homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce analize trebuie sa fac?

#1 2009-04-29 01:44:12

puimic&puimare
New member
Inregistrat: 2008-10-30

ce analize trebuie sa fac?

Acum un an jumate am venit de la mare cu "raceala la ovare". Farmacista mi-a dat niste medicamente pe baza de plante care m-au ajutat doar pe moment.

Raceala mi-a revenit. Mi-am facut sumar de urina si recolta de secretie la medicover si ambele au iesit normale. Doctorul mi-a zis ca e o simpla "raceala" si mi-a dat un anti inflamator si niste granule efervescente (uriclar parca).

Din nou mi-a trecut doar pe moment. La cateva luni am facut o urocultara, recolta de secretie, test pap si ecografie (de aceasta data la medlife grivita).
La ecografie a iesit o usoara anexita (in rest toate analizele au fost k). Doctorita mi-a dat rowatinex si mi-a recomandat sa ma feresc de frig.

Problema e ca "racesc" din ce in ce mai des, aproape zilnic.Poate sa dureze doar 10-15 min, sau cateva zile. Pe acest forum mi s-a recomandat carpicon. Nici acest produs nu a avut efect (folosesc de 3 luni).

Nu stiu la ce medic sa ma mai duc si ce analize sa mai fac. Sper sa ma poata ajuta cineva cu un raspuns (poate doctoressa). Aceasta problema imi da o stare accentuata de discomfort si sper sa nu aibe implicatii mai grave pe viitor.
Simptome : usturimi in zona genitala, mictiuni foarte dese si in cantitati mici, o osoara durere in zona ovarelor. Din ce am gasit pe net suna a cistita, dar nici la sumarul de urina si nici la urocultura nu a iesit vreo infectie. Mentionez ca port foarte rar chiloti tanga (doar vara) si ma imbrac forte gros (tin mai mult la confort decat la aspect).

Va multumesc anticipat pentru sfaturi.

#2 2009-04-29 10:00:46

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: ce analize trebuie sa fac?

I-am lasat link doctoressei. Iti va raspunde dansa cand va intra.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2009-04-29 14:33:40

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Eu as indrazni sa iti spun sa iei in considerare si varianta unei infectii cu chlamydia, daca ti-ai inceput viata sexuala. Desi teoretic este o infectie asimptomatica, uneori se manifesta si prin simptomele pe care le-ai enumerat. Ma gandesc ca totusi e putin probabil, tinand cont de informatiile de ansamblu, insa e bine zic eu sa ai in vedere lucrul acesta, caci in marea parte a cazurilor, doctorii testeaza destul de rar pentru aceasta infectie, tocmai pentru ca in general nu da pacientei simptome.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#4 2009-05-03 21:44:22

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

puimic&puimare a scris:

Acum un an jumate am venit de la mare cu "raceala la ovare". Farmacista mi-a dat niste medicamente pe baza de plante care m-au ajutat doar pe moment.

Raceala mi-a revenit. Mi-am facut sumar de urina si recolta de secretie la medicover si ambele au iesit normale. Doctorul mi-a zis ca e o simpla "raceala" si mi-a dat un anti inflamator si niste granule efervescente (uriclar parca).

Din nou mi-a trecut doar pe moment. La cateva luni am facut o urocultara, recolta de secretie, test pap si ecografie (de aceasta data la medlife grivita).
La ecografie a iesit o usoara anexita (in rest toate analizele au fost k). Doctorita mi-a dat rowatinex si mi-a recomandat sa ma feresc de frig.

Problema e ca "racesc" din ce in ce mai des, aproape zilnic.Poate sa dureze doar 10-15 min, sau cateva zile. Pe acest forum mi s-a recomandat carpicon. Nici acest produs nu a avut efect (folosesc de 3 luni).

Nu stiu la ce medic sa ma mai duc si ce analize sa mai fac. Sper sa ma poata ajuta cineva cu un raspuns (poate doctoressa). Aceasta problema imi da o stare accentuata de discomfort si sper sa nu aibe implicatii mai grave pe viitor.
Simptome : usturimi in zona genitala, mictiuni foarte dese si in cantitati mici, o osoara durere in zona ovarelor. Din ce am gasit pe net suna a cistita, dar nici la sumarul de urina si nici la urocultura nu a iesit vreo infectie. Mentionez ca port foarte rar chiloti tanga (doar vara) si ma imbrac forte gros (tin mai mult la confort decat la aspect).

Va multumesc anticipat pentru sfaturi.

si eu ti-as recomanda sa testezi chlamidia
si as mai vrea sa te intreb daca simptomatologia e in legatura cu contactul sexual....caz in care probabil ca exista o componenta iritativa

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2009-05-04 19:06:31

dimitriana 85
Membru
Inregistrat: 2009-05-04

de 2 ani traiesc traim cu prietenul meu liber dar nu prind insarcinata.am fost ambii si neam facut analiza bactireologica.in analizele mele au iesit ureoplasma si micoplasma pozitiva iar analiza la chlamydia mia iesit negativa  si medicul mia zis ca analizele arata ca nici nu am avuto.Iar la analizele prietenului meu iau zis ca are chlamydia.va rog sa-mi spuneti daca poate ca el sa aiba chlamydia si eu nu.ginecologul mia zis sa ne tratam ambii de ureoplasma si micoplasma.mii frica ca no sa p[ot avea copii,mii doresc foarte mult.

