homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anexita

#1 2011-03-15 22:48:46

Bebe mic
New member
De la: Baia Mare
Inregistrat: 2009-02-12

Anexita

Buna ziua! Nu stiu daca am postat bine si in primul rand imi cer scuze daca nu postez unde trebuie, mam uitat peste topicurile de la probleme medicale dar nu am gasit despre anexita!

Problema mea este ca, azi mam prezentat la medicul ginecolog, care mia spus ca am Anexita, dar nu mi-a dat tratament neutral ma doare foarte tare ovarul stang, nu ma simt bine deloc, nu mia venit nici menstruatia, am si o secretie ciudata, dar mi se pare ciudat ca mia pus diagnosticul dar nu  mia dat tratament. ce as putea sa fac? ce tratament pot sa iau?

Astept un raspuns daca ma puteti ajuta... Va multumesc!

Ultima oara a fost editat de Bebe mic (2011-03-15 22:50:07)

hjarta Fericirea se afla in noi hjarta

#2 2011-03-15 23:16:41

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Re: Anexita

Sa schimbi doctorul si sa-ti faci analize la secretie,culturi din col, mai exact,si ar fi bine sa faci si un papanicolau,sa vezi ce bacterii salasluiesc pe acolo si care iti produc tie inflamatia..anexitele nu trec de la sine,ci doar cu tratament pe baza de antibiotic si antiinflamatoare..

pc

#3 2011-05-21 21:27:30

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Buna seara.
Ma confrunt cu o problema si as avea nevoie de cateva sugestii, de la cele care va pricepeti.
Am avut menstruatie pe 30 aprilie, iar cand a fost ovulatia am avut dureri la burta jos (in general la ovulatie am dureri, nu mari, sunt ca in sindromul premenstrual).
Am observat ca ovulatia ma tine cam 3 zile, cam in a 10-a zis imi curge secretia din aceea asemanatoare cu albusul de ou, trei zile la rand. Este normal?
De aproximativ 4 zile am inceput sa am niste dureri in partea dreapta jos, m-am gandit sa nu fie apendicul, m-am dusa la chirurg a zis ca nu este apendicul, nici hernie.
M-am dus si la un ecograf sa-mi fac o ecografie totala, unde domnul doctor mi-a zis ca am o anexita chistica pe partea dreapta, intr-adevar eu am un chist descoperit de la 17 ani de 3 cm pe ovarul drept, seros. Ovarul drept are marimea de 33 mm, a zis ca e putin marit.
Am ajuns si la ginecolog, astazi. Nu am mai fost la doamna aceasta, fiind sambata nu multi lucreaza.
Mi-a facut eco transvaginal, unde a vazut un chist, insa nu a reusit sa-l masoare (nu stiu din ce cauza, daca nu stia sau....din alt motiv).  I-am zis de dureri si a zis sa-mi faca si un consult ginecologic, unde pur si simplu parca m-a traumatizat cand mi-a bagat valvele alea si m-a apasat intr-un hal pe burta si cu mana controla in vagin, m-a durut, dar la cati medici am fost eu, niciunul nu m-a consultat atat de "apasat".
I-am aratat doamnei doctor si rezultatul ecografiei de la medicul ecograf la care mersesem acum cateva zile, i-am zis ca dumnealui a spus ca am o anexita.
Doamna doctor a zis la fel ca am o anexita grava din moment ce m-a durut asa de tare cand a umblat ea cu mainile prin mine, mi-a zis ca e foarte posibil sa ajung si la operatie din cauza chistului (care precizez ca in 8 ani de zile nu a crescut deloc), mi-a zis ca probabil am o infectie la trompe si puroi (nu stiu pe ce baza a facut aceasta afirmatie) si ca e foarte probabil sa nu pot ramane insarcinata in viitor, lucru care m-a cam pus pe ganduri.
papanicolau mi-a iesit bine, in afara de candida imi este bifat si o casuta cu inflamatorii, la alte modificari non neoplazice.  Cultura de col a iesit buna, la examenul de secretia vaginala mi-a iesit candida, din cauza antibioticelor care le-am luat des, greu scap de ea.
Am si o rana pe col, pentru care mi-a prescris macmiror a zis ca sunt bune pt rana, eu stiam ca macmirorul este pt candida.
Mi-a prescris tratament cu zanocin si supozitoare diclofenac.
Precizez ca in 5 6 zile trebuie sa-mi vina menstruatia, ma doare spatele si burta jos suportabil, nu e o durere violenta, alte simptome nu am.
Intrebarile mele sunt:

Cum se pune diagnosticul de anexita? Ce investigatii suplimentare mai trebuie facute in cazul meu? Analize de sange?

