homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Efectele negative ale anticonceptionalelor

#1 2011-08-24 13:11:07

iris1510
New member
Inregistrat: 2010-02-28

Efectele negative ale anticonceptionalelor

Stiu ca acest subiect a fost des discutat dar as vrea sa aflu mai multe pareri daca se poate.
Am luat anticonceptionale mai demult timp de 10 luni si am decis ca vreau sa renunt la ele.A trecut mai mult de jumatate de an de cand nu le mai iau si acum ma bate gandu sa incep din nou,dar sunt indecisa din cauza efectelor negative pe care le au asupra organismului.De exemplu: cancer la san,probleme cu inima chestii majore.As vrea sa aflu parerea voastra a celor care le luati si a celor care au luat anti si daca ati avut aceste efecte sau ati fost nevoite sa le intrerupeti pentru ca ati avut probleme.

#2 2011-08-24 13:21:44

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Efectele negative ale anticonceptionalelor

nu faci cancer de la ele...insa daca esti predispusa genetic la cancer (au existat cazuri in familie) ele potenteaza riscul;
daca faci analize o data pe an si acestea ies bine, nu vad de ce ai renunta la pastile smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2011-08-24 14:25:37

iris1510
New member

am renuntat in primul rand pt ca nu mai avea activitate sexuala ca sa zic asa si pt ca imi dadeau o stare psihica foarte rea..cel putin asa cred ca de la ele...fiindca dupa o luna dupa ce am inceput sa le iau ma simteam ft sensibila,plangeam ft des si din orice si apoi am cazut chiar si in depresie.Nu garantez ca de la ele...dar dupa ce am intrerupt am reusit sa scap de depresie.Stiti ceva legat si de efectul antic asupra psihicului?

#4 2011-08-24 14:53:24

yoyolina
Moderator

pai probabil ca de la ele era smile persoanele care sunt predispuse la depresii au toate sansele sa li se accentueze simptomele in cazul administrarii de ac smile
in cazul asta nu stiu ce sa-ti spun... ar trebui poate sa incerci unele cu concentratie mica mica de hormoni big_smile poate simptomele de genul asta vor fi mai estompate.

#5 2011-08-24 15:07:45

iris1510
New member

ms mult pt raspunsuri cool .nu stiu daca pot sa zic ca eram preidspusa la depresie sau am trecut printr-o faza naspa doar ca dupa ce am inceput sa le iau starea mea psihica era data peste cap.de luat am luat marvelon 28.si am luat la indicatia medicului de la planning.u ce mi-ai recomanda sau care is cele care au o concentratie mai mica de hormoni numai sa fie combinate.

Publicitate

loading...

#6 2011-08-24 15:08:44

yoyolina
Moderator

pe forum nu se recomanda anticonceptionale smile
cand mergi sa discuti cu medicul de planning, sa-i spui sa ia in considerare si posibilitatea asta smile

#7 2011-08-24 15:10:42

iris1510
New member

ok am inteles:).si daca se repeta aceeasi problema le pot intrerupe fara probleme nu?

#8 2011-08-24 15:13:35

yoyolina
Moderator

da, dar eu zic sa le iei macar 3 luni smile adica asta e perioada de acomodare, in care e normal sa apara tot felul de efecte adverse smile dupa cele 3 luni de-abia poti spune "da, imi sunt bune" sau "nu, nu-s bune si renunt"; bineinteles, daca ti-e rau cu ele, nu are rost sa te chinui luandu-le.

#9 2011-08-24 22:59:38

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Eu nu inteleg de ce nu te-ai dus la medicul de planning sa ii zici sa ti le schimbe, daca iti era rau de la ele. Eu iau Yasmin de doi ani jumatate, si inainte de 'tura' asta, luasem inca vreo 9 luni pentru un tratament hormonal. N-am avut niciodata probleme cu ele, nu ma afecteaza cu nimic, analizele imi ies mereu perfect si starea mea e la fel cum ar fi si daca nu as lua... pe de alta parte, cand faceam tratamentele mele hormonale, am luat si Diane 35 care imi dadeau o stare de rau permanenta, aveam sangerari mai abundente la ciclu, eram prost dispusa, aveam migrene si alte minuni. Deci eu zic ca starea ta naspa se datora faptului ca nu se intelegea bine organismul tau cu ele.

