homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

As vrea niste sfaturi

#1 2011-09-29 10:27:24

dianaramon
New member
Inregistrat: 2011-09-29

as vrea niste sfaturi

Buna, va rog frumos sa nu fiti prea critici, si stiu ca sau mai facut forumuri pe tema asta. Sunt pe cale sa fac pasul de a ma muta cu iubitul dupa o relatie de 2 ani si am decis amandoi ca ar fi cazul sa facem pasul asta, am vorbit intre noi si am facut un cenariu in mare ca la sfarsitul anului asta 2011 sa ne mutam inpreuna, la anu sa facem cununia si anul celalalt nunta (am decis asa pentru ca noi vrem sa ne strangem bani pe car o sa ii cheltuim pentru marele eveniment bine inteles cat putem sa strangem) varsta noastra este: eu 24, el 26ani, problema e ca parinti mai sunt de moda veche si nu ar accepta asa ceva, avem amandoi servici stabile, doar ca stam separat (el sta singur si eu stau cu fratele meu). Stiu ca la varsta asta am propriile decizi dar totusi nu as vrea ca sa ma cert cu parinti as vrea sa ma sustina. Sper ca nu am spus aberati si sa nu fiu absurda dar as vrea niste idei de a le spune. Va multumesc pentru raspunsuri.

#2 2011-09-29 10:32:32

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: as vrea niste sfaturi

solutia pe placul parintilor ar fi sa faceti civila inainte de a va muta impreuna... dar asta e varianta trasa de par.

solutia normala, potrivita secolului xxi ar fi sa purtati o discutie cu parintii prin care sa ii anuntati ca va mutati impreuna (nu sa ii rugati), sa le expuneti faptul ca sunteti majori, vaccinati, pe picioarele proprii si personale; sa le expuneti si planurile de viitor (nunta, chestii), ca sa nu creada ca e un moft.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2011-09-29 11:20:39

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

diana, de ce nu le-ar conveni alor tai sa te muti cu prietenul? sunt genul de oameni pt care conteaza "ce spun vecinii ca stai cu baiatul, desi nu sunteti casatoriti"? ca ma gandesc ca mica nu te considera pt acest pas. deci de ce nu le surade ideea?
eu, de ex, am 20 de ani. am locuit cu al meu fara ca parintii sa stie. a aflat mama intr-un final si sa zicem ca acum accepta intr-o mica masura sa vina prietenul peste noapte la mine. tati nici sa n-auda. dar eu n-am (inca) planuri de casatorie cu al meu, deci sa zicem ca ii mai inteleg cat de cat pe ai mei...si tinand cont de situatia prin care am trecut, te inteleg cand spui ca nu vrei sa te certi cu ei. si aici revin: de ce nu ar fi de acord cu decizia ta?

bebe V., soarele si luna

#4 2011-09-29 11:24:42

dianaramon
New member

pai sunt de moda veche, si nu vreau sa stau cu prietenul meu pentru ca il fac de rusine in fata vecinilor, asta sice tatal meu, iar mama zice ca este un mare pacat sa stau cu el inainte de casatorie

#5 2011-09-29 11:27:10

dianaramon
New member

si tata este genul care daca nu esti deacord cu el cu ce spune el nu esti bun, nu prea este de acord cu alte decizi decat ale lui. si chestia cu daca ma mai cred mica , cred ca inca ma considera mica si nu concep ca am crescut.

Publicitate

loading...

#6 2011-09-29 11:31:49

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

mda... ma gandeam eu ca asta e motivul, de aia am zis sa faceti civila (desi probabil in ochii lor civila=0, religioasa e aia care conteaza); eu mentalitatile astea nu le inteleg si nu le voi intelege, la urma urmei puteti face sex oricand, oriunde, nu e musai sa stati impreuna.

cat despre faza cu vecinii, de ce e atat de importanta parerea lor??? ei decid ce e moral si ce nu?
eu raman la ale mele: faceti-va o lista cu argumentele pentru care sa va mutati impreuna (alea pe care le-am scris in primul post, plus multe altele) si luati-o pe calea logica daca altfel nu se poate.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#7 2011-09-29 11:35:49

dianaramon
New member

april sunset si yoyolina multumesc pentru raspunsuri , si sper ca nu am fost prea banala. Si mai astept sfaturi de la binevoitori