Se poate sa aiba dreptate dna doctor, sa am puroi inauntru si sa am trompa afectata, adica nu inteleg cum a vazut dumneaei asta. Ma gandesc ca daca as fi avut puroi si infectie, as fi facut febra, mi-ar fi iesit si hemoleucograma prost, iar mie intotdeauna mi-a iesit analiza ok.

Candida poate da infectii ale trompelor uterine? E posibil ca de la candida sa fac anexita?

De infertilitate am citit, intr-adevar anexita da infertilitate, insa oare o fi si cazul meu? Cum pot afla?

Pt rana pe col ce ovule pot folosi, colpotrophine sunt ok?

Oricum am de gand luni sa merg si la doctorul meu ginecolog, pt o a doua parere, insa astept si raspunsuri de la voi si poate si de la doctoressa, care este medic.

As vrea sa stiu daca se mai confrunta cineva cu anexita si ce a facut sa ii treaca, antibiotice pot sa spun ca am luat cam de 2 ori pe an uneori, insa ma gandesc eu ca trebuia sa-mi rezolve problema, dar daca mie nu-mi iese bacterie de ce sa iau antibiotic? E nevoie de cultura de col pt a vedea daca am bacterie care genereaza anexita, sau cum aflu daca am vreo bacterie acolo? Insa cum am zis, cultura a iesit ok, dar poate exista alta analize si nu stiu eu de ea.

Tratamente naturiste ati incercat, au dat rezultate?

Cred ca am intrebat cam tot, daca am omis ceva, voi reveni smile
Am scris cam mult, sper sa nu va plictisesc smile

Va multumesc si astept comentarii.

Ultima oara a fost editat de andrulina (2011-05-21 21:28:13)

#4 2011-05-22 09:52:55

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Mie mi s-a diagnosticat anexita bilaterala dupa o ecografie. Am facut tratament o saptamana dar nu mai stiu cu ce, pt ca a fost acum vreo 5 ani, cam asa (in orice caz unul din medicamente era antiinflamator supozitoare, asta imi amintesc pt ca am rugat-o pe farmacista sa mi le schimbe cu pastile).

Anexita netratata da infertilitate, pt ca secretiile alea blocheaza trompele iar spermatozoidul nu mai poate ajunge la ovul, si nici ovulul nu poate cobori spre uter. Din cate mi s-a spus mie, exista o operatie de "desfundare" dar nu da rezultate in toate cazurile. Eu zic sa nu te stresezi cu problema asta, ci sa te concentrezi pe tratament si cum sa scapi de ea smile
Nu stiu de la ce se face si nici daca are legatura cu candida sau alte chestii de acolo de jos, poate te vor lamuri fetele mai informate.

Eu te sfatuiesc ca mai intai sa iei tratament medicamentos ca sa scapi de anexita. Nu ma intelege gresit, nu am nimic impotriva tratamentelor naturiste, dar parerea mea e ca ar trebui luate ori pt profilaxie, ori pt mentinere, in nici un caz pt tratamentul unei afectiuni cum este anexita smile

Multa sanatate par

Ultima oara a fost editat de yoyolina (2011-05-22 09:56:25)

