homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sarcina sau dereglare hormonala?

#1 2011-05-11 22:53:41

Lythrine
Membru
Inregistrat: 2011-05-11

Sarcina sau dereglare hormonala?

Buna! Sunt noua aici, am o problema care ma framanta de ceva vreme. Desi nu imi sta in obicei sa discut problemele personale in public am hotarat sa apelez la ajutorul vostru. Luna trecuta am inceput o cutie de anticonceptionale (Diane 35) pentru a intrerupe ciclul menstrual (le-am luat cu 7 zile inainte de data in care trebuia sa imi vina urmatoarea menstruatie si  fara a consulta un medic), iar in a 8-a zi( a 8-a pilula) in urma unui joc cu partenerul s-a produs un mic incident, acela ca prezervativul a iesit dupa ce m-am ridicat de pe el iar abdomentul lui era patat de lichid seminal. Nu a existat penetrarea pentru ca sunt virgina, a fost doar un joc care s-a sfarsit intr-un mod neplacut. Dupa acest incident am continuat sa iau pastilele pana am terminat folia, iar dupa 3 zile mi-a venit menstruatia care este maro, arata exact ca atunci cand se termina, am avut chiar si 2 cheaguri si nu este deloc abundenta cum e de obicei. Acum sunt in a 2-a zi a ciclului si e la fel. Imi puteti spune daca exista posibilitatea de a fi ramas insarcinata? Am citit articole care m-au inspaimantat, cum ca ciclul peste o sarcina este maro si in cantitate mica, sau ca e cauza unei dereglari hormonale insa nu sunt sigura de acestea. Daca puteti, va rog sa ma lamuriti in legatura cu aceasta problema si sa imi spuneti daca ar putea exista alte cauze ale acestui ciclu maro si neobisnuit. Va multumesc

#2 2011-05-12 06:19:58

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

Re: Sarcina sau dereglare hormonala?

nu cred ca ai ramas gravida, daca ai luat ac din orice alta zi a cm inafara de prima zi de menstruatie si te-ai protejat suplimentar timp de 7 zile, din a 8 a zi esti protejata complet. Eu zic sa stai linistita ca a venit menstruatia si oricum in timpul ac menstruatia se reduce cantitativ, dar totusi ar fi bine sa consulti un medic cu vedere la ac, deoarece diane 35 au o cantitate mare de hormoni si din cate stiu sunt recomandate pt alte afectiuni (de genul ovarelor micropolichistice) si mai putin pt reglarea ciclului si contraceptie.

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#3 2011-05-12 14:00:09

Lythrine
Membru

Menstruatia a venit dar diferita si multe persoane mi-au spus ca asta se intampla cand este o menstruatie peste sarcina, insa si eu cred ca sansele sunt minime dar in orice caz voi face un test (primul din viata). Cat despre Diane-35, mi-au fost recomandate de catre medicul ginecolog pentru durerile menstruale insuportabile si combaterea acneei. Multumesc pentru raspuns si sper in continuare ca e vina acelor pilule smile

#4 2011-05-12 14:10:39

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

cu siguranta din cauza pastilelor este asa menstruatia, nu ai motive de ingrijorare
sper ca nu mai iei diane in continuare dupa ureche

#5 2011-05-12 14:17:39

Lythrine
Membru

Dupa toata chestia asta nu voi mai lua deloc, mai ales ca nu am de ce. In principiu, motivul pt care le-am luat atunci a fost ca sa imi intrerup menstruatia. Aveam de gand sa opresc pastilele dupa 5 zile cand se termina vacanta, iar dupa sa  imi vina, numai ca am luat toata folia de frica acelui incident. Totusi, este nevoie sa fac acel test? nu vreau sa afle nimeni din familie de lucrul asta, imi este greu sa il cumpar si sa il fac.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.