#8 2011-09-29 11:46:24

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Diana, nu esti banala... in situatia ta suntem mai multe. Totusi e bine ca ai banii tai, iar asta face lucrurile ceva mai usoare.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#9 2011-09-29 11:54:33

april sunset
Insomniac member

diana, stai linistita. din pacate, multe ne confruntam cu probleme asemanatoare cu a ta. te sfatuiesc sa faci asa cum a spus yoyo. ganditi-va bine la niste argumente si informati-i ca va veti muta impreuna. daca mergeti nesiguri si, mai mult, cereti voie, puteti sa va luati adio de la intelegere si mai ales de la un accept din partea lor.

si ai mei sunt la fel, de moda veche. numai eu stiu cat am plans din cauza interdictiilor lor, cat m-am ascuns de ei (desi din tot sufletul imi doream sa nu-i mint). si de curand mi-am dat seama de ceva: n-o sa se schimbe. vor fi certuri multe din cauza dorintei mele de libertate. urasc sa stiu ca ii supar, dar altfel nu se poate. am ascuns aproape un an ca am stat cu al meu, dar tot s-a aflat si, pana la urma, s-a dovedit a fi mai bine asa.

diana, nu vreau sa te descurajez, dar ai tai oricum se vor supara pe moment. am zis sa va pregatiti niste argumente ca sa prindeti voi putin curaj pt ca pt ai tai nu va conta orice veti spune. dar asta e ceea ce trebuie sa faci! se vor supara, dar le va trece. stiu ca nu asta vrei, dar eu am ajuns sa ma consolez spunandu-mi ca o merita. ok, inteleg ca pt ei mereu vom fi copii, fetitele lor alintate, dar macar de-ar intelege si ei ca avem anumite lucruri pe care le dorim ca sa fim fericite. dar nu vor sa priceapa. asa ca ma consolez cu gandul ca merita sa ii mai suparam din cand in cand.

bebe V., soarele si luna

#10 2011-09-29 12:01:20

dianaramon
New member

Multumesc mult pentru incurajari  april sunset  mai inbarbatat un pic. Sa speram ca o sa fie bine.

#11 2011-09-29 12:09:33

april sunset
Insomniac member

n-ai pt ce, diana smile
o sa fie bine! se vor obisnui pt ca n-au incotro. deci faceti-va curaj, prezentati-le cu calm argumentele si dorintele voastre si o sa vezi ca in timp va fi foarte bine.

bebe V., soarele si luna

#12 2011-09-29 22:32:32

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

eu sunt de acord cu yoyolina in tot ce a zis.
e foarte important sa ii informezi cu privire la ce faci, nu sa le ceri permisiunea, pentru ca, evident, nu ti-ar da-o nici intr-o suta de ani. le spui si gata, treci la fapte.
ce-ai mai putea sa le spui e ca - tinand cont de faptul ca va doriti sa va casatoriti - vreti sa va mutati impreuna inainte ca sa va cunoasteti mai bine, ca nu te poti baga intr-o casnicie cu un om pe care il vezi cand si cand, ca preferi asa decat sa ajungi la divort dupa 1-2 ani, ce-ar zice vecinii daca ai fi divortata, etc.
le prezinti un rau mai mare in viziunea lor puternic influentata de gura satului (sau scara blocului), chiar daca tu in sufletul tau esti convinsa 100% de omul de langa tine si stii ca va intelegeti orice ar fi.

le spui ca te-a cerut in casatorie si ca i-ai zis "da", dar vreti si sa vedeti cum e sa stati impreuna 24/7 inainte sa faceti pasul.
si sa subliniezi ca e o practica normala in ziua de azi intr-un cuplu si daca suntem in 2011 traim dupa vremurile din 2011, nu dupa cele de acum 30 de ani. posibil sa nu inteleaga ca s-au schimbat lucrurile dar macar ai spus-o pe-a ta.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#13 2011-09-30 11:46:27

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18

kathrynn a scris:

daca suntem in 2011 traim dupa vremurile din 2011, nu dupa cele de acum 30 de ani.

tummenupp

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.