homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultate papanicolau

#1 2011-08-11 17:41:41

kitty0727
Membru
Inregistrat: 2011-08-11

rezultate papanicolau

Buna ziua!
Sunt noua pe aici.... am 21 de ani si am si eu o mica nelamurire.
Am fost azi sa imi iau rezultatele la papanicolau:
se constata prezenta unor celule epiteliale malpighiene superficiale si intermediare cu discrete anomalii nucleare. sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale.
concluzia : celulele scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata(ASC-US)
Doamna doctor mi-a propus sa fac o testare HPV si o coloscopie.
Am citit dupa ce am iesit din cabinet si interpretarea rezutatului laboratorului: "tinand cont de varsta, recomandam continuarea supravegherii medicale a colului uterin cu repetarea examenului citologic peste 6 luni.
Datorita caracterului de obicei tranzitoriu al infectiei HPV la varste foarte tinere, testarea HPV si ecaluarea colposcopica(indicate de regula la paciente de peste 20 de ani cu rezultat ASC-US) nu reprezinta alternative principale de conduita recomandabile la adolescente cu acest tip de modificari citologice."

Intrebarea mea este: ce ar trebui sa fac? este ok sa fac testele?

#2 2011-08-11 18:40:11

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: rezultate papanicolau

kitty0727 a scris:

Buna ziua!
Sunt noua pe aici.... am 21 de ani si am si eu o mica nelamurire.
Am fost azi sa imi iau rezultatele la papanicolau:
se constata prezenta unor celule epiteliale malpighiene superficiale si intermediare cu discrete anomalii nucleare. sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale.
concluzia : celulele scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata(ASC-US)
Doamna doctor mi-a propus sa fac o testare HPV si o coloscopie.
Am citit dupa ce am iesit din cabinet si interpretarea rezutatului laboratorului: "tinand cont de varsta, recomandam continuarea supravegherii medicale a colului uterin cu repetarea examenului citologic peste 6 luni.
Datorita caracterului de obicei tranzitoriu al infectiei HPV la varste foarte tinere, testarea HPV si ecaluarea colposcopica(indicate de regula la paciente de peste 20 de ani cu rezultat ASC-US) nu reprezinta alternative principale de conduita recomandabile la adolescente cu acest tip de modificari citologice."

Intrebarea mea este: ce ar trebui sa fac? este ok sa fac testele?

Evident ca e ok sa faci testele.

later edit. eram cu treaba, am raspuns pe scurt. deci da, trebuie sa faci testele, parerea mea. in primul rand parerea doctoritei care te-a vazut primeaza si e foarte importanta, fiindca a vazut ce e acolo. in al doilea rand, da, e adevarat ca nu e foarte comun sa fie probleme serioase care sa necesite testari suplimentare la doar 21 de ani, dar de ce sa iti asumi un risc de a nu afla ca ai o problema cand poti sa faci testul si sa stii sigur? nu sunt dureroase, singura problema (poate gresesc, dar nu am plecat de chiar asa de mult timp din tara ca sa se fi schimbat lucrurile smile ) ar fi pretul. si oricum, ce spune pe buletinul de analize se refera la varste foarte tinere, adica sub 20 de ani, ceea ce nu se aplica. analizele sunt facute sa le interpreteze un medic, nu sa se panicheze pacientii incercand sa isi imagineze ce scrie, pentru ca e un stres inutil.

deci eu zic sa le faci si asa sa fii linistita.

sanatate.

Ultima oara a fost editat de moksha (2011-08-11 19:50:08)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.