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#5 2011-05-22 13:16:14

eueu10
Full member

Si eu am avut probleme cu anexita,am facut o ecografie si medicul mi-a spus tot asa ca am o trompa afectata,apoi am mers la alt medic, i-am aratat ecografia,si mi-a zis ca la ecografie nu se vede anexita,ca este o eroare,deci ea se decopera  prin palpare,te apasa la toate organele si acolo unde te doare,inseamna ca acolo e afectat,am facut apoi si analize,ca intr-adevar anexita este produsa de o bacterie la nivelul colului,cultura din col mi-a iesit ok,apoi am facut analizele de clamydya,ureaplasma,mycoplasma,si mi-au iesit ultimele doua,am luat tratament si am scapat,deci indicat ar fi sa faci si tu aceste analize,sa elimini toate variantele,tratamentele naturiste,sunt frectie la picior de lemn,in cazul asta nu ajuta,pt ca trebuie sa rezolvi infectia cu antibioticul prescris  de pe antibiograma in urma analizelor..in legatura cu chsitul si eu am avut unul seros de 6 cm,dar l-am tratat,cu anticonceptioanle,s-a retras pur si simplu,initial mi se spusese de operatie,dar am incercat cu tratament mai intai,si a fost cu succes,de rana pe col eu zic sa o cauterizezi,cu tratament nu prea merge,numai daca e f mica ai sanse sa se vindece..ovulatia,asa este normal sa-ti curga acea secretie gelatinoasa si in principiu 3 zile..candida ar fi de preferat sa o vindeci,sunt o multime de tratamente,dar pe timpul tratamentului protectie pana la vindecare si concomitent si partenerul sa urmeze,pt a evita reinfectarea..daca nu-ti iese totusi nici o bacterie,nu e ok sa iei antibiotic aiurea,doar antiinflamatoare,gen supozitoare,pastile etc.,nu trebuie neaparat sa ai febra daca ai anexita,eu nu am avut deloc,deci nu este o regula..candida nu cred ca produce anexita..macmiror nu stiu in ce masura ajuta la rana,am auzit mai mult de Cervugid,dar mai bine cauterizata,scapi mai repede,si nu mai cheltui aiurea pe tratamente inutile..si sa faci si un Papanicolau in caz ca nu ai facut..succes..

Ultima oara a fost editat de eueu10 (2011-05-22 13:32:02)

pc

Publicitate

loading...

#6 2011-05-22 14:06:09

andrulina
Addicted member

eueu10 pt clamydia, ureaplasma, mycoplasma se fac analize de sange? Daca am facut cultura de col, aici nu ies?
Mai sunt si altele in afara de cele 3 pe care le-ai spus tu ca daca tot fac analize, sa fac toate investigatiile.
Rana pe col este mica, mi s-a spus ca nu e nevoie de cauterizare, pap am facut si a iesit ok, cum am spus doar candida mi-a iesit si e bifat o casuta la inflamatorii.
Oricum voi mai consulta un medic, ma voi duce la doctorul meu sa vad ce spune, o sa-mi mai fac o ecografie, un control, o cultura de col poate si un pap, ca sa stau eu linistita macar. Mai bine sa descopar din timp si sa tratez, decat sa ma trezesc mai tarziu ca am probleme in a ramane insarcinata.
Am intrebat si de trat naturiste, pentru ca am citit ca si astea pot ajuta, baile de sezut cu ceai am auzit ca sunt bune, am inceput sa beau si ceai, eu am incredere ca in unele afectiuni m-au ajutat, spre deosebire de tratamentul cu medicamente.
Oricum rau nu fac.

Ultima oara a fost editat de andrulina (2011-05-22 14:25:06)

#7 2011-05-22 22:48:21

eueu10
Full member

Se fac si la sange,dar si din secretie..eu zic sa le faci pe cele din secretie,sunt analize separate de celelalte..cam astea ar fi pt investigatii,si cultura din col..daca vrei neaparat poti incerca si tratamentele naturiste,rau nu cred ca are ce sa-ti faca,cum ai spus si tu,poate la tine dau rezultate..

pc

#8 2011-05-22 23:07:56

andrulina
Addicted member

Aaa deci la cultura de col nu iese ce ai zis tu, sunt analize pe care le ceri separat dar tot din secretie, am inteles bine?

#9 2011-05-23 12:30:51

eueu10
Full member

Da,ai inteles bine..

pc

#10 2011-05-23 12:39:22

andrulina
Addicted member

M-am interesat intre timp la laborator de analizele astea, azi am programare si la doctor si o sa ma consult si cu el.
Ms frumos

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.