#10 2011-08-24 23:04:54

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

omnia, yasmin ti-au fost recomandate pe baza profilului tau hormonal facut pt tratamentul initial?
am auzit ca asa e ideal sa fie prescrise anticonceptionalele (pe baza unor analize hormonale, nu dupa ureche, cum se practica oricum in majoritatea cazurilor roll ), dar ca o sa ma coste cam 10 milioane sa imi fac profilul hormonal tillfreds

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-08-24 23:07:21)

#11 2011-08-24 23:13:50

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Mi-au fost recomandate pe baza anamnezei: setul de intrebari in care se cuprindeau atat informatii despre starea generala a sanatatii mele, cu bolile la care sunt predispusa, cu date despre cum stau cu circulatia, plus informatii despre cum sta treaba cu ciclul menstrual, fluxul, dureri, stari pe care le am, si alte astfel de treburi. Pe baza raspunsurilor mele, initial a incercat dermato-venerologul meu cu Diane 35. Cand a vazut cat de rau imi era de la ele, dupa 3 sau 4 luni, a schimbat pe Yasmin cu care m-am inteles perfect. Apoi, cand m-am dus la planning sa imi iau reteta tot pt Yasmin, doctoressa a repetat setul de intrebari, tot la concluzia Yasmin a ajuns, din moment ce ma intelesesem atat de bine cu ele si in trecut. Si... well, cam de atat a fost nevoie.

Ultima oara a fost editat de OmniaVincitAmor (2011-08-24 23:17:06)

#12 2011-08-25 16:27:02

iris1510
New member

am fost la planning si mi-a dat alte antic cu o proportie mai mica de hormoni.mi-a recomandat sa iau o luna si daca nu ma simt bine sa le las.am fost foarte nehorata pana sa iau prima pastila avand in vedere ca astazi mi-a venit ciclu.pana la urma am luat-o dar nu sunt decisa daca vreau sa continui.cam regret.imi este frica de reactiile adverse si ca o sa intru iarasi in depresie.ce sa fac sa le iau in continuare sau nu?pastilele se numesc Zentiva.Nu am auzit de ele si nu stiu ce sa fac.acuma daca am luat prima pastila trebuei neaparat sa iau in continuare ?

#13 2011-08-25 16:29:38

yoyolina
Moderator

in  momentul in care le opresti, iti va veni ciclul din nou; intrerupe folia doar daca nu rezisti.

#14 2011-08-25 16:33:40

iris1510
New member

pai astazi ii prima zi si prima pastila am luat-o.sa iau in continuarE?

#15 2011-08-25 16:42:58

yoyolina
Moderator

pai asta zic, sa incerci sa duci folia la capat, altfel te dereglezi si mai rau decat esti deja.

#16 2011-09-02 10:04:46

iris1510
New member

Am luat mai departe asa cum mi-ai spus si ma simt ok adica nu mai am aceleasi stari.poate este si prea rpd sa ma pronunt ca nu o trecut o luna dar oricum ma simt ok.as avea o nelamurire insa nu stiu ce sa fac dupa aceasta luna sa continui sa  le iau pt ca imi este frik de bolile pe care l-eam citit in prospect.de inima,cancer la san etc....acest risc crescut de cancer la san este doar in timpul folosirii antic sau este si dupa ce nu le mai iau si efectul lor din organism se elimina?nu vreau sa le iau la nesfarsit poate doar 3 ani de zile dar imi este frica.

#17 2011-09-02 10:07:33

yoyolina
Moderator

ac-urile cresc riscul de cancer la san doar in cazul in care ai antecedente in familie, caz in care e cam contraindicat sa le iei; in rest, fac bine in privinta asta smile

#18 2011-09-05 13:57:23

wendy25
Membru
Inregistrat: 2011-03-25

Buna,
as vrea sa stiu daca poate sa imi spuna cineva ce se intampla cu Novynette? de ce au fost retrase de pe piata? Am fost la planning ca doar acolo am mai gasit in ultima vreme si nu au avut nici acolo un rasp clar...ceva probleme ale prospectului .... si mi-ai spus ca va trebui sa le schimb caci li se epuizeaza stocul....stie cineva ceva despre asta?

#19 2011-09-05 14:01:00

yoyolina
Moderator

intradevar, e o problema cu prospectele din cate am inteles si eu; poti lua mercilon, au aceeasi concentratie de hormoni.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.