homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum iti dai seama daca ai probleme cu inima?

#1 2007-10-17 14:37:00

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

cum iti dai seama daca ai probleme cu inima?

intreb pentru ca am fost la randul meu intrebata de 2 persoane diferite..si cat de cat calificate, daca am probleme cu inima. amnadoua sunt kinetoterapeuti si m-au intrebat asta in timp ce ma monitorizau facand exercitiile pentru spate. una m-a intrebat de curand, alta acum 6 luni. cu tensiunea ma stiu bine, un EKG e adevarat ca nu am facut de vreo 4  ani, dar atunci iesise bine...n-as fi bagat in seama lucrul asta daca nu observam in ultimul timp ca respir destul de greu... obosesc foarte repede si respir greu, parca nu as trage destul aer in piept niciodata. nu sunt supraponderala,  nu fumez, miscare fac cat de cat...ce analiza as putea face sa aflu daca ceva nu e in regula?

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#2 2007-10-17 17:28:31

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: cum iti dai seama daca ai probleme cu inima?

ekg-ul e primul pas

mami de minuni hjarta

#3 2007-10-18 08:58:23

Soleil
Addicted member

merci beaucoup.puss

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#4 2007-10-18 09:02:09

micaella4
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-07-06

nicolle_rox a scris:

...n-as fi bagat in seama lucrul asta daca nu observam in ultimul timp ca respir destul de greu... obosesc foarte repede si respir greu, parca nu as trage destul aer in piept niciodata. nu sunt supraponderala,  nu fumez, miscare fac cat de cat...ce analiza as putea face sa aflu daca ceva nu e in regula?

sunt exact in aceeasi situatie; identic. sad
pt ekg iti trebuie trimitere de la medicul de familie pt gratuitate?... nu mi-o poate da doctorita de la planning, sa zicem?...
si in ce consta mai exact analiza asta?

Ultima oara a fost editat de micaella4 (2007-10-18 09:17:37)

#5 2007-10-18 10:36:55

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

"Electrocardiograma (EKG) este efectuata de obicei de catre un cadru medical, iar rezultatul este interpretat de catre un medic, precum un internist, un medic de familie, cardiolog sau chirurg.Pacientul primeste de obicei EKG-ul ca dovada a examinarii sale de catre un medic. Electrocardiograful este portabil, astfel incat EKG-ul poate fi efectuat, practic, oriunde. In cazul spitalizarii, pacientul poate fi monitorizat cardiac continuu printr-un electrocardiograf; acest proces este denumit telemetrie.Inainte de efectuarea EKG-ului, pacientul trebuie sa-si indeparteze toate bijuteriile si hainele de pe jumatatea superioara a corpului, de la nivelul mainilor si a picioarelor.
In timpul electrocardiogramei pacientul va sta intins pe o masa sau pe un pat. Zonele de la nivelul pieptului, mainilor si a picioarelor unde vor fi plasati electrozii, sunt curatate si eventual rase, pentru a furniza o suprafata curata si neteda. Intre piele si electrozi poate fi plasat un gel special sau niste mici tampoane imbibate cu alcool sanitar, pentru a inbunatati conducerea impulsurilor electrice. Pot fi folositi si electrozi de unica folosinta ce nu necesita gel sau alcool.
In cazul aparatelor mai vechi, electrozii trebuie repozitionati in timpul testarii. Dupa terminarea investigatiei electrozii si gelul sunt indepartati. Pe durata efectuarii testului, pacientul nu trebuie sa se miste sau sa vorbeasca, deoarece activitatea musculara poate influenta rezultatul. Pentru rezultate optime, pacientul trebuie sa stea intins, nemiscat si sa respire normal; uneori medicul poate ruga pacientul sa-si tina respiratia pentru cateva secunde. O electrocardiograma dureaza in medie 5 pana la 10 minute. In unele cazuri, aceasta perioada se poate prelungi, de exemplu, atunci cand se masoara ritmul cardiac.

De retinut!
Electrocardiograma este o investigatie nedureroasa. Electrozii si gelul pot fi reci atunci cand sunt aplicati. Pacientul poate simti o senzatie de caldura sau intepatura, atunci cand zona in care vor fi atasati electrozii este curatata si rasa. Pielea si parul pot fi trase atunci cand electrozii sunt indepartati, ceea ce poate crea un mic disconfort."

