homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Papa nicolau ascus-2

#20 2008-10-29 19:46:31

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: papa nicolau ascus

carmendaria ai warn pt ca nu ai editat...citeste regulile...o colpocopie ai facut? dar o analzia de secretie?

happy with him...inlove with him...puss

#21 2009-01-20 23:53:06

Selenuka
Membru
Inregistrat: 2008-06-07

Buna..
Am si eu o problema.Am facut papanicolau in noiembrie 2008 si mi`a iesit clasa III. Scrie asa: metaplazice prezente, anomalii ale celulelor epiteliale, Asc-us de semnificatie nedeterminata, paracheratoza atipica. Am facut 2 colposcopii la diferiti doctori si la una mi s`a spus asa:citologie ascus si sa fac test hpv cu risc iar a doua scrie sa fac si testul ala si tratament cu cervugid ovule. Insa doctora la kre am facut prima colposcopie a zis k pot sa fac si testul dar pot la fel de bine sa repet papanicolau o data la 6 luni si a zis k nu e nevoie de niciun tratament..din cate am inteles as avea o rana de un cm pe col..nu stiu ce trebuie sa fac, pt k nu am inteles in totalitate dak chiar nu e nevoie de un tratament ..nu inteleg dak trece fara tratament ce am.. daca puteti sa ma ajuti k sunt speriata! va multumesc!

#22 2009-01-21 08:10:36

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

cel putin pt rana pe col trebuie tratament. nu se vindeca de la sine...
legat de papanicolau, eu as face si testul pt hpv...

#23 2009-01-21 10:21:47

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

intr-adevar Selenuka exista modfificari la nivelul colului care de obicei, pana la 80% din cazuri, trec de la sine...daca totusi ai o rana pe col...ar trebui facut un tratament...si dupa aia papanicolau la 6 luni...

baby Dragos hjarta rugaciune

#24 2009-01-21 13:44:16

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

tu ai un rezultat clasa III cu metaplazie!!!!!   cum sa nu faci tartament?
fa tratamentul prescris, eventual mai mergi si la un al3lea dr ,apoi repeti exm PAP
sanatate!

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

Publicitate

loading...

#25 2009-01-21 19:23:28

Selenuka
Membru
Inregistrat: 2008-06-07

Ultima doctora la care am fost si s`a uitat peste rezultate mi`a spus k e ok si sa nu fac niciun tratament si m`am gandit k nu e bine ce a zis .. sa iau ovulele cervugid?si dak imi puteti recomanda o clinica unde sa fac testul hpv..? nu vreau sa treaca timpul asa.. nu inteleg nmk pt k niciun doctor nu s`a obosit sa`mi explice. Si in legatura cu anticonceptionalele.. nu afecteaza cu nimic dak continui sa le iau ? multumesc!

#26 2009-01-22 13:01:00

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

vezi ca e un topic cu doctori , parerile sunt impartite .. tot tu trebuie sa cauti

#27 2009-07-09 14:09:27

lucreziadan
New member
Inregistrat: 2009-07-09

Buna ziua , am 38 ani  si am nascut acum 7 ani. Am facut un test Papa Nicolau SUNT DISPERATA CA NU INTELEG NIMIC!! Rezultatul suna cam asa:
Satisfacator pentru evaluare
Organisme:
                  infectie cu GARDNERELLA
Anomalii ale celulelor epiteliale:
                  ASCUS
Recomandari:
                  citologic+tratament
Descrierea citologica:
                  Celule metaplazice cu atipii intense Repeta dupa tratament ASCUS   

Dupa tratamentul prescris pe care trebuie sa-l urmez timp de 3 luni cu CERVUGID va trebui sa repet testul.Insa a trecut doar o luna si sunt disperata ca nu reusesc sa inteleg cat de grav este . Am citit nenumarate ore de pe internet diferite pareri dar in loc sa ma lamureasca m-au facut sa devin si mai disperata. Eu sunt unicul parinte a fetitei mele si ma ingrozeste gandul ca poate sa ramana singurica pe lmea aceasta.Va rog din suflet sa ma ajutati sa inteleg. Multmesc din suflet.

Ultima oara a fost editat de lucreziadan (2009-07-09 14:19:54)

#28 2009-07-09 14:51:46

tttttt
Hero member

hai stai usor nu o lua asa , fa tratamentul si vezi dupa ce se intampla
o sa fie bine ai sa vezi
tratamentul e bun , sa inteleg ca ai rana nu ?
colposcopie ai facut ?

Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-07-09 14:53:13)

#29 2009-07-09 14:59:43

lucreziadan
New member

Mi-a facut ecografie vaginala si mi-a spus ca totul pare f bine. Am doar cicatricile in urma nasterii(ruptura in 3 locuri de col terin) insa a spus ca NU am rana pe col!!!! Azi am fost la ea dinnou pt ca nu eram deloc linistita , nu mi-a spus sa fac alte teste  nu mai inteleg nimic . Initial mi-a dat reteta pt 2 luni azi mi-a citit iar rezultatul de la Papa Nicolau , si mi-a spus sa fac nu 2 ci 3 luni.I-mi curg lacrimile siroaie.

#30 2009-07-09 15:04:04

tttttt
Hero member

dar de ce esti speriata asa? deci ai gardnerela si trebuie sa o tratezi , e vorba de o dereglare a florei , rana pe col nu ai , ce clasa de pap ti-a iesit?
eu te intreb colposcopiei ti-a facut? deci nu ecografie ...

Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-07-09 15:04:45)

#31 2009-07-09 15:08:29

lucreziadan
New member

Nu scrie nimic ,Tot ce apare in buletinul de diagnostic citologic am scris mai sus, satisfacator pentru evaloare,
celule endocervicale : absente
Organisme:  Garnerelle
cel. Scuam: ASCUS
recomandari: tratament
descriere citologica: Celule metaplazice cu atipii intense.Repeta dupa trat.ASCUS
Atat.O doamne!