Ultima oara a fost editat de dimitriana 85 (2009-05-04 21:03:00)

Publicitate

loading...

#6 2009-05-05 08:33:49

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

nu posta in 2 locuri acelasi subiect
in mod normal daca el are chlamydia , amandoi o aveti , e posibil in schimb sa nu fi fost bine facuta analiza sotului .
eu zic sa mergeti pe tratamentul primit amandoi si nu iti face griji de ficat , ca sa fii sigura ca nu va fi afectat poti sa iei un hepato-protector , spre ex liv 52 de la Hymalaya .
La trei saptamani dupa tratament va duceti si refaceti analizele , sa vedeti daca mai apare ceva

#7 2009-05-05 19:45:58

dimitriana 85
Membru
Inregistrat: 2009-05-04

mersi mult.

#8 2009-05-07 01:57:59

loutzy
New member
Inregistrat: 2009-01-27

Buna. AM si eu o problema. Ma confrunt de ceva vreme cu o secretie vaginala de culoare galbena si cu aspect ca de crema. NU are un miros f urat. AM facut diverse tratamente am fost la numerosi medici. Ultimul diagnostic a fost anexita si infectie klebsiella in col. As vrea sa stiu daca scurgerea asta poate fi de la anexita, ca am facut tratamentul pt klebsiella si nici o schimbare... sad  bang
Multumesc anticipat.

#9 2009-05-08 00:13:30

loutzy
New member
Inregistrat: 2009-01-27

S-ar parea k nu e nimeni dispus sa-mi dea o parere. Asta e...

#10 2011-03-31 15:15:44

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

La Sanador am gasit urmatoarele analize:
Ex. microbiologic complex al secretiei vaginale      125 ron
Cultura secretie vaginala                                       40 ron
(Mai exista si cultura pentru Neisseria gonorrhoeae, 36 ron, separat va )
Nu am inteles niciodata care analize trebuie sa mi le fac pana la urma, ca sa depistez daca am vreo problema in secretia vaginala... dumbom Voi face in primul rand un Papanicolau (120 ron), care mi se pare ca arata oricum culturi. nustiu

M-am uitat acum pe ultima mea analiza de secretie vaginala si scrie asa:
Microbiologie
Cultura va flora totala din secretie vaginala
    - Microscopie + cultura: Frotiu Gram: frecvente celule epiteliale, rare leucocite, relativ frecventi bacili si cocobacili Gram-pozitivi, relativ frecventi coci Gram-pozitivi alungiti izolati si in diplo.
Culturi: flora fara semnificatie patogena.
Levuri necrescute la 24 ore.

Ce analiza sa fac acum la Sanador? Daca fac "Ex. microbiologic complex al secretiei vaginale", acesta va include si culturi?? Eu una chiar nu stiu dumbom Adica nu stiu daca sa cer examenul microbiologic sau cultura de secretie vaginala. Sau doar Papanicolau? Sau pe toate trei? tongue

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2011-03-31 15:18:35)

#11 2011-03-31 15:17:30

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

din ce vad eu culturile sunt separat, deci trebuie sa faci examen + culturi

loutzy, dupa tratament ai refacut analiza ?

Ultima oara a fost editat de heimdall (2011-03-31 15:17:46)

#12 2011-03-31 15:20:47

jeannie
Addicted member

Si cu bacilii, cocobacilii si cocii astia cum e? Ca imi ies ba Gram-negativi, ba Gram-pozitivi va . Am impresia ca doar cei Gram-negativi sunt rai, asa e?
Oricum, va trebui sa am niste analize proaspete ca sa stiu cum stau acum.

Cocii Gram-pozitivi nu sunt rai? cesafac ca doctoritza aia nu m-a lamurit deloc, nici nu s-a uitat. Si mai sunt si "frecventi".

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2011-03-31 15:23:48)

#13 2011-03-31 15:28:59

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

aia gram-negativi sunt cu probleme, cocii nu stiu, dar avand in vedere ca la culturi n-a iesit nimic eu zic ca esti ok

#14 2011-03-31 15:30:54

jeannie
Addicted member

ms, heim.

#15 2011-04-03 19:58:48

daniela55
Membru
Inregistrat: 2011-04-03

buna! am si eu o problema si nu stiu unde sa ma duc ce analize sa fac...am fost la ginecolog, deoarece aveam o usoara usturime in zona genitala,secretie modificata abundenta si durere la urinat si mi-a dat tratament pentru candidoza, asta fara analize cu toate ca l-am intrebat daca e nevoie de analiza de secretie...am terminat tratamentul, dar durerea la urinat nu a trecut, testul de urina a iesit bine, am fost la medicul de familie si mi-a dat Nolicin 7 zile si Flucoric 10 zile, iar acum dupa 4 zile de tratament nu s-a schimbat nimic parca uneori chiar doare mai tare...ce analize sa fac?

#16 2011-04-03 21:42:44

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Pai daca analiza la urina a iesit ok,inseamna ca mai ramane problema cu secretia.Nu-ti ramane de facut decat sa faci o analiza la secretie,pt a vedea daca  intr-adevar e candida sau alta bacterie..in principiu antibioticele favorizeaza candida,si trebuie luat  un antimicotic concomitent.Sa faci analiza cam peste 3 zile,pt ca trebuie sa treaca cel putin o saptamana de la incetarea tratamentului cu antibiotic,pt ca altfel nu este concludenta..

pc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.