homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Postinor inainte de anticonceptionale?

#1 2011-05-05 23:53:06

valentine87
Membru
Inregistrat: 2011-05-05

Postinor inainte de anticonceptionale?

Buna ziua,
in ultima zi de menstruatie (aceasi zi in care se incep anticonceptionalele) s-a intamplat un incident care din pacate... a fost nevoie de Postinor, intrebarea mea este: cand putem reincepe anticonceptionalele, tinand cont ca aceasta persoana foloseste anticonceptionale de 3 ani (o singura data a oprit anticonceptionalele si a avut dereglari menstruale), si ce se poate folosi pentru a reduce efectele negative, stari de voma, dureri de tot corpul ?
O mica sangerare dupa cateva ore de la contactul sexual poate fi un semn de sarcina de la un alt contact sexual de acum 2 saptamani?
rog un raspuns, multumesc

#2 2011-05-05 23:58:10

simone11
Full member
Inregistrat: 2011-01-06

Re: Postinor inainte de anticonceptionale?

o sangerare dupa un contact sexual pe mine ma duce prima oara cu gandul la o rana pe col....sa mearga la un control gineco.
Ce nu inteleg eu...de ce a luat postinor?
inteleg ca ia de 3 ani ac. Era in pauza de 7 zile (deci pauza de menstruatie) si a avut contact. Ei bine, daca in luna respectiva pilulele au fost luate corect, atunci era protejata si in pauza deci nu era cazul de postinor.
Iar pilulele trebuia sa le ia normal, in continuare dupa pauza de 7 zile; deci in cea de-a opta zi.

#3 2011-05-06 07:40:24

valentine87
Membru

hm.. nu stiam ca e protejata si in acea saptamana... dar din cate stiu eu inainte de menstruatie a fost o zi in care a uitat de pastila... Sa inteleg ca nu sunt probleme cand combini postinor cu anticonceptionale?
Legat de acea sangerare o sa mergem azi la un ginecoloc, daca nu azi saptamana viitoare sigur.

#4 2011-05-06 08:14:35

simone11
Full member

daca a uitat o patila inseamna ca trebuia protectie suplimentara pana inghite urm 7 pilule; daca nu a luat 7 pilule apoi, nu era protejata in pauza si nici atunci cand s-a intamplat accidentul;
asadar e bine ca a luat postinor si probleme sunt si nu sunt...practic postinor contine de 7 ori hormonii dintr-o pilula normala, deci a bagat f multi hormoni in ea, dar decat sa aveti neplaceri apoi, mai bine asa...e posibil sa apare ceva dereglari hormonale de la postinor!
a luat pilulele normal in continuare? adik a inceput luna asta cu ele? aveti grija sa va protejati primele 7 pilule!

#5 2011-05-06 08:24:14

valentine87
Membru

pai asta era problema, ca nu stim daca sa le luam sau nu... prima zi nu a luat, ca in prima zi am luat postinor, si am zis ca e prea periculos sa le luam pe amandoua, iar acum nu stiu daca e ok sa le inceapa de azi

Publicitate

loading...

#6 2011-05-06 08:40:55

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

eu as spune sa astepte macar pana ii vine spottingul de la postinor (cam in 7 zile), iar apoi sa inceapa iara pastilele. ca altfel o sa fie aiurea la urmatoarea menstra, si eu am patit candva, dar eu nu luam inainte AC, ci m-am apucat dupa postinor, chiar daca acea "menstra" scurta de la postinor nu venise. apoi sa vezi tu acolo sangerare de 7-8 zile. trebuia sa imi pun Pampers ca sa pot face fata fluxului, nu mai zic de dureri.
asta e recomandarea mea smile

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#7 2011-05-06 08:47:14

valentine87
Membru

ok, multumesc mult pentru raspunsuri

#8 2011-05-06 09:29:21

simone11
Full member

eu stiu ca nu este o regula sa apara acel spotting de la postinor...
ori incepe folia acum, cu o zi intarziere , si va protejati 7 pilule ;
ori asteapta menstruatia normala, si incepe de luna urmatoare cu pilulele, din prima zi a menstruatiei, si e protejata de atunci din prima zi, daca le ia corect, si inclusiv in pauza de 7 zile dintre folii apoi
(eu una as alege varianta a doua, adik astept menstruatia sa fiu sigura ca nu s-a intamplat nimic, si ca postinorul si-a facut efectul, si apoi as lua ac corect )
dar sa mergeti si la un control gineco. si la un planning sa vi se explice mai multe despre ac

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.