homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize secretie

#1 2009-12-08 10:23:59

iliana
New member
Inregistrat: 2007-04-14

analize secretie

buna ziua,ma numesc Iliana si am 30 de ani.Azi am luat rezultatul analizelor pentru secretie si testul Pap.La Pap este totul in ordine,concluzia este "frotiu negativ pentru o leziune itraepiteliala sau maligna"iar doctorul ginecolog mi-a sugerat sa il mai repet peste un an de zile.La analiza secretiei insa rezultatul este urmator:

ex.microscopic pe frotiu(preparat proaspat si/sau colocart)
celule epiteliale poligonale-relativ frecvente
celule epiteliale rotunde -rare
celule cu aspect de "clue cell"-absente
leucocite-relativ frecvente
hematii-absente
trichomonas vaginalis-absent
levuri-absente

Flora bacteriana: relativ frecventi coci Gram pozitivi,izolati ,in perechi si lanturi scurte
Rara flora lactobacilara
Rari bacili gram negativi.

Va rog mult daca imi puteti explica si mie ce inseamna aceste rezultate,pentru ca medicul la care am fost mi-a prescris cervugid si nu mi-a dat  nici o explicatie ,in concluzie sunt ingrijorata pentru ca pana acum nu am avut probleme cu infectii ginecologice sau alte chestii care sa necesite ovule si alte tratamente.

va multumesc mult!o zi buna tuturor!

#2 2009-12-08 10:44:36

andresuca
Membru
Inregistrat: 2009-12-08

Re: analize secretie

Buna, fetele!

Stie careva din voi cum sa-mi traduca si mie niste analize de secretie?
Rezultatele sunt urmatoarele:

Celule epiteliale poligonale   relativ frecvente   
Celule epiteliale rotunde   rare   
Celule cu aspect de "clue cell"   absente   
Leucocite   relativ frecvente   
Hematii   absent   
Trichomonas vaginalis   absent   
Levuri   relativ frecvente   
Inmugurite   prezente   
Hife, pseudohife   prezente   
Flora microbiana   Predomina bacilii Gram negativi. Relativ frecventa flora lactobacilara. Relativ frecventi coci Gram pozitivi, izolati si in perechi. 

Mi s-a spus ca am niste pb, dar doar atat...despre ce pb poate fi vorba? e ceva grav?

Multumesc tare mult!
Andreea

#3 2009-12-08 11:38:35

iliana
New member
Inregistrat: 2007-04-14

buna ziua,ma numesc Iliana si am 30 de ani.Azi am luat rezultatul analizelor pentru secretie si testul Pap.La Pap este totul in ordine,concluzia este "frotiu negativ pentru o leziune itraepiteliala sau maligna"iar doctorul ginecolog mi-a sugerat sa il mai repet peste un an de zile.La analiza secretiei insa rezultatul este urmator:

ex.microscopic pe frotiu(preparat proaspat si/sau colocart)
celule epiteliale poligonale-relativ frecvente
celule epiteliale rotunde -rare
celule cu aspect de "clue cell"-absente
leucocite-relativ frecvente
hematii-absente
trichomonas vaginalis-absent
levuri-absente

Flora bacteriana: relativ frecventi coci Gram pozitivi,izolati ,in perechi si lanturi scurte
Rara flora lactobacilara
Rari bacili gram negativi.

Va rog mult daca imi puteti explica si mie ce inseamna aceste rezultate,pentru ca medicul la care am fost mi-a prescris cervugid si nu mi-a dat  nici o explicatie ,in concluzie sunt ingrijorata pentru ca pana acum nu am avut probleme cu infectii ginecologice sau alte chestii care sa necesite ovule si alte tratamente.

va multumesc mult!o zi buna tuturor!

imi raspunde si mie cineva , va rog? multumesc

#4 2010-04-05 22:28:23

maria_morali
Membru
Inregistrat: 2010-04-05

Hristos a inviat!f bun forumul asta!fetelor,stiti cumva sa-mi "traduceti" si mie rezultatul asta:FRECVENTE EPITELII INTERMEDIARE.
FRECVENTE PMN.
FRECVENTI BACILI DODERLEIN.
FRECVENTE LEVURI SI PSEUDOFILAMENTE MICELIENE.
ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS ?
sunt insarcinata in 5 luni si o sapt si vreau sa stiu daca poate influenta in vreun fel fatul.de asta mi-e teama cel mai mult.dr-ul meu caruia nu-i pasa de pacientele lui a plecat la praga,si-a anulat toate consultatiile si ne-a lasat cu ochii in soare.va multumesc mult!numai bine tuturor!

#5 2010-04-06 00:08:14

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

maria_morali a scris:

Hristos a inviat!f bun forumul asta!fetelor,stiti cumva sa-mi "traduceti" si mie rezultatul asta:FRECVENTE EPITELII INTERMEDIARE.
FRECVENTE PMN.
sunt insarcinata in 5 luni si o sapt si vreau sa stiu daca poate influenta in vreun fel fatul.de asta mi-e teama cel mai mult.dr-ul meu caruia nu-i pasa de pacientele lui a plecat la praga,si-a anulat toate consultatiile si ne-a lasat cu ochii in soare.va multumesc mult!numai bine tuturor!

adevarat a inviat!

