SANATATEA
- cristinaV
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-03-26
SANATATEA
Fetelor scriu si eu aici pt ca nu stiu ce sa fac. Mi s-a depistat streptococ de tip B, de atunci am perioade de rau( febra, ameteala,frisoane, dureri de cap, oboseala), am urmat tratament pt acesta, abia ce l-am terminat insa ma pune pe ganduri sa nu am si streptococ de tip A, mi-au zis multi ca daca ai vaginal ai si in gat. Voi ce credeti? Am fost la urgente in urma unei stari de rau, mi-a facut o perfuzie si m-a trimis la boli infectioase, nu am nimic, m-am simtit bine 2 saptamani de atunci, insa de 2 zile la fel mi-e foarte rau. A avut cineva acest streptococ, ce simptome ati avut? As vrea sa fac un exudat faringian pt ca mi s-a luat de atatea pastile luate aiurea, voi ce credeti? Va multumesc aniticipat!
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Re: SANATATEA
cristinaV a scris:Fetelor scriu si eu aici pt ca nu stiu ce sa fac. Mi s-a depistat streptococ de tip B, de atunci am perioade de rau( febra, ameteala,frisoane, dureri de cap, oboseala), am urmat tratament pt acesta, abia ce l-am terminat insa ma pune pe ganduri sa nu am si streptococ de tip A, mi-au zis multi ca daca ai vaginal ai si in gat. Voi ce credeti? Am fost la urgente in urma unei stari de rau, mi-a facut o perfuzie si m-a trimis la boli infectioase, nu am nimic, m-am simtit bine 2 saptamani de atunci, insa de 2 zile la fel mi-e foarte rau. A avut cineva acest streptococ, ce simptome ati avut? As vrea sa fac un exudat faringian pt ca mi s-a luat de atatea pastile luate aiurea, voi ce credeti? Va multumesc aniticipat!
nu are legatura un streptococ cu celalalt. simptomele pe care le ai pot fi de la orice, nu neaparat de la streptococ. ce pastile luate aiurea ai luat de fapt? nu are rost sa faci acum exudat, asteapta o saptamana de la ultimul antibiotic ingerat, altfel nu o sa iasa nimic.
- cristinaV
- Sr. member
multumesc de raspuns, au trecut 2 sapt de la tratament, din pacate mi-au aparut si niste afte in gura si nu prea pot sa mananc. am fost azi la doctor si mi-a dat un set de analize de facut printre care si exudat. ma voi duce luni, sper sa nu fie ceva grav.
- moksha
- Hero member
cristinaV a scris:multumesc de raspuns, au trecut 2 sapt de la tratament, din pacate mi-au aparut si niste afte in gura si nu prea pot sa mananc. am fost azi la doctor si mi-a dat un set de analize de facut printre care si exudat. ma voi duce luni, sper sa nu fie ceva grav.
nu te gandi ca e grav.
succes si mentine'ne informate.
- cristinaV
- Sr. member
moksha pot sa atasez lista cu analizele pe care le am de facut, costa 170 de ron, destul de mult si nu inteleg ce scrie . ms frumos
Ultima oara a fost editat de cristinaV (2011-08-05 13:02:43)
- moksha
- Hero member
cristinaV a scris:moksha pot sa atasez lista cu analizele pe care le am de facut, costa 170 de ron, destul de mult si nu inteleg ce scrie . ms frumos
ataseaz-o
- cristinaV
- Sr. member
din pacate de-abia acum am vazut mesajul, tocmai ce am venit de la analize, maine primesc rezultatul, in continuare ma lupt cu aftele astea din gura, ma dor ingrozitor, de 3 zile nu mananc aproape deloc, am si slabit, e crunt pentru mine
- moksha
- Hero member
cristinaV a scris:din pacate de-abia acum am vazut mesajul, tocmai ce am venit de la analize, maine primesc rezultatul, in continuare ma lupt cu aftele astea din gura, ma dor ingrozitor, de 3 zile nu mananc aproape deloc, am si slabit, e crunt pentru mine
te cred ca e foarte neplacut, dar nu dramatiza, nu e chiar asa!
depinde ce analize ai facut si ce ti'a zis medicul...si o sa vezi incotro trebuie sa o iei. daca o sa se excluda tot ce ti-a recomandat doctorul tau, mi-a mai venit o idee. dar sa asteptam sa vedem ce iti va iesi la analize.
in legatura cu aftele, nu manca foarte condimentat, nici fierbinte. clateste-te cat de des cu apa de gura cu continut in clorhexidina. sunt si multe leacuri babesti pentru ele, le gasesti daca le cauti cu google. in plus, e o solutie care se poate prepara in orice farmacie, care contine apa oxigenata si salicilat de bismut. poti sa iei antiinflmatoare. si neaparat nu fuma. o sa treaca.
mult succes!