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

Publicitate

loading...

#6 2007-10-18 10:41:14

Soleil
Addicted member

eu am mai facut EKG si a fost ok, bine acum ceva timp...atunci o facusem la un cabinet particular, nu stiu cum e cu trimiterea...eu am palpitatii destul de des, uneori mai ca sa-mi sara inima din piept, desi nu la cine stie ce efort. eu nu mi-as fi facut griji daca nu-mi atrgaeau atentia cele 2 persoane...in fine, o sa vad eu cum pun de-un ekg..smile

aa, si oftez foarte des...lumea cred ca sunt suparata, dar daca stau bine si ma gandesc, cred ca e o modalitate de a trage mai mult aer in piept.

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2007-10-18 10:44:02)

Thé à la menthe hjarta

#7 2007-10-18 10:49:32

micaella4
Hero member

ideeem cu oftatul...
ms, vdaiana

#8 2007-10-18 11:05:19

Soleil
Addicted member

micaella, ne putem lua de mana big_smile

Thé à la menthe hjarta

#9 2007-10-18 11:10:03

micaella4
Hero member

mda..pacat ca nu-i de bine... si de 2 zile am inceput si cu ac pt prima data si..mi-e teama ca s-ar putea agrava..
tu cat ai dat la cabinetul particular pt ekg?..

#10 2007-10-18 11:12:45

Soleil
Addicted member

nu mai stiu micaella, a fost cam acum 4 ani...si in orasul meu "de bastina", deci n-as sti sa spun.

ah, s-ar putea sa mai fi facut un ekg inainte de conizatie, acum 2 ani jumate, in spital...presupun ca iesise bine, altfel nu ma bagau sub anestezie totala.

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2007-10-18 11:13:11)

Thé à la menthe hjarta

#11 2011-06-11 03:15:34

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Aishwarya a scris:

Buna tuturor! Scriu si eu la acest topic despre problema mea deoarece are in mare parte legatura cu ceea ce s-a discutat aici. Problema consta in faptul ca oftez foarte foarte des, odata la cateva secunde simt nevoia sa oftez, iar atunci cand o fac parca e asa "cu sete" neutral, iar acest lucru am inteles ca nu este bun pentru inima. Eu am facut un EKG in iarna si mi-a iesit lipsa mare de calciu si magneziu si am luat timp de o luna Aspacardin si Magnerot, la recomandarea medicului de familie. Toti din jurul meu au observat ca oftez asa des..si cred ca sunt suparata sau ma deranjeaza ei cu ceva, dar eu pur si simplu asta simt nevoia sa fac..iar daca incerc sa ma abtin, intru putin in panica si nu ma simt bine pana nu oftez. Si prietenul meu este relativ deranjat de acest lucru, desi intelege, deoarece atunci cand ne sarutam trebuie sa fac o pauza ca sa pot ofta  disperat iar el zice ca se simte de parca il resping  huh. Nu stiu ce as putea face ca sa remediez acest lucru, dar daca aveti pareri, solutii sunt binevenite smile Multumesc!

1. nu cunosc vreun motiv pentru care oftatul sa fie rau pentru inima.
2. cum si-au dat seama la ekg ca ai lipsa de calciu? legatura e adevarata, in sensul ca prin oftat se pierde calciu aparent..arareori lipsa asta de calciu si magneziu e cum credem noi...e destul de rar sa fie cu adevarat cazul si sa fie atat de grava cat sa dea simptome. de magneziu am vazut foarte rar.
3. depinde ce e oftatul asta..ii zici oftat, dar trebuie sa il descrii. e lipsa de aer sau ce? ce simti?
4. prietenul tau ar trebui sa se linisteasca si sa inteleaga problema, deci explica-i-o.

solutia nu o poti gasi oricum pe forum, e bine sa mergi la inca un control pentru a vedea exact cum stai.

sanatate.

#12 2011-06-11 23:20:27

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

mai bun decat ekg e holterul - monitorizeaza inima timp de 24 ore si apoi rezultatul este citit de cardiolog

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.