Rezultate Papanicolau
- just_ela
- New member
- Inregistrat: 2009-12-14
Rezultate Papanicolau
Buna seara,
Sunt interesata de interpretarea rezultatelor de la Papanicolau. Credeti ca puteti sa ma ajutati in aceasta directie? Multumesc tare mult.
Buletinul de analiza suna in felul urmator:
"Examenul citologic a fost realizat dupa recoltare in mediul lichid, etalare in monostrat si colare prin metoda Papanicolau. Frotiul citologic recoltat in ziua 21 a ciclului menstrual. Analiza efctuata in cadrul unui screening de rutina. Calitatea frotiului este satisfacatoare pentru interpretare. Frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare fara anomalii nucleare. Sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale.
Concluzie: Frotiul negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna."
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
Re: Rezultate Papanicolau
eu spun ca rezultatul este bun ela...nu ai de ce sa iti faci griji...
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
just_ela a scris:Buna seara,
Sunt interesata de interpretarea rezultatelor de la Papanicolau. Credeti ca puteti sa ma ajutati in aceasta directie? Multumesc tare mult.
Buletinul de analiza suna in felul urmator:
"Examenul citologic a fost realizat dupa recoltare in mediul lichid, etalare in monostrat si colare prin metoda Papanicolau. Frotiul citologic recoltat in ziua 21 a ciclului menstrual. Analiza efctuata in cadrul unui screening de rutina. Calitatea frotiului este satisfacatoare pentru interpretare. Frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare fara anomalii nucleare. Sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale.
Concluzie: Frotiul negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna."
Desi nu e folosita terminologia "clasica", respectiv nici nu e trecuta clar clasificarea careia corespunde, rezultatul este perfect, este negativ pentru orice leziune. Nu imi e clar ce o fi cu o eventuala inflamatie, dar presupun ca ar fi scris daca ar fi vazut asa ceva, astfel ca prin urmare testul este ok.
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
si mie mi s-a parut ciudat moksha...de obicei pe pap.urile astea bune apare sistemul bethesta 2001...si o descriere generala abia la final...
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- moksha
- Hero member
x_ynna a scris:si mie mi s-a parut ciudat moksha...de obicei pe pap.urile astea bune apare sistemul bethesta 2001...si o descriere generala abia la final...
am tot vazut diferite rezultate, depinde mult de laborator si de practica respectiva, dar ideea e ca e ok. de aia e bine uneori sa alegem un laborator mai de renume sa zic asa, dar pe de alta parte nu conteaza in ce cuvinte e zis, important este ca e ok.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
mie imi suna a PAP facut la Micomi si daca vine vorba de renume, clinica este specializata pe probleme ale colului
- moksha
- Hero member
gargarita a scris:mie imi suna a PAP facut la Micomi si daca vine vorba de renume, clinica este specializata pe probleme ale colului
foarte bine atunci, inseamna ca poate sa aiba incredere daca e facut la micomi, dar toate suna la fel, asa ca nu puteam sti.
oricum putea sa aiba incredere, dar in general laboratoarele acreditate si serioase folosesc clasificari generale, la asta ma refeream. asta nu inseamna ca laboratorul nu este serios, ci doar ca au o alta alternativa de prezentare a rezultatului, cum este cazul pentru micomi.
- bubu85
- Membru
- Inregistrat: 2007-07-03
Buna seara,
Ma puteti ajuta, va rog cu interpretarea rezultatelor Papanicolau?
