuie sa iau hotararea daca incep o noua folie de anticonceptionale sau renunt la ele...din nou. Acum de exemplu am luat miercuri umltima pastila....si inca nu mi-a venit ...desi joi ar insemna sa o iau pe urmatoarea... Adevarul este ca anul trecut le-am intrerupt de 2 ori, si intre timp cand nu le-am folosit am luat si de 2 ori pastila de dupa...
Va multumesc.

#2 2011-03-30 11:15:22

daenarys
Vizitator

Re: anticonceptionalele micsoreaza uterul?????

ella,poti sa mai ceri parerea altui medic si sa mai ceri inca o ecografie transvaginala.
in rest nu stiu ce sa zic doar o discutie cu un medic te poate lamuri in totalitate

#3 2011-03-30 11:31:50

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

asta cu micsoratul uterului de la antic este o aberatie, despre arefam nu stiu ce sa iti spun.

#4 2011-03-30 11:51:47

ellapopa
Membru
Inregistrat: 2011-03-30

da...asa mi s-a spus...ca imi reduce cantitatea menstruatiei atat de mult incat mi-l "usuca" si ca Arefamul il "umezeste". Ce e drept....mie imi vine ff putin,uneori sunt de ajuns alldays:).

#5 2011-03-30 11:53:33

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

arefam e progesteron, asa ci AC pe care le iei contin progesteron, eu personal nu prea vad logica acestei afirmatii

Publicitate

loading...

#6 2011-03-30 11:54:56

daenarys
Vizitator

si cu toate astea din motive care ma depasesc femeile care iau f mult contraceptive se confrunta cu problema asta....micsorarea uterului.nu stiu din ce cauza

#7 2011-03-30 11:55:25

heimdall
Diamond member

sigur e vorba despre asta sau doar despre subtierea endometrului ?

#8 2011-03-30 11:58:11

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

cu siguranta este vb de endometru, daca ar fi sa ne luam dupa afirmatia asta cu micsorarea uterului ar exista numai femei sterile pe lume ori marea majoritate a femeilor raman insarcinate din primele 2 luni de la renuntarea la ac.

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2011-03-30 11:59:11)

#9 2011-03-30 12:02:43

daenarys
Vizitator

nu fetelor de uter vb.am o prietena care ia de mai bine de 8 ani si asa i a zis 2 medicii acum eu nu am deunde sa stiu daca au vazut aia ce trebuie acolo,daca e adevarat etc etc
partea cu ramasul insarcinata dupa ac e relativa.stiu pe cineva care a ramas din prima luna si pe altcineva dupa mai bine de 6 luni.
si mie imi pare dubioasa asta cu micsorarea uterului smile

#10 2011-03-30 12:09:51

heimdall
Diamond member

dae, mie mi se pare dubios, medicii aia au monitorizat-o in tot timpul asta ca sa stie cum avea uterul inainte ?

#11 2011-03-30 12:11:38

daenarys
Vizitator

iti dai seama ca nu...
pai si mie imi suna f dubios....endometrul intradevar il subtioasa dar uter micsorat....in fine

#12 2011-03-30 22:02:53

Pistruiata
New member
Inregistrat: 2009-07-23

Buna seara!
   Am si eu o problema mai delicata. In urma unui ERAD, efectuat acum 2 ani, s-au format niste sechele vasculare (lacuri sanguine) ce sangereaza abundent si pesistent in urma atingerii usoare (recoltare,contact sexual,consult gineco).Tratamentul recomandat pana la cauterizarea acestora (nu inainte de a mi se efectua o verificare histopatologica (biopsie) in vederea excluderii unei endometrioze, in prealabil) este de oprirea ciclului menstrual timp de 3 luni. Asta-nseamna ca 3 luni sa iau logest de la prima zi a menstrei ,fara oprire ,timp de 3 luni. Rugamintea mea este sa-mi spuneti la ce riscuri ma expune acest tratament, dat fiind faptul ca sunt in evidenta dr.Lesaru, cu dispazie mamara, mastoza ,fara noduli in prezent. si ce alte dereglari mai pot avea in perioada aceasta cand nu mai am menstra.
    Doctoressa, te rog din suflet sa ma ajuti c-un raspuns. Multumesc frumos.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.