homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare despre desorelle...

#1 2008-02-08 09:46:48

lucia2007
New member
Inregistrat: 2008-02-08

intrebare despre desorelle...

de curand mi s-a prescris de catre medicul ginecolog sa iau desorelle. intrebarea este legata de cum trebuie sa incep sa le iau: de la prima pastila de unde scrie start sau cu pastila pe care scrie ziua cand imi vine menstruatia? am auzit mai multe variante si nu stiu ce sa mai cred. astept un raspuns. mersi.

#2 2008-02-08 09:50:29

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: intrebare despre desorelle...

de ex, daca prima zi de menstruatie e marti, iei pastila pe care scrie marti, in felul asta iti dai seama daca ai uitat vreuna
oricum ele au aceeasi concentratie

#3 2008-02-08 11:35:28

lucia2007
New member

mersi pt raspunsuri, dar totusi mai am o nelamurire. primele 3 pastile nu au scrise nici o zi, urmatoarele 7 au scrise zilele saptamanii, iar urmatoarele 11 iarasi nu au scrise nici o zi. cum sa fac pana la urma?

#4 2008-02-08 16:04:42

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

lucia, fa cum vrei....pastilele sunt identice una cu cealalta(asa si arata daca te uiti la ele)...incepe deci de unde vrei, important e sa iei cite una in fiecare zi in preajma aceleiasi ore.
Gindeste-te tu care ti-ar fi cel mai comod sistem de verificare si actioneaza in consecinta

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2008-02-08 16:25:13

lucia2007
New member

mersi pt raspuns doctoressa

Publicitate

loading...

#6 2008-02-08 16:36:20

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

lucia2007, alege o zi in care vrei sa incepi, ca nu e greu sa o tii minte, si asa stii ca mereu trebuie sa incepi o noua folie in ziua respectiva. eu de ex, incep martea si termin lunea folia. 7 zile pauza si apoi, in a 8-a adica martea, incep iar. si incepi cu prima pastiluta de pe blister. iar ca sa nu uiti in vreo zi, pune memento pe telefon. e cel mai sigur big_smile

#7 2008-02-08 19:46:11

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

pe desorelle nu sunt scrise zilele saptamanii...sunt numerotate de la 1 la 21. si undeva mai pe jos scrie si mo tu we th fr sa su (ele coincid cumva cu unele pastile, dar daca te uiti atenta nu sunt exact sub pastile,, adica si th si fr sunt aproximativ sub pastila nr 7, ceea ce m-a facut sa cred ca nu are legatura cu pastilele) . eu incep cu pastila 1...si ciupesc pe folie la ziua saptamanii cand incep (la mine e duminica...daca vezi e loc la zilele saptamanii sa ciupesti, eu bag unghia sa rup folia la su, in caz de uit sa stiu mereu in ce zi am inceput). Si apoi cand nu stiu exact daca am luat sau nu pastila in ziua respectiva...incep sa numar...daca duminica am luat pastila cu nr 1, luni ar fi trebuit cea cu nr 2...si tot asa pana ajung la ziua respectiva...si vad daca e luata sau nu pastila. smile Sper ca m-am facut inteleasa...daca nu, mai explic. smile

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#8 2011-07-24 13:09:17

dedeiutza
New member
Inregistrat: 2007-06-25

Buna.Am si eu o problema.Mi s-a prescris Desorelle pentru ovare polichistice.Sunt in a 4-a luna de tratament si acum sunt la ovulatie si am o secretie maronie.Acelasi lucru mi s-a intamplat cand am incercat tratament cu Orgametril si cu Mastodinon si nu au avut efect.Intrebarea mea este daca mai e eficient Desorelle in conditiile in care am inceput sa am aceasta secretie, sau trebuie sa folosesc prezervativ?
Si mai am alte 2 intrebari:
1.Daca e vreo problema daca mananc grapefruit, beau ceai de sunatoare sau iau antibiotice in periada de pauza de 7 zile?
2.Daca afecteaza tratamentul intern cu argila eficienta anticonceptionalelor?

Multumesc.

#9 2011-07-25 14:17:51

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

cand iei anticonceptionale nu ai ovulatie, deci acum nu esti la ovulatie.
secretia maronie e spotting. ai luat ceva medicamente care sa le scada efectul? daca mai apare si luna viitoare spottingul mergi la medic, e posibil sa trebuiasca schimbate anticonceptionalele.

in cele 7 zile de pauza poti sa mananci gref, sa beai ceai de sunatoare sau sa iei antibiotice.

depinde ce efecte are argila, ce reactii provoaca

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.