homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize

#1 2011-04-06 12:29:08

RAMONAMM
Membru
Inregistrat: 2011-04-06

analize

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu citirea unor anallize, deoarece, sunt din provincie si nu exista ginecologi pe o raza de 70 km.
Aveam un miros neplacut al secretiei vaginale, asa ca, am facut o serie de analize, dar rezultatul a venit mai tarziu, si n-am mai apucat sa merg cu ele la dr. care mi le-a recomandat.

In analizele mele, scrie ca:
- epitelii: relativ frecvente celule epiteliale superficiale si intermediare
- leucocite: foarte frecvente
- hematii: rare
- flora gram pozitiva: foarte frecventi coci izolati, in diplo si in lanturi scurte, foarte rari bacili
- flora gram negativa: rari bacili, coci rari
- candida albicans: nedecelabila
- trichomonas vaginalis: nedecelabil
- observatii: prezenta fibrina
- cultura secretie col: absenta crestere bacteriana pe medii aerobe insamantate. Candida spp. absenta la 72 ore.

Eu, initial, credeam ca am o gardenella vaginalis, caci, secretia cam catre asta ducea. Dar, vad ca in aceste analize nu apare nimic, legat de gardenella sau nu stiu eu sa citesc.

Va rig frumos, daca se poate, sa ma ajutati.
Va multumesc

#2 2011-04-07 01:23:11

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: analize

eu m-as fi gandit la o infectie cu streptococ, dati fiind foarte frecventii coci gram pozitiv dar cultura din col este negativa. pe de alta parte, candva, un medic mi-a zis ca streptococul este identificabil mai degraba in secretia vaginala decat in cea din col.
eu sa fi fost in locul tau, as fi facut si culturi din secretie vaginala, michoplasma, ureaplasma, chlamydia, ca sa le verific pe toate.
bacilii gram pozitiv rari duc cu gandul la gardnerella dar de obicei in cazul asta sunt si bacili gram negativ frecventi. stiu ca nu te-am lamurit caci nici eu nu sunt lamurita. ar fi bine sa gasesti o modalitate de a ajunge la medicul tau.

#3 2011-04-07 11:18:34

denissa2009
Membru
Inregistrat: 2008-02-28

Re: analize

Buna ziua.  Va rog sa imi explicati si mie ceva daca se poate .

Ce anume inseamna metaplazie imatura?

Eu am facut o rezectie de col si la 6 luni dupa rezectie am facut o colposcopie care spune asa:

Ectopie circumscrisa si fine leziuni rosii la nivelul JSC ( postconizatie)

La nivelul JSC pe aproape tot perimetrul- fina zona EAA cu elemente de transformare normale (in cadranele anterioare se extinde ZT si peste ectopie-metaplazie prin alunecare) + 2-3 zone (posterior in ambele cadrane si putin in cadranul drept anterior) cu???.vascular (punctatie) persistent. Zonele respective sugereaza metaplazie imatura si/sau displazie usoara.

JSC iod negative net pe tot perimetrul iodificare usoara parcelara in ZT, dar fara??..la orele 10-9/7-8 si respective 6-5 de corelat cu citotestul ( CARE a iesit intre timp tip II)

Endocolul ?mocoasa rara, fara aspect suggestive patologice, dar sangereaza la manipulare.

Concluzie: Aspecte de metaplazie imatura + - displazie usoara.

Va rog sa imi spuneti si parerea dumneavoastra despre aceasta colposcopie.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.