homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Durere sani

#1 2011-05-17 18:41:33

gongutza
Full member
Inregistrat: 2007-11-02

Durere sani

Buna ziua,Am nascut de 5 saptamani si imi alaptez fetita. Inca din primele 2 zile am avut rana la san, a trecut, iar apoi am facut furia laptelui, am luat antibiotice dar nu m-a ajutat si in ziua 3 de antibiotice am facut mastita, mi s-au mai dat antibiotice si injectabile, ketonal supozitor si crema si nu am mai alaptat 5 zile. Pe perioada tratamentului m-am muls sa nu pierd laptele, iar dupa tratament am reluat alaptarea. Din fericire fetita a acceptat sanul, cu greu am inceput sa fac cantitatea de lapte de care ea are nevoie, dar am urere de sani destul de mare. Cum am reluat alaptarea ma dor sanii si sfarcurile. In momentul alaptarii nu dor foarte tare, dar dupa ce golesc sanii simt o durere/intepatura/arsura puternica in sani si mi se albeste varful sfarcurilor de nu prea pot sa port sutien sau orice altceva imi atinge sfarcul, o perioada trebuie sa stau cu ei la aer. Aceeasi durere simt si in momentul in care fac baie, cand simt putin rece la sani. Durerea persista cam 2 ore, cu intreruperi, pana se acumuleaza destul lapte in sani pentru urmatoarea masa a bebelusului.Ce pot sa fac? Am fost la doctor si mi-au spus ca sanii arata normal, nu mai am noduli, iar sfarcurile nu au ragade. Atunci de ce simt acele intepaturi/arsuri cand se colezteaza laptele si de ce mi se albeste varful sfarcurilor?Va rog sa ma ajutati ca am aceste senzatii de 3 saptamani si imi e f greu. Va multumesc anticipat

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/9574_p1150378.jpg

Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte. (Kirkegaard)

#2 2011-05-17 20:05:02

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

Re: Durere sani

si mie mi se pare ca arata normal sfarcul,asa arata si al meu cand alaptam.
si sincera sa fiu aceleasi intepaturi le simteam si eu pana mi se umpleau sanii din nou...
mai asteapta pareri...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#3 2011-05-17 20:25:32

czuky
Hero member
De la: timisoara, mosnita noua
Inregistrat: 2010-03-11
Site

albitura asta nu cumva e dupa alptata..asa aveam si eu dupa alptare...in rest ce pot sa zic asa sunt sanii mai sensimili..

Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010
Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu.

bebe    26+ <3

#4 2011-05-17 20:27:55

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Asa au fost si ai mei dupa ce alaptam, parca aveam carcel in sfarc neutral

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#5 2011-05-17 20:37:00

gongutza
Full member

czuky a scris:

albitura asta nu cumva e dupa alptata..asa aveam si eu dupa alptare...in rest ce pot sa zic asa sunt sanii mai sensimili..

asa arata dupa vreo 10-15 min dupa ce alaptez, simt o intepatura puternica/o arsura in san si mi se albeste sfarcul cam un minut, apoi ma lasa, dupa cteva minute iar intepatura si sfarc alb ... deci cu e ceva permanent, si nu e cum scot sanul din gurita fetitei, k si eu ma gandeam ca poate e de la cum suge, dar e cum se formeaza laptele

voi cum ati scapat de dureri? in cat timp? cum va intretineati sanii in perioada in care va dureau?

Ultima oara a fost editat de gongutza (2011-05-17 20:50:03)

Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte. (Kirkegaard)

Publicitate

loading...

#6 2011-05-17 21:10:42

Papucica
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-06-30

Si eu mai am asa sfarcurile, intepaturi simt cand vine laptele, dar nu mereu...
Desi alaptez de 4 luni si un pic si eu am dureri cateodata...
Durerile care le aveam la inceput au trecut cam intr-o luna asa... Eu mereu am purtat sutien pt alaptat sa ii sustina si protectii de la Nuk, sunt fine si nu le simt aiurea pe sani...
Pup si nu te speria, o sa treaca, daca dr. a zis ca sunt ok eu zic sa te relaxezi si sa profiti ca poti alapta din nou!

