homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ma doare zona coccisului. Flegmon, furuncul, inflamare?

#1 2011-09-02 19:57:49

Diananaid
Hero member
Inregistrat: 2010-12-24

Ma doare zona coccisului. Flegmon, furuncul, inflamare?

De la o pozitie incorecta pe scaun (am stat cam o ora cu osul coccis pe marginea lui), mi s-a inflamat zona respectiva. Am facut febra, am avut mancarimi in zona aia, am fost la spital, m-au consultat mai multi medici. Unul dintre ei mi-a spus ca am un chist (un chist... nu restin exact denumirea completa) si ca trebuie sa ma opereze in faza de abces. Am intrebat daca e cazul sa-mi dea ceva pastile (el spunand ca nu se apuca de acum sa ascuta bisturiul, ca trebuie sa astept sa colecteze; numai ca eu nu pot sta asa, fara sa iau nimic) In plus, mi-a zis ca nu are nicio legatura cu faptul ca am stat aiurea pe scaun, da' am cautat pe net informatii si cica in a 4-5 zi incepe sa se vada puroiul, la mine nu e cazul.

Un alt medic mi-a zis ca, da, are legatura cu faptul ca am stat incomod pe scaun; am presat niste tesuturi, ele inflamandu-se din cauza asta. Mi-a recomandat sa iau antibiotice, oxacilina (doua la opt ore) si ketonal. Am luat pana acum oxacilina si pot zice ca simt o ameliorare, inainte nici nu puteam sa merg, sa-mi indrept spatele.

Acu'.. eu ce sa cred? Operatie sau nu?
Sunt foarte stresata... cesafac

Tu siempre me respondes: quizas, quizas, quizas...

#2 2011-09-02 20:04:59

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Ma doare zona coccisului. Flegmon, furuncul, inflamare?

chist pilonidal. daca asta a zis, trebuie operat.

este influentat si de pozitia defectuoasa pe scaun, intr-adevar. nu faci mare lucru cu antibioticele, desi nu e rau ca le-ai luat pentru a evit o suprainfectare...trebuie operat (Daca e vorba de asta).

#3 2011-09-02 20:18:43

Diananaid
Hero member

moksha, multumesc.
mi-e asa frica...

#4 2011-09-02 20:34:45

moksha
Hero member

nu trebuie sa iti fie frica, desi nu te voi minti si o sa iti spun ca o sa te doara un picut. dar nu e panica, nici motiv de stres mare. o sa treaca si o sa fie bine, stai linistita.

#5 2011-09-02 20:43:03

Diananaid
Hero member

moksha, o ultima intrebare (sper ca nu te zapacesc): trebuie neaparat operat? in ce stadiu? eu speram sa-mi treaca cu antibioticele astea pe care le iau, astfel incat sa nu mai ajung la "cutit".

Publicitate

loading...

#6 2011-09-02 21:31:17

moksha
Hero member

nu trece, nu are unde sa treaca. repet, daca e vorba de un chist pilonidal.

operatia nu e operatie pe creier, nu mai fi prapastioasa smile e o curatire locala, atata tot.

antibioticele previn suprainfectarea lui, sau cel putin incearca, dar nu il pot rezolva, nu e de natura infectioasa.

nu ma zapacesti, orice intrebare ai te pot ajuta, daca stiu sa iti raspund. dar repet, nu e cazul sa fii asa de panicata.

#7 2011-09-02 21:32:53

Diananaid
Hero member

ok, multumesc mult pentru raspunsuri! m-am mai linistit smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.