homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Markerii tumorali si cancerul ovarian

#1 2011-05-24 20:34:37

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

markerii tumorali si cancerul ovarian

Daca mi-a iesit markerul tumoral CA 125 de valoare 39 u/i, inseamna ca pot avea cancer in faza incipienta? In 4 ani de monitorizare a unei tumori/chist/fibrom de 3 cm la ovarul drept nu mi-a iesit marit niciodata. Acum 3 luni a avut valoare normala. CEA a iesit normal. Mentionez ca in ultima luna am luat anticonceptionale. Poate fi marit din aceasta cauza? Am intrerupt anticonceptionalele de o saptamana si analiza a fost facuta azi.
Mentionez ca am si probleme cu piciorul drept, ma cam tine de ceva vreme si de 1 an mi se umfla laba piciorului drept cand stau pe scaun. Am fost la ortopedie, neurologie, flebologie si nu s-a gasit o cauza. Am facut si RMN de coloana lombara si nu e nici de acolo. Am facut fizioterapie in urma careia m-am ales cu dureri de oase si articulatii, iar analizele reumatoide au iesit bune. Pot avea probleme cu piciorul din cauza ovarului? La ginecologie acum cateva luni mi s-a spus ca nu. Nici eu nu mai stiu ce sa fac si pe unde sa mai merg si acum mi-a iesit marit si markerul tumoral CA 125 si sunt tare speriata.
Mentionez ca ultimul ciclu a fost pe 19 mai, poate fi din aceasta cauza? Ca eram in ziua a 6-a de ciclu?
Doctoressa? O opinie?

Ultima oara a fost editat de daliana (2011-05-24 21:03:00)

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#2 2011-05-25 10:36:36

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: markerii tumorali si cancerul ovarian

daliana, ce ai mai exact la ovar? chist, cumva? o ecografie ai facut odata cu noul CA? in rest, nu stiu sa iti spun cum influenteaza AC analiza asta... dupa mintea mea, n-ar avea legatura. laboratorul este de incredere?
am o rugaminte: imi spui te rog ce analize ai facut din setul "analizele reumatoide"? multumesc.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-05-25 10:38:18)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.