homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Carcinom bazocelular ulcerat ce prezinta calcificari

#1 2011-07-18 20:05:07

Aditzzza
New member
Inregistrat: 2008-12-03

Carcinom bazocelular ulcerat ce prezinta calcificari

Buna!! am nevoie de o parere!mama mea a fost diagnosticata in urma unei biopsii de carcinom bazocelular ulcerat! pe foaia cu rezultatul biopsiei scrie la examenul histopatologic "Carcinom bazocelular ulcerat ce prezinta si calcificari- formatiunea tumorala a fost excizata in totalitate".Operatia a fost facuta in Targoviste la cabinetul Mediplus de doamna doctor Rosca Valentina iar biopsia a fost facuta in Bucuresti la institutul Victor Babes.Doctora este plecata in concediu pana in august...si as vrea o parere despre acest diagnostic...daca se mai face vre un tratament sau prin faptul ca a fost excizat in totalitate nu mai necesita nimic...citeam ca e o forma de cancer...si automat m`am gandit si la chimioterapie...astept pareri...multumesc.

#2 2011-07-18 22:17:02

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

Re: Carcinom bazocelular ulcerat ce prezinta calcificari

Intr-adevar carcinomul bazocelular este o tumora maligna, dar spre deosebire de alte tumori maligne aceasta evolueaza mai lent si nu da metastaze aproape niciodata. Din cunostintele mele excizia totala a leziunii plus radioterapia asociata duc la vindecarea completa. Pentru nelamuriri intrebati medicul la care a mers pana acum mama ta. Mult succes!!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#3 2011-07-18 22:37:43

Aditzzza
New member

radioterapia se face la operatie practic?(cicatrice) ca i`a scos buba care o avea pe tampla...

#4 2011-07-18 22:39:32

x_ynna
Addicted member

Da, eu asa stiu, ca se face local, acolo unde a aparut leziunea.

#5 2011-07-18 22:42:36

Aditzzza
New member

uite ce am gasit pe un site! eu inteleg ca ori una ori alta...adik dc a scoso...de ce mai face radioterapie..?

Sunt disponibile mai multe metode de tratament:

? Cea mai sigura metoda terapeutica este indepartarea chirurgicala, cu marja de securitate de pana la 1 cm in suprafata, iar in profunzime pana la niveluri hipodermului. Plagile mai mari pot beneficia ulterior de grefa.
? Radioterapia - se recomanda mai ales pentru pacientii in varsta, care au leziuni extinse. Se folosesc doze mici, fractionate, timp de mai multe saptamani, pentru a evita aparitia cicatricelor, a necrozei sau a radiodermitei. Se recomanda mai ales pentru carcinoamele localizate la nivelul pleoapelor, nasului, urechilor sau al celor extinse si invazive.
? Electrocauterizarea - se practica doar in cazurile in care nu se poate efectua excizie chirurgicala sau radioterapie. Nu este indicata in tumorile invazive sau in cele situate in jurul orificiilor pentru ca determina cicatrice retractile. Durata de vindecare este mai lunga si exista riscul de aparitie a cicatricelor hipertrofice.
? Aplicatii locale de 5 - fluorouracil sau podofilina - pentru formele ulcerate sau vegetante de dimensiuni mici sau in cazul cancerelor multiple.
? Laser terapia - se indica in cazul cancerelor de dimensiuni mici
? Crioterapia - cu azot lichid, este indicata pentru carcinomul bazocelular de dimensiuni mici, care nu patrunde in profunzime mai mult de 5 milimetri, localizate la nivelul fetei.
? Chimioterapia sistemica - se utilizeaza in carcinoamele avansate si in cele extinse. Se folosesc: methotrexate, ciclofosfamida, cisplatin, doxorubicina, bleomicina
? Interferon gama - se poate administra sistemic sau in infiltratii locale.

Publicitate

loading...

#6 2011-07-18 22:48:22

x_ynna
Addicted member

Eu, din ce am invatat pana acum, stiu ce ti-am spus. As putea sa incep sa contrazic unele chestii scrise pe net dar nu are rost. Nu are rost sa mai citesti nici tu pentru ca pe net poti da de multe informatii false mai ales in domenii de specialitate si oricum terapia se adapteaza in functie de pacient (varsta,sex, greutate etc), gradul de evolutie al leziunii, noile descoperiri in domeniu etc . Cel mai bine, daca nu esti lamurita, intrebi medicul. Mult succes!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.