homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rana pe col - tratament sau cauterizare?-2

#20 2007-07-25 18:58:38

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: rana pe col - tratament sau cauterizare?

sangele normal (rosu) ar putea fi de la o eventuala rana, dar cel maroniu nu e de acolo. e de natura progesteronica. cel mai bine e sa mergi la medic chiar daca nu vrei. nu e in regula sa stai asa de 2 saptamani...

mami de minuni hjarta

#21 2007-07-27 13:47:55

monika27
Full member
Inregistrat: 2007-07-07

doctoressa, te rog, in limita timpului disponibil am nevoie de sfatul tau smile
cei drept eu folosesc ca metoda de contraceptie prezervativul pt. ca am renuntat la anticonceptionale acum vreo 8-9 luni, nu exagerez cu spalatul in vagin (dupa fiecare contact cu apa chioara), tampoane interne nu folosesc...stiu regulile pt. o igiena corespunzatoare. am renuntat la anticonceptionale in momentul in care o doamna doctor foarte priceputa mi-a zis ca am o rana si sa ma programez la cauterizare. de atunci incerc sa-mi rezolv problema...

Pentru a realiza lucruri mari trebuie sa si visam, nu numai sa facem; trebuie sa si credem, nu numai sa planuim. puss

#22 2011-08-16 19:01:38

Orange
Full member
Inregistrat: 2009-12-04

AM si eu o intrebare. Am fost azi diagnosticata cu rana pe col. Medicul nu mi-s zic nimic de cauterizare, am dar ceva analize , trebuie sa merg la ecograf si cam atit. Poimaine merg dinnou la ea. Intrebarea e, Cauterizarea e unica metoda de tratare a unei rani pe col ? Pot spera ca se trateaza altfel?

Mentionez ca nu stiu de cand o am. Dereglari menstruale am de vre-o 3 luni...

Am invatat ca nu merita sa irosesti nici macar o clipa din viata pentru a te gandi la oamenii care nu iti plac sau nu te plac hjarta Va pup si aveti grija de vOi hjarta

#23 2011-08-16 19:32:45

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Orange a scris:

AM si eu o intrebare. Am fost azi diagnosticata cu rana pe col. Medicul nu mi-s zic nimic de cauterizare, am dar ceva analize , trebuie sa merg la ecograf si cam atit. Poimaine merg dinnou la ea. Intrebarea e, Cauterizarea e unica metoda de tratare a unei rani pe col ? Pot spera ca se trateaza altfel?

rana pe col, cum am mai explicat, e de fapt o cervicita. eu una dupa cum am mai zis si repet sunt anti-rani pe col, adica nu cred ca termenul e exact. revenind, eu in locul tau as face papul, examen secretie, cultura secretie, as trata posibilele infectii daca ele exista si pe urma m'as mai gandi la rana pe col.

tratamentul nu e cauterizarea, din contra, exista pasi premergatori, ovule etc.

dereglarile menstruale nu sunt provocate de ea ca atare, decat daca sangerezi intre menstre sau cand zici dereglari te referi stric la aspectul sangelui eliminat. probabil ecografia iti va da raspunsul pentru aceste dereglari.

raspunsul la intrebarea ta este nu, cauterizarea nu este singura metoda de tratare smile

sanatate.

#24 2011-08-16 21:17:20

Orange
Full member
Inregistrat: 2009-12-04

moksha a scris:

Orange a scris:

rana pe col, cum am mai explicat, e de fapt o cervicita. eu una dupa cum am mai zis si repet sunt anti-rani pe col, adica nu cred ca termenul e exact. revenind, eu in locul tau as face papul, examen secretie, cultura secretie, as trata posibilele infectii daca ele exista si pe urma m'as mai gandi la rana pe col.

dereglarile menstruale nu sunt provocate de ea ca atare, decat daca sangerezi intre menstre sau cand zici dereglari te referi stric la aspectul sangelui eliminat. probabil ecografia iti va da raspunsul pentru aceste dereglari.

raspunsul la intrebarea ta este nu, cauterizarea nu este singura metoda de tratare smile

sanatate.

Tind sa cred ca anume ea a cauzat dereglarile pentru ca de asta m-am adresat - sangeram cam o saptamana dupa a 15-a zi de la menstra

Mi-a observat rana din intimplare(daca pot zice asa), am dat azi analiza de secretie...de doua tipuri, chiar la doamna doctor. Maine merg la ecograf. Dupa care a zis sa vin la ea cu rezultatele si probabil o sa imi trateze amenoreea(?!). Initial m-am speriat mai mult cand mi-a zos de rana pe col. Acum gandesc la rece si nu inteleg ceva...Despre ce fel de amenoree poate fi vorba daca am avut ultimul CM pe 15 iulie, deci o luna in urma...Mentionez ca i-am zis asta cand m-a intrebat cand l-am avut ultima data...

Chiar nu inteleg ...

Ultima oara a fost editat de Orange (2011-08-16 21:19:29)

Am invatat ca nu merita sa irosesti nici macar o clipa din viata pentru a te gandi la oamenii care nu iti plac sau nu te plac hjarta Va pup si aveti grija de vOi hjarta

Publicitate

loading...

#25 2011-08-17 03:09:57

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Orange a scris:

moksha a scris:

Orange a scris:

sanatate.

Tind sa cred ca anume ea a cauzat dereglarile pentru ca de asta m-am adresat - sangeram cam o saptamana dupa a 15-a zi de la menstra

Mi-a observat rana din intimplare(daca pot zice asa), am dat azi analiza de secretie...de doua tipuri, chiar la doamna doctor. Maine merg la ecograf. Dupa care a zis sa vin la ea cu rezultatele si probabil o sa imi trateze amenoreea(?!). Initial m-am speriat mai mult cand mi-a zos de rana pe col. Acum gandesc la rece si nu inteleg ceva...Despre ce fel de amenoree poate fi vorba daca am avut ultimul CM pe 15 iulie, deci o luna in urma...Mentionez ca i-am zis asta cand m-a intrebat cand l-am avut ultima data...

Chiar nu inteleg ...

nu imi e clar exact de ce te-ai adresat.
rana nu poate sa iti produca amenoree, in nici un caz.  mai ales ca definitia amenoreei este foarte clara si tu nu te incadrezi. rana e ceva colateral problemei care determina dereglarile.

daca sangerezi mai mult, asta e o dereglare cantitativa, care da, poate fi provocata de rana.

nu stiu la ce s-a gandit. oricum, daca vrei parerea mea sincera, eu nu sunt de parere ca ginecologii trebuie sa trateze amenoreea sau orice alta tulburare a ciclului menstrual. cred ca fac multe prostii nerecunoscand ca nu stiu tot.

deci cred ca nu am fost prea de folos smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.