homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intarzierea menstrei in cazul folosirii AC bifazice

#1 2007-12-06 23:05:59

Mogaldeata
Membru
Inregistrat: 2007-12-06

Intarzierea menstrei in cazul folosirii AC bifazice

Buna!
Eu iau AC bifazice (Rigevidon), deci nu fac pauza intre folii. Astazi este ultima zi de menstruatie si maine ar trebui sa incep noua folie. Problema e ca vreau sa imi intarzii menstruatia cu vreo 3 zile si nu stiu ce ar trebui sa fac. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns rapid. Multumesc

#2 2007-12-06 23:26:31

andrada79
Full member
De la: orasul celor 7 coline
Inregistrat: 2007-02-18

Re: Intarzierea menstrei in cazul folosirii AC bifazice

Eu stiam ca Rigevidonul este monofazic.Adica toate pastilele au aceeasi concentratie de hormoni.
Zici ca nu faci pauza intre folii. Adica ai 28 de pastile pe blister,din care 7 placebo?
Daca luai inainte de terminarea blisterului 3 pastilute de pe alta folie, puteai sa intarzii menstruatia 3 zzile. Asa, poti doar sa incepi o noua folie azi,in loc de maine (dar nu stiu daca asta va induce automat scurtarea perioadei de menstruatie).
In caz ca vrei sa intarzii urmatoarea menstruatie cu 3 zile, atunci ia luna asta 24 de pastile in loc de 21, apoi faci pauza.

Ultima oara a fost editat de andrada79 (2007-12-06 23:28:22)

"Şi chiar dacă mă vei mai iubi
Peste crivăţul iernii ce vine,
Fără braţe, cu ochii pustii
N-am să am ce întinde spre tine..." (Adrian Paunescu - Copaci fara padure)

#3 2007-12-06 23:31:11

Mogaldeata
Membru

da. Am 28 de pastile cu concentratie diferita de hormoni. Ce vrei tu sa spui e sa iau doar 24 de pastile , dupa care sa incep o folie noua? Si asa cand mi-ar mai veni menstruatia? Merci pt raspuns.
Dar daca as vrea sa imi vina mai devreme?In cazul asta ce ar trebui sa fac?

Ultima oara a fost editat de Mogaldeata (2007-12-06 23:39:47)

#4 2007-12-07 00:04:43

andrada79
Full member

stai putin! cum adica ai 28 de pastile cu concentratie diferita de hormoni?
Nu cumva sunt doar 21 de pastile cu hormoni (si care au aceeasi concentratie?) si 7 pastile care au doar fier si pe care ai putea foarte bine sa nu le iei?
Daca e asa, atunci iei cele 21 de pastile active (celelalte 7 nu ne intereseaza) si incepi apoi alta folie a doua zi dupa ce ai terminat-o pe prima. Din folia respectiva iei cate pastilute vrei (cu cate zile vrei sa-ti intarzii menstruatia, tot atatea zile iei pilule de pe folia asta; poti lua si toata folia daca vrei sa sari peste o menstruatie).Dar retine sa iei doar pastilele care au hormoni in compozitie.Cand vrei sa apara menstruatia, intrerupi folia.
Ca sa apara menstruatia mai devreme, poti scurta pauza (adica sa nu iei toate cele 7 pastile inactive).

#5 2007-12-07 00:27:06

Mogaldeata
Membru

Ai dreptate, 7 sunt pastile inactive, fara continut de hormoni; nu m-am exprimat eu corect.  Inteleg ce vrei sa zici, dar nu inteleg ce fac dupa ce iau cele 4 pastile (cu atat vreau sa imi intarzie) de pe cea de-a doua folie? Imi vine menstruatia si apoi cu ce continui?
Cat despre varianta de a-mi veni mai devreme, nu merge cea pe care mi-ai recomandat-o tu pentru ca eu cand incep sa iau pastilutele ianctive atunci imi vine menstruatia, asta deoarece am inceput folia dupa ce s-a terminat menstruatia si nu din prima zi de menstruatie.  Eu ma gandeam sa iau pastilute cu hormoni mai putine (adik 19 in loc de 21) si apoi sa le incep pe cele fara hormoni, da nu stiu dc merge. Cred ca cel mai bine fac ce m-ai sfatuit tu, dar vreau sa ma lamuresti ce fac dupa ce imi vine menstruatia? Cu ce pastile continui?  Merci mult

Ultima oara a fost editat de Mogaldeata (2007-12-07 00:31:54)

Publicitate

loading...

#6 2007-12-07 00:30:18

andrada79
Full member

iei cele 4 pastilute, faci pauza 7 zile, apoi continui cu o folie noua, iar pe cea inceputa o pastrezi ca rezerva... in caz ca mai ai nevoie vreodata de o pastila in plus.

#7 2007-12-07 00:34:09

Mogaldeata
Membru

Am inteles. Merci mult de tot pt raspunsuri!

#8 2007-12-07 00:44:23

andrada79
Full member

cu placere.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.