Va multumesc anticipat
Buletinul de analiza este urmatorul:
EXAMEN PAPANICOLAU CONVENTIONAL Date clinice: Date clinice: UM: Durata ciclului: Sarcina: NU, Postnatal: NU, Postmenopauza: NU, Obezitate: NU, HTA: NU, Diabet: NU, Leucoree: NU, Metroragii: NU, Hemoragii postmenopauza: NU, Cauterizari: NU, Contraceptie (numele medicamentului utilizat): NU Motivele recomandarii frotiului: SISTEM BETHESDA 2001 Satisfacatoare pentru evaluare: DA, celule endocervicale prezente: DA; absente: NU, Nesatisfacator pentru evaluare: NU I Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna: DA Organisme: Trichomonas vaginal: NU, Candida: NU, Cocobacili: NU, Gardnerella: NU, Actinomicete: NU, Virus herpes simples: NU, Altele Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: Inflamatia NU, DIU NU, Iradiere/Chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU II Altele: Celule endometriale la femei peste 40 ani: NU III EXAMEN PAPANICOLAU CONVENTIONAL Anomalii ale celulelor epiteliale: NU, Cel. scuam.: -Celule Scuamoase Atipice de -Semnificatie Nedeterminata-ASC-US: NU , -Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad inalt-ASC-H: NU -LSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut): NU -cu atipii HPV: NU, -HSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad inalt): NU, cu suspiciune de invazie: NU. -Carcinom cu celule scuamoase: NU. Cel. Gland: -Cel. glandulare atipice (AGC) endocervicale: NU, endometriale: NU, glandulare fara alta specificatie (AGC NOS): NU. -Cel. glandulare atipice in favoarea unei neoplazii-endocervicale: NU, glandulare: NU -Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS): NU -Adenocarcinom endocervical: NU, endometrial: NU, extrauterin: NU, fara alta specificatie: NU IV Alte neoplasme: NU V. Recomandare O noua prelevare: NU De urmarit evolutia: citologic: DA, colposcopic: NU, biopsie urgenta: NU, examen bacteriologic: NU Descriere citologica Frecvente celule superficiale cianofile si orangeofile. Frecvente celule endocervicale . Polimorfonucleare moderat .
- eueu10
- Full member
- Inregistrat: 2010-10-09
Este ok analiza..nu ai nimic..
- anitagi
- Membru
- Inregistrat: 2011-08-02
buna ziua.am facut si eu pentru prima data testul papanicolau si a iesit cam asa: rezultat:-celule epiteliale pavimentoase -rare leucocite -frecventi bacili Gram negativi si Gram pozitivi si diagnosticul pt cel examenul citologic:frotiu citologic in limite normale(frotiu clasa I) si la observatii scrie:celule epiteliale de tip superficial,bacili Doderlein
va multumesc si astept ca cineva sa ma lamureasca!
- simone11
- Full member
- Inregistrat: 2011-01-06
eu zic ca esti f ok, nu ai nimic, paps cls I.
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
bacilii gram negativi nu prea ar avea ce sa caute pe acolo, in rest e bine
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- marcela21185
- Membru
- Inregistrat: 2011-08-02
Buna , Am facut testul papanicolau si as vrea si eu niste lamuriri. - satisfacator pentru evaluare - calitatea frotiului: celule din zona de jonctiune prezente - fondul frotiului: curat, cu mucus, celule inflamatorii, hematii - celule epiteliale normale: celule superficiale, intermediare, parabazale, endocervicale si metaplazice - negativ pt leziune intraepiteliala sau maligna - flora: bacili - concluzii, recomandari: inflamatie nespecifica
Ce inseamna la istoric si dg. clinic: col discret lezional periorificial?
Dna doctor de la cabinetul unde am facut testul mi-a zis, citez...nu ai nimic, o mica inflamatie ca si cum n-ar fi. Totusi as mai vrea si alte pareri.
Multumesc si astept raspuns.
- moksha
- Hero member
marcela21185 a scris:Buna , Am facut testul papanicolau si as vrea si eu niste lamuriri. - satisfacator pentru evaluare - calitatea frotiului: celule din zona de jonctiune prezente - fondul frotiului: curat, cu mucus, celule inflamatorii, hematii - celule epiteliale normale: celule superficiale, intermediare, parabazale, endocervicale si metaplazice - negativ pt leziune intraepiteliala sau maligna - flora: bacili - concluzii, recomandari: inflamatie nespecifica
Ce inseamna la istoric si dg. clinic: col discret lezional periorificial?
Dna doctor de la cabinetul unde am facut testul mi-a zis, citez...nu ai nimic, o mica inflamatie ca si cum n-ar fi. Totusi as mai vrea si alte pareri.
Multumesc si astept raspuns.
sunt perfect de acord cu doctorita ta.
off topic si ca un sfat pentru toata lumea. mi se pare super ok sa fii preocupat de starea ta de sanatate, sa iti faci analize, sa ceri pareri. nu mi se pare util sa luam fiecare cuvant si sa incercam sa aflam ce inseamna, pentru ca nu o sa reusim, deodata ce e un buletin de analize, pe care trebuie sa il intepreteze medicul si nimeni altcineva. pentru ca e periculos altfel. cred eu.
de aia la istoric si diagnostic clinic, este probabil ce a vazut medicul. probabil, pentru ca doar ea stie...probabil se vedea o mica inflamatie, exact ce a iesit. dar nu pot sti eu de pe forum ce a vazut ea.
esti ok, sanatate multa!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|