homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Oale cu presiune-2

#20 2008-05-27 22:35:25

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

Re: oale cu presiune

eu mai bine gatesc in oale normale decat sa ma trezesc ca iau capace-n cap. Auzi ma sa ma bata oala........dumbom

Ultima oara a fost editat de baciu (2008-05-27 22:36:25)

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#21 2008-05-27 22:54:20

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

ai grija ca am mai auzit si eu de patanii cu oale sub presiune care au explodat...daca e oala de firma, teoretic e safe....dar daca e un no name....mai bine te lasi....eu am lucrat la o firma care distribuia la un moment dat astfel de oale...dar de calitate...si aveau o gramada de instructiuni si precautiuni....ca gen de oala, asta cu presiune e super, se face mancarea foarte repede...am incercat-o si la noi la firma....insa na, better safe than sorry...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#22 2008-05-27 23:30:11

girlish
Full member
Inregistrat: 2007-04-21

ce probleme existentiale au unii...
ce bine ca mama se ocupa cu gatitul big_smile

"Eu nu sunt altceva decât
o pată de sânge
care vorbeşte."
Nichita Stanescu

#23 2008-05-27 23:36:48

andrutza
Vizitator

baciu a scris:

eu mai bine gatesc in oale normale decat sa ma trezesc ca iau capace-n cap. Auzi ma sa ma bata oala........dumbom

rotfl

#24 2008-05-28 02:39:21

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

rotfl
si mie mi-e frica de aia...
nu ai cum sa-i ridici capacul, ca e sub presiune si nu poti sa-l ridici...si dupa ce o iei de pe foc, o mai lasi cateva minute pana sa o poti deschide.
atat timp cat fasaie si ies aburi pe acolo (si se invarte uneori) nu ai de ce sa iti faci griji...inseamna ca are pe unde sa iasa aer si nu explodeaza...

hjarta

Publicitate

loading...

#25 2008-05-28 08:54:18

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

deci la oala de presiune oricum ar fi focul trebuie sa fie la mic...la supapa nu cred sa fie prblema ca ai mesterit-o tu atata timp cat elibereaza aburul inseamna ca e ok...principalul este sa fie ermetic inchisa...eu uneori ridic singura supapa aia sa eliberez aburul cand vad ca nu se mai ridica singura odata...daca doresti sa vezi daca s-a fiert ce ai tu acolo, dupa ce s-a eliberat aburul si nu inainte o iei de toarte (sau torti?) cu niste manusi de bucatarie si o pui in chiuveta si lasi sa curga apa rece peste oala...dar pe toate partile...eu umplu o cana mare cu apa rece si o ud eu pril locurile pe unde nu ajunge jetul de la robinet...dupa 2-3 minute de stat sub apa rece o deschizi fara nici o problema...la inceput si eu muream de frica langa ea...dar apa rece o rezolva smile ...insa trebuie sa ai foarte mare grija cand o iei de pe foc caci daca nu s-a eliberat aburul si tasneste jetul de abur cand o iei in mana e posibil sa te oparesti de la el...in rest este foarte buna ca gatesti imediat......ce tot radeti asa?...mi-as fi dorit sa am un topic numai pt o oala cand am inceput eu sa gatesc cu ea si tremuram de frica si nu stateam in bucatarie...e mai existentiala problema asta decat cele ale acelor emo sau cum or mai fi...unii oameni mai si "gateste" ca sa traiasca si sunt de mult plecati de la mama de acasa...

deci EleElis nu tre sa-ti fie teama atata timp cat elibereaza aburul si e ermetic inchisa...la mine trebuia sa reglez si garnitura de la capac dar poate la tine capacul e deja prevazut cu garnitura.

aaa si cand ridic singura supapa niciodata nu folosesc degetele ci o furculita caci altfel te oparesti de nu stii ce e cu tine

Ultima oara a fost editat de micanarcisa (2008-05-28 08:55:18)

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

#26 2008-05-28 13:02:11

Sea
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-05-08

Eu zic ca mai bine mancam salate! E mai sanatos si fara abureli! rotfl

#27 2008-05-28 13:05:01

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

girlish a scris:

ce probleme existentiale au unii...
ce bine ca mama se ocupa cu gatitul big_smile

este existentiala...pentru ca stiu un caz real in care a explodat asa o oala...si o persoana s-a oparit, bine ca n-a fost mai grav, desi ar putea fi...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#28 2008-05-28 13:47:06

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Sea a scris:

Eu zic ca mai bine mancam salate! E mai sanatos si fara abureli! rotfl

tummenuppapplausecool

+ ca nu-ti ocupa prea mult timp

#29 2008-05-28 13:52:41

micicutza
Banat

pai da mai e mai sanatos dar nu numai salata ca te trezesti cu niste anemii si niste carente de toate celea de nu stii ce-i cu tine...mancarea pregatita cu drag e si buna si sanatoasa si nici nu ingrasa lol

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."

#30 2008-05-28 13:53:41

skumpi
Vizitator

haaaaaaa yikes

#31 2008-05-28 13:54:14

micicutza
Banat

ce nu intelegi skumpisico?

#32 2008-05-28 14:01:21

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

O fi explodat oala si a ramas mad

#33 2008-05-28 15:35:28

Sea
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-05-08

Mai bine gatim la aburi (apropos de abureli big_smile), oricum cat mai putin fiert ca nu mai ramane nimic din vitamine si alte chestii bune din ce gatim noi acolo. Eu asa fac. angel

#34 2011-08-05 14:12:14

Scarlet_Autumn
Sr. member
Inregistrat: 2009-09-04

ma gandesc ca n-avea rost sa mai deschid alt topic, asa ca scriu aici  smile

ne aflam in faza de renovare a bucatariei si am schimbat vechiul aragaz cu un cuptor electric si o plita pe inductie. La plita pe inductie am inteles ca nu se potrivesc toate oalele, asa ca ne-am gandit sa cumparam un set mai bun, daca tot renovam.

1.Are cineva plita pe inductie? sfaturi privind gatitul, oalele etc?
2.Am gasit pe net setul asta  (http://www.domo.ro/Electrocasnice/Apara … _HEZ390041), ce parere aveti despre el? sau.. alte recomandari?  angel

multumesc!  buga

Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.

#35 2011-08-05 15:00:38

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

ai de capu' meu, cum sa dai 6 milioane pe 4 oale?

eu zic sa treci prin supermarketuri, gasesti vase "de firma" la preturi rezonabile smile

http://www.pentrugatit.ro/stiri/index.p … iscuss=yes

bine... imi retrag spusele despre pret... am gasit o sg oala speciala pt plite cu inductie la 7 milioane.

Ultima oara a fost editat de yoyolina (2011-08-05 15:03:39)

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#36 2011-08-05 15:07:57

Scarlet_Autumn
Sr. member
Inregistrat: 2009-09-04

am gasit setul si mai ieftin, aici: http://www.iqmag.ro/Oale/Berndes/mare-s … HEZ390041/

din cate-am citit pe mai multe forumuri, conteaza foarte mult materialul si calitatea vaselor, nu doar plita. si daca tot am zis sa le schimbam, am zis sa luam ceva de care-am mai auzit, ori astea sper sa nu ne dezamageasca, de la bosch fiind.  nustiu

Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.