homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize-test papanicolau

#1 2011-08-25 11:10:36

cristinapopa
Membru
Inregistrat: 2011-08-25

analize-test papanicolau

Va rog, daca se poate, sa-mi explicati si mie diagnosticul si ce trebuie sa urmez.Mentionez ca am facut testul ca urmare a unor cicluri repetate, eu avand toata viata ciclul normal la 28 de zile.
Diagnostic: Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna. Frecvente epitelii intermediare si superficiale enzinofile(!!!), rare polimorfunucleare integre, relativ frecventi bacili forme scurte, metoplazie scuamoasa.
Va multumesc anticipat

#2 2011-08-25 14:06:56

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: analize-test papanicolau

eu nu stiu sa-ti interpretez rezultatul, mai asteapta pareri. asta pana ajungi la medic, caci e evident ca el trebuie sa-l interpreteze.
dereglarile de ciclu menstrual nu au legatura cu testul papanicolau al carui rost este sa identifice eventualele anomalii celulare de la nivelul colului uterin.
deci inca o data iti zic, mergi la ginecolog pentru un consult.

#3 2011-08-30 08:40:56

cristinapopa
Membru
Inregistrat: 2011-08-25

Eu chiar m-am asteptat sa raspunda cineva!!!!!!!!!!!!!

#4 2011-09-02 09:13:35

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

cristinapopa a scris:

Eu chiar m-am asteptat sa raspunda cineva!!!!!!!!!!!!!

in realitate insa, asta nu e un cabinet medical virtual cu adresabilitate pe populatia care doreste consultatii medicale gratuite ci un forum care functioneaza prin efortul benevol al unor oameni buni, care fac asta in timpul lor liber si in limita competentelor si cunostintelor lor.
De aceea e posibil ca raspunsul la intrebarea ta sa intirzie
Oricum, din cele citeva cuvinte scrise de tine mai sus reiese ca nu ai vreo leziune de col dar, asa cum ti-a spus deja gargarita, testul Babes-Papanicolau nu da informatii decit despre modificarile de la nivelul colului uterin si nu ajuta deloc la diagnosticarea tulburarilor menstruale

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.