in primul rand am sa incep prin a aminti - am repetat asta de o mie de ori, dar nu strica - faptul ca trebuie obligatoriu cultura. obligatoriu mai ales in sarcina. neaparat. asta e parerea mea.
in al doilea rand e bine sa iti faci si un papanicolau trimestrial in sarcina, sa verifici ce se intampla pe acolo smile asta e pentru tine important.
in al treilea rand esti ok cu exceptia unei micoze - presupun candida, ca e cea mai frecventa - dar la gravide tratamentul se face dupa antifungigrama, de care presupun ca nu dispui. fatul nu poate fi influentat, decat arareori in timpul nasterii propriu-zise, deci e bine sa te tratezi pana atunci.

daca doctorul tau este nepasator - e si el om pe de alta parte, nu poti sa zici ca nu ii pasa de paciente pentru ca si-a luat concediu de Paste, nu e robot sa fie suta la suta din timp disponibil - dar daca e nepasator si simti ca nu te lamureste si nu te intelege si nu te simti ok cu el, alege un alt medic, e important sa ai un partener de incredere in medicul tau, mai ales in sarcina.

sanatate multa si o sarcina usoara si frumoasa!

Publicitate

loading...

#6 2010-04-06 22:51:31

maria_morali
Membru
Inregistrat: 2010-04-05

moksha a scris:

maria_morali a scris:

FRECVENTE PMN.

adevarat a inviat!

in primul rand am sa incep prin a aminti - am repetat asta de o mie de ori, dar nu strica - faptul ca trebuie obligatoriu cultura. obligatoriu mai ales in sarcina. neaparat. asta e parerea mea.
in al doilea rand e bine sa iti faci si un papanicolau trimestrial in sarcina, sa verifici ce se intampla pe acolo smile asta e pentru tine important.
in al treilea rand esti ok cu exceptia unei micoze - presupun candida, ca e cea mai frecventa - dar la gravide tratamentul se face dupa antifungigrama, de care presupun ca nu dispui. fatul nu poate fi influentat, decat arareori in timpul nasterii propriu-zise, deci e bine sa te tratezi pana atunci.

daca doctorul tau este nepasator - e si el om pe de alta parte, nu poti sa zici ca nu ii pasa de paciente pentru ca si-a luat concediu de Paste, nu e robot sa fie suta la suta din timp disponibil - dar daca e nepasator si simti ca nu te lamureste si nu te intelege si nu te simti ok cu el, alege un alt medic, e important sa ai un partener de incredere in medicul tau, mai ales in sarcina.

sanatate multa si o sarcina usoara si frumoasa!

multumesc mult pt raspuns.mi-am facut papa nicolau si mi-a iesit ok.cat despre medic poate a, fost cam dura,dar omul e prof univ (cinste d-lui) si un fel de (se si comporta ca atare) "pom laudat".vb cu o usurinta de durerea unor femei care sunt nevoite spre ex sa "avorteze" insarcinate in ...sa zic 6 luni(datorita unor malformatii sau diverse).gravidele care-l suna sa-l intrebe de anumite situatii care apar in sarcina il "deranjeaza"...sunt "agasante".in fine nu mai conteaza.l-am prins de cateva ori in niste ipostaze care tradau nepasare crasa.ai dreptate...alt medic. wave

#7 2011-04-18 16:32:04

denden88
Membru
Inregistrat: 2011-04-18

Va rog un raspuns ! Iubitul meu a fost diagnosticat cu candidoza genitala. Imediat am fugit la ginecolog. La prima vedere, dr. mi-a confirmat banuiala. Aveam si eu candidoza. In urma analizei secretiei, mi-au iesit frecvente levuri si pseudofilamente miceliene, ceea ce stiu ca indica clar Candidoza. Insa, mi-a mai iesit flora polimorfa (bacili gram pozitiv si negativ, rari coci pozitivi). Atat scrie pe buletinul de analize..evident pe langa frecventele PMN si epitelii intermediare. Va rog sa-mi spuneti daca e de rau ca mi-au iesit acei bacili si pozitivi (doderlain care stiu ca sunt buni) si negativi, precum si acei coci gram pozitivi. Maine ma duc la control, sa-mi citeasca analizele, insa eu stau ca pe ghimpi. Va rog frumos, daca ma puteti ajuta cu o explicatie....posibil chiar sa nu ma poata vedea maine dr., pt ca are toata ziua programate ecografii....si nu vreau sa stau asa, cu gandul ca poate am ceva grav sau nu. Va rog...

Gravitation is not responsible for people falling in love.  ~Albert Einstein smile

#8 2011-04-18 16:39:04

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

denden88 a scris:

Va rog un raspuns ! Iubitul meu a fost diagnosticat cu candidoza genitala. Imediat am fugit la ginecolog. La prima vedere, dr. mi-a confirmat banuiala. Aveam si eu candidoza. In urma analizei secretiei, mi-au iesit frecvente levuri si pseudofilamente miceliene, ceea ce stiu ca indica clar Candidoza. Insa, mi-a mai iesit flora polimorfa (bacili gram pozitiv si negativ, rari coci pozitivi). Atat scrie pe buletinul de analize..evident pe langa frecventele PMN si epitelii intermediare. Va rog sa-mi spuneti daca e de rau ca mi-au iesit acei bacili si pozitivi (doderlain care stiu ca sunt buni) si negativi, precum si acei coci gram pozitivi. Maine ma duc la control, sa-mi citeasca analizele, insa eu stau ca pe ghimpi. Va rog frumos, daca ma puteti ajuta cu o explicatie....posibil chiar sa nu ma poata vedea maine dr., pt ca are toata ziua programate ecografii....si nu vreau sa stau asa, cu gandul ca poate am ceva grav sau nu. Va rog...

nu ai nimic grav.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.