|
Nu esti logat.
Tromboflebita , ce tip de analize se fac pt.depistarea bolii?#1 2011-03-23 20:43:19
tromboflebita , ce tip de analize se fac pt.depistarea bolii?buna fetelor! stie cineva ce fel de analize se fac pentru tromboflebita? va rog mult daca stiie cineva! Dragostea purifica inimile corupte si corupe inimile pure. Offline #2 2011-03-27 12:44:06
Re: tromboflebita , ce tip de analize se fac pt.depistarea bolii?diagnosticul e clinic si eventual imagistic(vezi deci cu ochiul modificarile-membru umflat, vinat, rece, si poti face ecografie doppler pentru confirmare) Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #3 2011-03-30 01:31:30
Re: tromboflebita , ce tip de analize se fac pt.depistarea bolii?Multumim , dna doctor ! Abia astept sa scriu miine si poate mi spuneti si mie cite ceva ! Eu sunt disperata sa stiu sa aflu . Am avut un acident in oct 2009 si am sindrom post tromboflebitic .Am facut ecografie Doppler . Miine poate va faceti timp si de mine .Multumesc anticipat ! Offline #4 2011-03-30 22:11:36
Re: tromboflebita , ce tip de analize se fac pt.depistarea bolii?As vrea sa stiu mai mult despre diagnosticul meu ... nou ! Am citit si as vrea dna doctor sa mi raspundeti [cu mii de rugaminti sa ma sfatuiti ] .Despre mine cam stiti , am un LNH cu celula b si din 2008 .La terminarea chimioterapiei am continuat cu radioterapie pina in iulie2009. Pregatindu ma de PET sau tomograf si simultan de pensionare am avut un accident stupid in urma caruia am fost operata de urgenta / fractura de captibie exterior stinga cu grefa din sold / si am stat in pat 5 luni de zile deplasarea la spital facind o numai coborita pe targa si cu salvarea .Prea multe amanunte .Am fost din 3 luni in 3 luni la control la ortopedie si imi spunea ca este ok.Asta incepind cu feb2010..si nu a vazut ca fac aveam flebita si tromboflebita desi analizele mele incepind cu aprilie 2010 nu erau ok LDH mare VSH 53.., 23 ..18..20 picior umflat se inrosea , se umfla si iar nu am realizat decit 30 grade flexare .Toti au dat o pe seama cancerului .In nov 2009, dupa operatie am facut tomografie si la piciorul sting cel operat aveam schimbare traiect vena zona sold picior sting de unde a luat grefa .Intreb .. daca nu am avut aceasta schimbare la tomografiile anterioare , de ce s a produs ? Apoi , dr ce ma trateaza, vazind ca am asa VSH , LDH ... mari mi a dat sa fac tomografie in august 2010 , la maxim 10 luni de la cealalta.Rezultatul a fost la fel ca cel din nov2009 [ ceva adenopatii in plamini si abdomen ce nu le mai aveam inainte de accident , de fapt in plamini nu au fost deloc ... ori datorita imobilizarii timp de o luna stind pe spate ori socului accidentului ..stiu , erau acolo in mici mici particule ce s ar fi vazut numai la PET ] Acum , abia acum in feb 2011, insistind ... si iar insistind, trebuia sa fiu reoperata, am cerut sa ma studieze cu atentie, ca ambii dr au spus mereu nu i de la noi ... e de la dv .. au descoperit si in urma ecografiei Doppler ca verdictul este sindrom post tromboflebitic . Mi au dat detralex si nimic sa nu ma operez 6 luni si atunci mare risc . Piciorele sunt umflate , rosu cel bolnav si nu pot sta in picioare si iar patul este al meu cu perne multe si prisnita la ambele picioare .Bucuuria este ca s au dezumflat total de 3 zile dar am la glezna rosu , se vedea si in august 2010 , cind am aratat dar ...sorry , degeaba ! Cu mii de multumiri , daca vreti sa mi raspundeti sa ma sfatuiti un pic ! Am uitat sa va spun ca la tomografia din vara august 2010 , aveam dublarea venei cave in zona abdomen .Nu am avut asa ceva , s au intrebat si au zis ..din nastere dar pe celelate tomografii nu se vedea ? Cred ca s a nascut datorita statului in pat sau si utilizarii Mabtherei ..ce parere aveti ? MULTUMESC ANTICIPAT ! Ultima oara a fost editat de iris.23.07. (2011-03-30 22:21:59) Offline #5 2011-03-31 09:18:45
Re: tromboflebita , ce tip de analize se fac pt.depistarea bolii?iris, in primul rind, cum bine stii, ortopedia nu e specialitatea mea si marturisesc ca evit sa imi dau cu parerea unde nu stiu....insa, dupa mintea mea, orice interventie chirurgicala cu imobilizare e nevoie sa fie protejata cu anticoagulante impotriva riscului de tromboflebita(foarte mare de altfel)...de ce la tine nu s-a intimplat asa? De ce daca tot nu s-a intimplat asa nu a fost luata imediat in calcul tromboflebita si nu a fost instituit atunci tratament?...Ma tem Iris ca prea multe raspunsuri nu iti stiu da...Evident ca, in cazul tau, intotdeauna trebuie luata in calcul si terapia pe care o faci pentru boala ta ...si eventualele interferente medicamentoase...lucruri pe care medicii care te ingrijesc trebuie sa le puna la olalta si sa ia deciziile terapeutice cele mai potrivite... Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline Publicitateloading...
#6 2011-03-31 12:26:17
Re: tromboflebita , ce tip de analize se fac pt.depistarea bolii?Da .Multumescpentru raspuns .Nu am specificat clar perioada internarii ca urmare a accidentului . De la 16 oct 2009 , data accidentului , am fost internata la ortopedie .Operata cum v am descris mai sus , si mi a facut clexan de la internare si pina la externare , la inceput 0,4 ml de 2 ori pe zi apoi 0, 6ml clexan inca 45 de zile ceea ce a insemnat de la 10 nov. la 25 dec 2009. apoi nu mi a mai dat voie si in 9 feb. 2010 mi a dat voie sa ma ridic pe cadru . Stiu, dna doctor ce specialitate aveti ,dar stiu ca toti aveti cunostinte mult mai vaste si discutind intre colegi ,m am gindit ca ma ajuta orice sfat . Acum , problema este ca 6 luni iau detralex si fac prisnitele sfatuita de dra dr ce ma trateaza si care intrun sfirsit mi a dat ajutorul necesar care era ok daca mi l dadea mult inainte .Nu as fi ajuns sa risc sa nu ma pot opera sau sa stiu ca daca ma operez nu mai am zile apoi ca deja zilele sunt numarate . Scuze ca nu am fost prea explicita , sunt confuza si necajita de toate situatiile asa ca mii de multumiri si eu va urmaresc mereu informindu ma mereu si bucurindu ma de mii de informatii ce gasesc aici .In plus , mereu intru sa las un mesaj undeva si nu mai specific ca stiti unde ! Succes in activitete si sanatate maxima , minte luminata in ceea ce faceti ! Ultima oara a fost editat de iris.23.07. (2011-03-31 12:29:37) Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|