#32 2009-07-09 15:13:52

lucreziadan
New member

nu am facut colposcopie pentru ca pana azi nu stiam nimic despre asa ceva,iar doctorul nu mi-a recomandat asa ceva. De aici am aflat de aceste teste.Eu am facut 2 facultati dar nici una de specialitate asa ca sunt afoana in domeniul medicinei.Stiu doar lucruri generale, iar cand nu stiu intreb sau ma documentez.

#33 2009-07-09 15:21:51

tttttt
Hero member

scuze nu am vrut sa sune asa , nici eu nu am fac de medicina , tot de pe forum am aflat si eu si am mai aflat un lucru , cand merg la ginecolog il bombardez cu intrebarile , caci ei saracutii nu au timp sa ne zica , indiferent de cat de mult cotizam
deci : ecografia intravaginala e aceea in care se foloseste o sonda cu camera si care vizualizeaza uterul , ovarele , in eventualitatea unor chisturi , sau alte modificari interne
colposcopia e tot o sonda cu camera dar vizualizeaza colul uterin si arata daca e rana pe col si daca apar modificari provocate de hpv , de obicei iti da si o poza cu colul uterin
colposcopia nu se face mereu, decat atunci cand ies modificari   la pap sau atunci cand ai infectii repetate si care pot provoca rana pe col
cel mai important e sa gasesti un medic care sa iti explice ce si cum
deci e satisfacator pt evaluare , asta inseamna ca a recoltat corespunzator
garnderella e doar o modificare a florei
sa iti zic sincer nu stiu cum e treaba cu celulele scuamoase , mai ales ca zici ca nu scrie clasa de la papanicolau
dar daca era sa ai probleme f mari probabil iti facea cauterizare sau conizatie , deci eu zic sa nu mai plangi , sa te linistesti si te rog sa mai astepti si alte pareri de la fetele care au facut medicina , sau care sunt mult mai pricepute , dar eu una nu vad asa o situatie grava
sincer  kram
hai te rog sa te calmezi
esti din bucuresti ? la ce medic ai fost?

vezi ca e o regula pe forum sa nu scrii mai multe mesaje consecutin in mai putin de 15 min
daca vrei sa adaugi ceva dai editare , acum te rog sa stergi mesajul de mai sus , ca o sa te vada moteratoarele si o sa te atentioneze , sau pe viitor ai grija , da?

din cate stiu eu ascus inseamna cateva celule cu atipii , dar sa nu te duci cu gandul la cancer
vei face tratamentul corespunzator si o sa fie bine
poate cand vei considera necesar , poti intreba si medicul , sa faci si tiparea pt hpv sa vezi daca ai ai tulpini cu risc

Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-07-09 15:32:24)

#34 2009-07-09 15:40:08

lucreziadan
New member

Vezi ce nestiutoare sunt?!Nu stiam de aceasta regula a forumului,asta pt ca poate m-am grabit sa ma inregistrez si sa cer sfaturi cat mai repede pt a ma linisti,.Chiar si plansul mai ajuta uneori!!!! macar ma descarc si nu mai supun pe cei de langa mine la tensiuni. Sunt din Cluj Napoca. si presupun ca nu o cunosti pe Dr.Mihaela Oancea!? (care este si o buna prietena a mea dealtfel)dar stii cum este prietenia una si relatia doctor-pacient .... alta.Ea mereu zambeste dar eu sunt o fire pragmatica si cu picioarele pe pamant, la mine nu tot ce zboara se mananca si at cand amdubii sau nelamuriri caut raspunsuri. Multumesc oricum din tot sufletul meu!!!!!!! poate daca doresti : ID-ul meu este lucreziadan doar pt a vedea pt cine i-mi fac atatea griji... pt PRINTESA MEA Cora.

#35 2009-07-09 15:49:55

tttttt
Hero member

bravo lucretia ,sa iti traiasca printesa
trebuie sa ai putina rabdare si sa le iei pe rand , se vor rezolva , ai sa vezi
eu nu sunt din cluj si din pacate nu te pot ajuta cu medicii , dar o sa mai intre si alte fete pe forum si o sa isi de ele cu parerea , sa ai putina rabdare ca azi probabil nu e f multa lume pe aici
stiu ca plansul te ajuta , dar in situatia asta trebuie lucrat un pic la imunitate , si fara suparare si stres , vezi ca s-a discutat f mult despre probleme la pap pe forum , tu trebuie sa iei doar lucrurile folositoare si sa incepi pe viitor un tratament pt marirea imunitatii
sa nu incepi sa te panichezi , deci selectezi numai ce e de bine , da?
si sa intri pe acest forum ca vei invata multe si vei gasi un sprijin super , pe bune , o zic din propia experienta

#36 2009-07-10 08:30:22

tttttt
Hero member

poate mai da cineva o  parere

#37 2009-09-03 09:23:29

crisssss
New member
Inregistrat: 2009-05-11

buna LUCREZIADAN ma numesc Cristina si eu  am facut acum 5 luni un papa si mia iesit si mie ''celule scumoase atipice nedeterminate ASC-US'' am fost ,si sunt inca disperata mai am 2 luni de tratament cu CERVUGID si spalaturi intravaginale cu musetel,pelin,si bicarbonat de sodiu apoi sa refac iar papa am inima la gat  ma gandesc numai la  ce este rau si eu am o fetita de 8 luni jumate .....mai am noroc de sotul meu ca ma sprijina fff mult....iti dorec multa sanatate si poate mai discutam

#38 2011-04-25 20:55:06

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

disperat

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-04-27 19:51:24)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.