homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

De ce nu e OK sa iei pastilele "sparte"?

#1 2007-09-07 16:28:00

dojo
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2007-07-08
Site

De ce nu e OK sa iei pastilele "sparte"?

Aseara am inceput inca o folie de Triquilar si ma gandeam sa lansez o intrebare imbecila, dar sincer nu stiu care este "smecheria". Pe cutie scrie sa "consumi" pastilele in ordine si intregi (nu sparte) ... care e ideea? Merci de raspuns si ma rusinez de prostia mea big_smile

#2 2007-09-07 16:31:40

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: De ce nu e OK sa iei pastilele "sparte"?

asa scrie..."intregi(nu sparte)"? pentru ca intregi poate insemna si sa nu le fractionezi...si sa iei doar jumatate, de ex. pentru ca poti sa le iei si sparte

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-09-07 17:51:54

domino
Full member

eu vazusem un reportaj despre medicamente in care erau prezentati romanii care sfarama sau rup pastilele pt a le inghiti mai usor...si acest reportaj a fost realizat din simplul afpt ca sunt pastile cu absorbtie rapida si pastile cu absorbtie pe termen lung...si din cate am inteles, daca sfaramam pastilele cu absorbtie pe termen lung, nu isi mai fac efectul...cam asta e ce am vazut la tv...cat de corect edpdv medical nu stiu nustiu

Nothing happens without a reason...

#4 2007-09-07 18:09:21

dojo
Full member
De la: Timisoara
Site

oral (fara a fi sfaramate)

Am citat de pe pachet wink

Merci de raspunsuri .. poate ca unii prin sfaramare pierd din substanta activa ..

#5 2007-09-07 19:06:58

silly_duck
Full member
Inregistrat: 2007-07-03

am vazut si eu un reportaj pe  pro tv de curand  in care  se punea accentul pe  efectele ffff daunatoare   ale pastilelor luate   "bucatelite"  . detalii multe nu  imi amintesc dar ce m-a marcat : spuneau ca in unele  cazuri  , copii pot sa si moara , fac nu stiu ce soc , in cazul in care   nu iau pastilele  cum trebuie. bineinteles presupun ca  asta e valabil doar in cazul unor medicamente.   cel putin  , cand eram  de-o schioapa la bunici,  mereu mi se dadeau  pastile  sfaramate "ca sa nu ma innec". oricum , de cand  am vazut reportajul numai intregi le iau.  pt ca are logica, nu degeaba s-au dozat  cantitativ.

All good things come to those who wait

Publicitate

loading...

#6 2007-09-07 20:19:13

mitzili
Hero member
Inregistrat: 2007-06-04

eu iau numai aspirina dizolvata intr-o lingurita de apa....nush de ce....asa m-au invatzat femeile din familie.

You make me so hot, You make me wanna drop, It's so ridiculous, I can barely stop, I can hardly breathe, You make me wanna scream, You're so fabulous, You're so good to me, baby, baby

#7 2007-09-12 14:13:23

yo_danna
New member
De la: pitesti
Inregistrat: 2007-08-28
Site

eu nu iau nici o pastila sfaramata...de ce? pt simplul fapt k raman cu gustul ala amar in gura...si am inteles k e bine ce fac eu (k le inghit intregi) ...acum o intrebare...conteaza ordinea in care iau AC?...adik pastilele mari trebuie sa aiba o ordine sau cele mici?...atata timp cat iau 21 de pastile mari zi de zi..si apoi pe cele 7...trebuie sa merg neaparat dupa sageata?... nu de alta dar am mergs in sensul contrar sagetzii data trecuta..din neatentie. si un rand l-am luat " invers "

#8 2007-09-12 14:27:45

oana_cristina11
Full member
Inregistrat: 2007-01-04

daca pastilele arata identic atunci nu trebuie sa iti faci probleme de ordinea in care le iei..le poti lua si in zig-zag daca tie iti este mai usor

#9 2007-09-13 12:16:27

yo_danna
New member
De la: pitesti
Inregistrat: 2007-08-28
Site

ok ms mult...

#10 2007-11-28 07:30:45

saq
Membru
Inregistrat: 2007-11-24

am o intrebare,,,,eu am o candidoza ...si mie foarte greu sa inghit pastilele....are ceva daca pilula care am luato aseara sa dizolvat in gura?

#11 2007-11-28 12:33:07

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

nu are nimic...atata timp cat ai "luat o" pe toata...

happy with him...inlove with him...puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.