homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Inducerea menstruatiei cu postinor

#1 2011-07-04 15:09:40

daria_25
Full member
Inregistrat: 2008-03-08

inducerea menstruatiei cu postinor

Fetelor am o mare problema...azi sunt la a doua zi de menstra...si pe data de 27 august am nunta...dupa calculele mele, ar veni exact pe 26 august. Eu am probleme mari la menstra 3 zile...dureri, frison si sangerare abundenta...de abia ma misc...stau aproape numai in pat...e groaznic.

Mi-am sunat medicul ginecolog (cu care am si nascut) si i-am spus. Acesta m-a sfatuit ca dupa ovulatie sa i-au Postinor sau 5 zile de Utrogestan...si astfel as grabi menstruatia si s-ar deregla data. Imi este frica...nu am mai luat niciodata aceasta pastila. Ac nu folosesc pentru ca nu ma impac cu ele deloc....am incercat mai multe feluri.

Ce as putea face? Va rog frumos...chiar imi doresc sa nu fiu la menstruatie in ziua cea mai importanta din viata mea...am asteptat atat sad

#2 2011-07-04 16:20:04

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: inducerea menstruatiei cu postinor

daria_25 a scris:

Fetelor am o mare problema...azi sunt la a doua zi de menstra...si pe data de 27 august am nunta...dupa calculele mele, ar veni exact pe 26 august. Eu am probleme mari la menstra 3 zile...dureri, frison si sangerare abundenta...de abia ma misc...stau aproape numai in pat...e groaznic.

Mi-am sunat medicul ginecolog (cu care am si nascut) si i-am spus. Acesta m-a sfatuit ca dupa ovulatie sa i-au Postinor sau 5 zile de Utrogestan...si astfel as grabi menstruatia si s-ar deregla data. Imi este frica...nu am mai luat niciodata aceasta pastila. Ac nu folosesc pentru ca nu ma impac cu ele deloc....am incercat mai multe feluri.

Ce as putea face? Va rog frumos...chiar imi doresc sa nu fiu la menstruatie in ziua cea mai importanta din viata mea...am asteptat atat sad

doctorul tau ginecolog e un pic cu capul in nori, cum sa iei postinor? 1. nu e o bombonica, 2. nu stii sigur daca iti va deregla sau nu ciclul, 3. e posibil sa ai muulte efecte secundare, 4. e posibil sa ai o menstruatie si mai dureroasa si mai prelungita, 5. poti sa sangerezi total aiurea si inainte si dupa nunta

nu am ce sfat sa iti dau, dar iti zic sigur ca ideea cu postinorul este o idee foarte proasta....sa nu mai mentionam ca mai bine esti in perioada menstruatiei decat sa ai nu stiu cate efecte secundare de la tot felul de ciudatenii pe care le incerci.

#3 2011-07-04 16:30:19

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

daca ar incepe sa ia, pt cel putin 3 luni de-acum incolo sa zicem, contraceptive cate 21 de zile pe luna - deci cum se iau in mod normal, nu doza-soc din Postinor - poate tot ar fi mai ok in sensul ca se diminueaza enorm durerea menstruala. ma rog, si asa pot sa apara efecte secundare, insa ar fi ceva mai putin socant pt organism nustiu

eu auzisem ca menstra poate fi intarziata printr-un artificiu cu pastilute anticonceptionale. insa sa vina mai repede, in mod planuit, nu cred ca e posibil

#4 2011-07-04 21:50:40

daria_25
Full member

Multumesc frumos pentru raspunsuri....intr-adevar ma tem de Postinor sad
Dar daca as lua Utrogestan? Acest medicament l-am mai luat pe perioada sarcinii...si dupa ce am luat AC..pentru ca nu-mi mai venea deloc.