La inceputul alaptatului de imediat dupa nastere pateai asa?

#7 2011-05-17 22:01:58

gongutza
Full member

ma bucur f mult ca pot alapta din nou, si sincer privirea fiicei mele in momentul in care papa merita toata suferinta si as vrea sa alaptez cat mai mult. de 3 saptamani am durerile astea, inainte am avut mastita dar a trecut cu bine, sper sa treaca acum durerile ca le am intr-una si nici nu ma pot bucura de micuta.

La inceput nu aveam nimic, doar acum dupa ce am terminat cu mastita si cu antibioticele ... probabil mi s-au sensibilizat canalele, dar f mult k durerile sunt permanente si destul de mari si sper sa treaca repede.

#8 2011-05-17 22:31:49

Papucica
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-06-30

Daca mai ai intrebari legate de alaptare ne mai gasesti si aici: http://forum.anticonceptionale.ro/t3303 … ptare.html

#9 2011-05-18 09:46:14

cocoleta
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

intepaturile sunt pentru ca esti tu mai sensibila si eu le-am avut pana in ultima zi in care i-am dat sa suga. Sa nu mai spun ce arsuri aveam cand imi era frig....iar eu am avut si rani timp de 11 luni fara oprire. deci esti norocoasa doar cu atat. iar sfarcul asa tb sa arate sau cel pun asa arata si al meu.

#10 2011-05-26 20:37:11

iullya
New member
Inregistrat: 2010-12-28

buna! am si eu o problema..daca se poate sa ma ajutati.. de cateva zile mi s-au umflat sanii, ma dor si imi curge din aman2 un lichid alb. tin sa mentionez ca am 20 de ani, nu am nascut! m-am gandit ca durerile si faptul ca s-au umflat este ca sunt la menstruatie dar pe mine ma ingrijoreaza scurgerea din sani ca e destul de multa nu doar o picatura. ar putea infuenta faptul ca iau anticonceptionale? aceste anticonceptionale le iau de 2 ani si nu am mai patit asa ceva. credeti ca ar trebui sa schimb anticonceptionalele sau aceasta scurgere este normala? va rog sa ma ajutati ca sunt foarte ingrijorata. va multumesc!

#11 2011-05-26 22:20:37

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

iullya mergi la un ginecolog , nu cred ca e de la anticonceptionale. Poate fi si hormonal dar e bine un control de specialitate cat mai repede.

What doesn't kill me, makes me stronger

#12 2011-05-30 19:04:20

iullya
New member

as mai dori sa imi spuneti va rog daca anticonceptionalele influenteaza rezultatul analizelor de sange( pentrru hormoni) sau daca azi nu iau pastila va influenta maine la analize? si e ok daca acum 2 zile am inceput un nou blister si daca renunt acum sa le mai iau? multumesc frumos.

#13 2011-05-30 19:05:58

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

La prima parte nu stiu ce sa raspund, dar la a 2a iti pot spune ca nu e indicat sa intrerupi. De ce l-ai mai inceput daca nu mai vrei sa iei?

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#14 2011-05-30 22:37:27

iullya
New member

pai nu as mai vrea sa iau din cauza problemelor la sani de care am  scris mai sus. imi este frica sa nu imi afecteze si mai mult problemele la sani. iar maine imi fac analize de sange si imi este frica sa nu afecteze rezultatul acestora.

#15 2011-05-31 10:02:52

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

oricum le influenteaza, chiar si daca le intrerupi acum. nu cred ca e nevoie de analize hormonale. mai degraba o discutie cu un medic de planning, sa schimbi AC.

#16 2011-05-31 14:13:49

iullya
New member

va multumesc frumos!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.