- cristinaV
- Sr. member
iti multumesc, esti foarte draguta, asteptam.
- cristinaV
- Sr. member
revin cu noutati, am primit rezultatul la analize, insa pana maine cand ma duc la medic sunt foarte curioasa asa ca vaoi pune aici. ieri am fost la control la orl si mi-a spus ca am puroi pe o amigdala pana vine exudatul mi-a dat sa iau niste antibiotoc zinat si flucoric. oare chiar o fi puroi sau o fi albeata de la aftele astea care le am in gura. multumesc
- moksha
- Hero member
cristinaV a scris:revin cu noutati, am primit rezultatul la analize, insa pana maine cand ma duc la medic sunt foarte curioasa asa ca vaoi pune aici. ieri am fost la control la orl si mi-a spus ca am puroi pe o amigdala pana vine exudatul mi-a dat sa iau niste antibiotoc zinat si flucoric. oare chiar o fi puroi sau o fi albeata de la aftele astea care le am in gura. multumesc
1. un medic orl cred ca e capabil sa diferentieze puroiul de niste afte. deci eu cred ca e puroi. ceea ce nu cred e ca ar trebui sa iei tratament pentru asta, inca. 2. starile tale de rau anterioare nu se datoreaza unei infectii streptococice in gat, pentru ca ar fi trebuit sa fie aslo crescut (creste la 2 saptamani de la infectie si sta asa o vreme). dar trebuie vazut exudatul. 3. ai o infectie urinara, trebuie urocultura si cautata si candida. in locul tau as face si o cultura din secretie vaginala. toate astea INAINTE de a mai lua antibiotic. 4. fibrinogenul crescut e un semn de inflamatie..poate fi de la afte, de la puroiul de pe amigdala, de la infectia urinara. 5. daca se vor exclude toate cele de mai sus si inca o sa fie crescut, eu as opta sa te gandesti la o boala inflamatorie sistemica. nu trebuie sa te sperii sau sa crezi ca am dreptate, doar suntem pe un forum. zic doar ca ai putea sa o iei in considerare si sa mergi la medic. cel mai probabil insa nu este cazul.
practic din analizele tale nu se poate deduce cauza starii de rau pe care o acuzi in ultimul timp, parerea mea. dar discuta cu medicul tau, el este in masura sa aiba o parere.
sanatate.
- cristinaV
- Sr. member
multumesc mult, maine ma voi duce la medic si voi vedea ce imi mai recomanda.revin cu informatii
- cristinaV
- Sr. member
revin cu vesti mai buna, mi-a sosit rezultatul la exudat, nu a iesit nimic, ieri am fost la control la orl si mi-a sous ca s-a retras puroiul de pe amigdala iar aftele din gura au inceput sa treaca. cat despre analizele de sange mi-a spus d-nul doctor ca am o infectie urinara, si mi-a mai dat un complex de vitamine. multumesc mult pt sfaturi!
- moksha
- Hero member
cristinaV a scris:revin cu vesti mai buna, mi-a sosit rezultatul la exudat, nu a iesit nimic, ieri am fost la control la orl si mi-a sous ca s-a retras puroiul de pe amigdala iar aftele din gura au inceput sa treaca. cat despre analizele de sange mi-a spus d-nul doctor ca am o infectie urinara, si mi-a mai dat un complex de vitamine. multumesc mult pt sfaturi!
pai si pentru infectia urinara nu ti'a facut urocultura inainte sa iti dea tratament? sau ce tratament ai primit?
- cristinaV
- Sr. member
cum eu atunci cand am fost inca luam antibiotic pt. gat a zis ca e o infectie minora si ca trece cu acel antibiotic. Asta a fost raspunsul.......
- moksha
- Hero member
cristinaV a scris:cum eu atunci cand am fost inca luam antibiotic pt. gat a zis ca e o infectie minora si ca trece cu acel antibiotic. Asta a fost raspunsul.......
nu sunt in masura sa contrazic un coleg medic, dar e o dovada de graba in evaluarea cazului, ca sa nu zic altceva, sa gandesti asa cazul unui pacient. mai ales ca aveai si levuri prezente, care cand am verificat ultima oara nu se trateaza cu antibiotic. si sa nu uitam ca te'ai dus pentru ca aveai niste simptome ciudate si nu chiar minore.
in fine. sa vedem cum evoluezi, mergi la control peste o vreme, la 7 zile dupa ce ai terminat antibioticul...si sa vedem cum evolueaza si simptomele intre timp.
sanatate.
- cristinaV
- Sr. member
asa am sa fac, ms frumos.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|