#5 2011-07-04 22:21:06

moksha
Hero member

daria_25 a scris:

Multumesc frumos pentru raspunsuri....intr-adevar ma tem de Postinor sad
Dar daca as lua Utrogestan? Acest medicament l-am mai luat pe perioada sarcinii...si dupa ce am luat AC..pentru ca nu-mi mai venea deloc.

pai...eu nu ti-as recomanda nici uterogestan, prin simplul motiv ca tot o dereglare e. faci cum crezi tu.

Publicitate

loading...

#6 2011-07-04 22:25:44

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Utrogestan mi se pare ca e cam acelasi lucru cu Duphaston.
Duphaston mi-a diminuat durerile mensturale, la fel ca si anticonceptionalele. Diferenta e ca nu protejeaza impotriva sarcinii, ci se prescrie in anumite afectiuni.
Nu stiu, sincer, ce e mai bine sa iei, fiind vorba de o perioada scurta (cam 3 luni stiu ca se iau astea dar nu cred ca se intampla nimic daca le iei doar pentru 1 luna, cat sa nu iti faca probleme la nunta nustiu ): nu stiu daca e mai indicat sa iei progesteron simplu (Utrogestan), sau combinatie de progesteron+estrogen (orice pilule contraceptive combinate), deci cel mai bine ar fi sa ceri parerea medicului de planning, mai ales ca ai un istoric cu probleme menstruale (si probabil hormonale).

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-07-04 22:29:41)

#7 2011-07-05 00:42:36

moksha
Hero member

jeannie a scris:

Utrogestan mi se pare ca e cam acelasi lucru cu Duphaston.
Duphaston mi-a diminuat durerile mensturale, la fel ca si anticonceptionalele. Diferenta e ca nu protejeaza impotriva sarcinii, ci se prescrie in anumite afectiuni.
Nu stiu, sincer, ce e mai bine sa iei, fiind vorba de o perioada scurta (cam 3 luni stiu ca se iau astea dar nu cred ca se intampla nimic daca le iei doar pentru 1 luna, cat sa nu iti faca probleme la nunta nustiu ): nu stiu daca e mai indicat sa iei progesteron simplu (Utrogestan), sau combinatie de progesteron+estrogen (orice pilule contraceptive combinate), deci cel mai bine ar fi sa ceri parerea medicului de planning, mai ales ca ai un istoric cu probleme menstruale (si probabil hormonale).

nu se intampla nimic doar pentru 1 luna, decat ca daca exista probleme hormonale subiacente nu e bine sa ne jucam cu ele. in al doilea rand efectele secundare, neplacute, ale acestui tratament se fac simtite tocmai acum...deci da, ar fi super sa nu fie la ciclu, dar sa nu mai incapa in rochita de mireasa de la cata apa o sa retina smile

eu acum exagerez, pentru ca nu sunt de acord cu jocul asta de-a hormonii. dar parerea mea ramane asta.. poate doctoressa e in masura de un sfat mult mai avizat ca al meu.

#8 2011-07-05 09:21:51

daria_25
Full member

Chiar va multumesc pentru sfaturi, din pacate dr meu e mereu ocupat..si nu prea mai are timp sa explice ce si cum...cam da orice tratament fara o analiza...dar zici sa ai totusi incredere ca e medic sad

Eu am menstruatia foarte regulata... 28 - 31 zile...dupa calculele mele ar veni luna asta pe 30 si apoi pe 26 august chiar cu o zi inainte de nunta. Si dr a spus ca pot lua luna asta 5 zile utrogestan si in cateva zile ar veni menstruatia....nu mai stiu nimic.
Poate imi da un sfat doctoressa. O sa si incerc zilele astea sa mai merg la un medic...sa mai aud inca o parere...ca nu vreau sa ma joc.

Ac am luat 10 luni...le-am schimbat de 2 ori...pur si simplu am sangerat mai mereu + spooting...cand le-am intrerupt nu mi-a mai venit...si atunci am luat utrogestan...de dataa sta dupa sfatul endocrinologului care mi-a spus sa incetez orice medic ment pe baza de estrogen....analizele au aratat ca aveam foarte mult.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.