homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Antidepresive

#1 2011-06-05 13:07:03

Darcy
Sr. member
Inregistrat: 2008-07-11

antidepresive

Buna! nu stiu dc e ok sa pun intrebarea aici dar..imi asum riscul smile buuun! ce se poate intampla daca intrerupi brusc un tratament cu antidepresive (unul care ar fi cam de 6 luni)? am inteles ca se pot produce "dereglari" dar nu inteleg in ce constau acestea. cum s-ar putea manifesta...
sau dc intrerupi cateva zile si apoi iei din nou...

Cap patrat cu minte-n colturi

#2 2011-06-06 09:10:45

vale_ntina
New member
Inregistrat: 2011-03-01

Re: antidepresive

se spune ca daca intrerupi brusc, exista toata sansele ca ceea ce ai tu sa recidiveze...de obicei intreruperea se face treptat, micsorand dozele....sau cu acordul psihologului/psihiatrului, care te indruma ce si cum!

#3 2011-06-06 09:34:12

Darcy
Sr. member

bine...chestia cu recidivatul cica se intampla si dupa ce termini tratamentul in mod normal. ms pentru raspuns smile

#4 2011-06-06 11:10:04

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Darcy a scris:

Buna! nu stiu dc e ok sa pun intrebarea aici dar..imi asum riscul smile buuun! ce se poate intampla daca intrerupi brusc un tratament cu antidepresive (unul care ar fi cam de 6 luni)? am inteles ca se pot produce "dereglari" dar nu inteleg in ce constau acestea. cum s-ar putea manifesta...
sau dc intrerupi cateva zile si apoi iei din nou...

un tratament cu antidepresive NU se modifica in nici un fel fara sfatul medicului. sunt numeroase pericole si nu indic deloc o astfel de atitudine. nu e vorba ca recidiveaza, e vorba strict de efectele nedorite ale tratamentului.

daca ai tratament de 6 luni, urmeaza'l, chiar daca acum ti se pare ca te simti bine. sau mergi la un consult.

sanatate!

#5 2011-06-06 11:37:02

Darcy
Sr. member

ok dar care sunt aceste efecte nedorite? asta a fost de fapt si intrebarea initiala.

Publicitate

loading...

#6 2011-06-06 12:16:49

moksha
Hero member

Darcy a scris:

ok dar care sunt aceste efecte nedorite? asta a fost de fapt si intrebarea initiala.

conteaza care sunt efectele nedorite odata ce e absolut contraindicat sa o faci? asta e si ideea mea initiala. nu ai de ce sa intrerupi si sa afli pe pielea ta care sunt, asta in primul rand. in al doilea rand, daca vrei un raspuns corect si adecvat, vorbesti cu medicul tau. daca totusi nu vrei sa vorbesti cu medicul tau si intrebi pe un forum, da toate datele pentru a primi un raspuns cat de cat informat.

exista numeroase categorii de antidepresive, fiecare mai mult sau mai putin cu particularitatile sale. cel mai mare pericol este relapseul, adica sa te gasesti intr'o situatie similara cu ceea pentru care ti s'a prescris tratamentul. apoi sunt multe alte lucruri care pot aparea, de la tulburari gastro'intestinale, la ameteala si la probleme cu somnul. practic ceea ce apare e similar unui sindrom de sevraj, desi nu asta e termenul corect..deci pot sa apara numeroase efecte neplacute, depinzand si de categoria de medicament folosita: letargie, cefalee, astenie, parestezii etc.

asta este insa doar o parere total neinformata, pentru ca nu iti cunosc cazul si astfel de sfaturi nu se dau pe forum.

nu stiu daca asta e cazul, dar merita sa repet. daca tu esti o persoana care a suferit o depresie si a primit un tratament care trebuie sa dureze 6 luni, nu face nici o modificare fara sa consulti medicul. o idee si mai proasta e sa intrerupi de capul tau si pe urma sa te reapuci. nu face asta, chiar daca ti se pare ca acum te simti bine, e pur si simplu o idee neinspirata si e pacat de timpul pe care l'ai investit sa te intorci de unde ai plecat.

#7 2011-06-06 21:08:24

Darcy
Sr. member

nu e ideea de simtit mai bine, e teama de a lua in greutate. iau, sau cel putin luam, efectin. pentru depresie, in principal, dar care sa ajute si pe alte parti. imi e teama ca ba iau in greutate daca le iau, ba iau in greutate daca nu le iau. Daca le iau...am cam observat...insa, daca nu le mai iau? sa fie acesta unul din efecte?

#8 2011-06-07 00:41:54

moksha
Hero member

Darcy a scris:

nu e ideea de simtit mai bine, e teama de a lua in greutate. iau, sau cel putin luam, efectin. pentru depresie, in principal, dar care sa ajute si pe alte parti. imi e teama ca ba iau in greutate daca le iau, ba iau in greutate daca nu le iau. Daca le iau...am cam observat...insa, daca nu le mai iau? sa fie acesta unul din efecte?

nu, mai degraba iei in greutate din cauza tratamentului, nu din cauza opririi.
de ce le iei si pe urma nu le mai iei? nu e deloc bine sa faci asta, mai ales din punctul de vedere al starii de depresie pentru care sunt indicate si pe urma de efectele adverse.

ti-am zis, iti repet, nu te juca de-a luam si pe urma nu luam, pentru ca nu e de joaca....trebuie sa ai grija, sa urmezi tratamentul cum trebuie, pe urma iti vei reveni si la talia anterioara si tot, dar eu una chiar nu te sfatuiesc sa te joci cu ele...

pe de alta parte, depresia per se se asociaza cu variatii de greutate pentru ca nu mai mananci chiar cum trebuie..in fine, totul e un amestec dar ceea ce e important e sa nu te joci cu tratamentul si sa ceri sfatul medicului care ti-a prescris tratamentul.

sanatate si succes.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.