Buna tuturor,
Nu stiu daca am ales bine thread-ul de discutie insa poate ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. Am probleme de fertilitate. Pentru ca ne dorim un copil, luna trecuta am facut o stimulare ovariana. Rezultatul a fost 4 foliculi mari in ziua a 12 cate 2 pe fiecare ovar. Totusi pe 20 luna aceasta a venit menstra care a durat doar pe 20 si ceva spotting pe 21 (in general maxim 3 zile). Am facut o eco si mi s-a spus ca am ramas cu 2 chisturi pe ovarul drept. Drept urmare acum iau anticonceptionale, pentru 1 luna si vom vedea ce se intampla mai incolo in privinta pasilor ce trebuie urmati pentru continuarea tratamentului (ma refer la a ramane insarcinata)
Acum ca v-am expus datele problemei, sa ajung si la ce ma framanta pe mine:
- sunt "prietena" pe fertilityfriend si imi inregistrez temperatura de vreo 23 de luni incoa'. Luna trecuta, ca de obicei in preajma ovulatiei, temperatura a crescut. A scazut 1 zi (pe 19) si apoi a crescut iar (de pe 3.05 pana in prezent nicio zi sub 37, cea mai scazuta e 37.1). Acest lucru, pentru mine e ciudat, deoarece in nicio luna nu am avut asa ceva. In perioada foliculara temperatura medie 36.8-36.9, rar de tot atingand 37.
- a doua probleme este ca ma dor sanii ca dupa ovulatie. De luna trecuta nu s-a oprit. Adica... doar in ziua menstrei, pe 20, m-au jenat dar nu m-au durut. Insa ulterior durerile devin ca la ovulatie.
Am cautat pe net tot felul de solutii si interpretari totusi nu am gasit mai nimic. Mi-e cam jena de doctorul meu sa o intreb pentru ca poate va crede ca sunt o neroada si nu vreau sa o deranjez pentru un fleac. Pe 14 ma voi duce la control iar, .. si totusi...
Intebarea mea pentru voi: sa fie simptomatologie specifica chisturilor ovariene? Nu prea ma regasesc in cele spuse, de exemplu, pe http://www.romedic.ro/chistul-ovarian/semne-si-simptome
Merci frumos,
Alex