homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Logodna-2

#20 2011-08-06 10:02:20

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Logodna

mie nu mi se pare kitchos sa faci petrecere de logodna...
parerea mea e ca astia care isi fac petrecere de logodna vor sa fie in regula cu toate, de obicei imediat dupa se face si civila, si asa se stiu impacati si in fata bisericii si a legii... plus ca nu se stie cand vor avea bani de nunta in toata regula, asa ca e ocazia perfecta sa se simta si ei miri, cu bani considerabil mai putini smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#21 2011-08-06 10:48:55

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

din cate stiu eu , e mai importanta logodna decat cununia propriu-zisa

Sa nu te astepti sa te salut!

#22 2011-08-06 11:09:06

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

x_ynna a scris:

katami a scris:

x_ynna a scris:

Eu nici faza cu biserica nu o inteleg. Ce se face la biserica? promisiune ca o ia?! cununie clar nu e.

sljba de logodna= jumatate de slujba de cununie. daca o faci inainte, in loc sa dureze cununia 1 h, dureaza jumate smile

Saru'mana kata! puss
offtopic Miss u! Daca da Doamne Doamne si ma mut in Copou in week-end ma aveti pe langa voi chicot

miss u too, dar sunt prinsa in mamicela a& stuff pana pete urechi. daca te muti in copou poate ne vedem mai des puss

myku, nu, cum adica "mai importanta"?  nustiu

sleep, ce zici tu e "logodna civila"... la noi nu exista asa ceva (inca), e vb doar de logodna bisericeasca (si care da, NU prea are ce cauta ca slujba separata, ea fiind o parte a slujbei de Cununie si, in mod normal, treaba tre "dusa pana la capat". dar sunt preoti care oficiaza si spearat. oricum, cei logoditi nu prea au niciun statut dpdv canonic... ori esti cununat, ori ba - dpdv bisericeste, again)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#23 2011-08-06 11:12:31

yoyolina
Moderator

kata, bine ca te-am prins smile

atunci de ce se oficializeaza si logodna si cununia (fie separat, fie impreuna)?

#24 2011-08-06 11:16:14

katami
Platinum member

yoyo, cum adica de ce, nu pricep intrebarea... ca asa e canonic, habar n-am, preotii (poate) stiu. in mare, logodna=promisiune reciproca, cununia=incununarea eforturilor de a fi o fam=sacrificii de ambele parti (si, teoretic cel putn tongue, incunuarea efortului d a ramane virgini pana la nunta big_smile )
is p fuga, am scris prescurtat

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#25 2011-08-06 11:19:14

yoyolina
Moderator

pai ma intrebam de ce mai faci logodna daca faci cununie (asta in situatia in care amandoua sunt facute deodata), din moment ce cununia are mai mare insemnatate nustiu multe chestii legate de canoane nu le inteleg eu.

#26 2011-08-06 13:01:11

katami
Platinum member

aaa, am inteles cec zici tu. pai e ca la scoala... de ce sa mai faci cl 1 cand e mai importanta facultatea? tongue

exista o singura slujba, slujba de cununie. care are 2 parti:
1. logodna (cand preotul va pune vergihetele si zice "se logodeste robul Lui Dumnezeu x u roaba y"
2. cununia pr-zisa (cand va pune pe cap cununiile si zice "se cununa robu x cu roaba y")

sa faci logodna separat e un fel de... ai jum de slujba la activ. iar cununie fara logodna nu se poate, ca-s bucati din aceeasi slujba (DE CE e asa nu stiu, credeam ca asta intrebi)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.