homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Unde fugi cand ai probleme?

#1 2011-10-08 14:30:16

Diananaid
Hero member
Inregistrat: 2010-12-24

Unde fugi cand ai probleme?

Aparent, ar fi vorba despre niste neintelegeri specifice adolescentei intre parinte si copil. Insa trec de ceva timp printr-o perioada stresanta de-a dreptul, nici nu stiu cum sa ma rezum doar la cateva randuri.

Mama... mama mereu e cu gura pe mine; ieri ii ziceam fratelui meu sa se schimbe de haine si el tipa ca nu vrea. Vine mama si-mi spune "pleaca de aici, ca-ti dau cu ceva in cap". Poate-s o fire putin impulsiva, poate trebuia sa apelez la un ton mai domol, da' m-a deranjat mult ce mi-a spus. In urma cu vreo luna, am avut o cearta serioasa; ma simteam nedreptatita intr- disputa dintre mine si fra'miu. Imi spunea nebuna, proasta, iar eu, o rugam pe mama sa-l potoleasca. Dar nu, mereu eu sunt cea vinovata, asa trebuie, asa considera ea. Colac peste pupaza, imi spune: "nu se vede ca ai 17 ani". Si-atunci m-a cuprins furia si am zis o mare prostie... peste 3 zile m-am operat de o infectie la spate. Nu stiu, poate-s paranoica...

Astazi, am suferit si sufar mult. A venit in toane bune de la serviciu, eu am facut curatenie peste tot, am spalat toate hainele, am vorbit cu ea frumos, ne intelegeam de minune. Pana cand frate-miu ii zice ca nu l-am lasat sa bea compot si ca am vrut sa-i dau cu palma. Si a inceput sa tipe la mine, in timp ce-i explicam ca eu doar i-am atras atentia ca, fiind facuta curatenie, trebuie sa aiba grija sa nu incleie masa cu sirop de compot. Cel mai tare sa deranjeaza faptul ca eu, atunci cand ma enervez, ating un punct maximum. Si spun prostii, multe prostii, impotriva mea, legate de moarte... Si-apoi regret. asa am spus si azi, dupa am constientizat si ii zic mamei "mi-e frica", si ea "lasa-ma sa mananc. ma lasi?" De o luna am o stare de neliniste sufleteasca...

M-am intins cam mult, voiam sa impart suferinta asta cu unele persoane. Cica e mult mai usor de dus in doi.
Tot ce vreau e sa ma asculte cat de cat, sa-l puna la punct putin pe frate-miu. Din pacate, nu merge faza cu "discuta serios cu ea", am incercat de mii de ori si degeaba. Pare-se ca singura solutie e atunci cand plec la facultate.

Ultima oara a fost editat de Diananaid (2011-10-08 14:31:17)

Tu siempre me respondes: quizas, quizas, quizas...

#2 2011-10-08 14:40:53

V's bunny
Full member
Inregistrat: 2009-05-03

Re: Unde fugi cand ai probleme?

Nu poti apela la tatal tau? Ai putea sa-i explici lui cat de irascibila e mama ta, in caz ca nu stie, sa discute el cu ea. Ti-ai putea gasi un "aliat" in el.

#3 2011-10-08 14:53:34

meliko
Full member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2011-05-12

cati ani are fratele tau? Incearca sa nu te mai iei la cearta cu el, ignora-l, nu-l baga in seama

#4 2011-10-08 15:00:12

Diananaid
Hero member

mda, tata era singurul cat de cat alaturi de mine, desi lucra peste ocean. din pacate, a murit in ianuarie.

da, cu siguranta ignoranta e cea mai buna solutie. sa plec pur si simplu cand simt ca se poate isca un scandal.

Ultima oara a fost editat de Diananaid (2011-10-08 15:01:00)

#5 2011-10-08 15:17:55

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

daca vii la facultate la bucuresti scapi de fratele tau ala mic si cocolosit. mai ai un pic.

Publicitate

loading...

#6 2011-10-08 15:23:39

Diananaid
Hero member

ah, e tot ce-mi doresc de la viata... sa intru la facultate la bucuresti. smile
nu-i neaparat vorba ca "vreau sa scap", parca suna prea dur. pana la urma e fratele meu, dar sunt sigura ca, vazandu-ne mai rar, vor dispare certurile dintre noi.

#7 2011-10-08 15:35:28

deeea1989
Full member
Inregistrat: 2010-08-02

diana asa e ... vor disparea certurile dintre voi...si eu am plecat de acasa de un an jumate si de atunci ma inteleg cu frate-miu extraordinar de bine...si pana atunci ne certam in fiecare zi...si asculta-ma am vazut n cazuri in care ce-l mic din familie e mai cocolosit si iubit ... si se fac diferente pe fata... sunt si eu patita numai ca eu  am fost ce-a mica si cand am inceput sa cresc am inceput sa o infrunt pe mama ca nu e bine ce face ca pe mine ma cocoloseste mai mult...si nu e corect fata de fratele meu mai mare...si dupa cum ti-am zis nu sunt singurul caz am vazut multe cazuri unde ce-l mic are putin mai multa atentie. Cu cati ani e mai mic fratele tau?

Am o minune de fetitza hjarta

#8 2011-10-08 15:40:20

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

aici problema nu e fratele e mama ta si atitudinea ei. Incearca sa vorbesti cu ea cand e in toane bune, eventual cand nu exista posibilitatea sa va intrerupa fratele tau si explica-i ca nu iti place sa vezi ca relatia dintre voi doua se degradeaza din niste copilarii, ca intelegi ca fratele tau e mai mic si are nevoie de atentia ei bang dar ca trebuie sa aiba incredere in tine, fiind mai mare. Incearca in principiu sa vorbesti cu ea asa cum vorbesti cu noi, fara sa ridici vocea si sa vorbesti urat, chiar daca ea incepe sa tipe nu ridica vocea, asa o vei "dezarma" cel mai bine.

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#9 2011-10-08 15:41:40

jeannie
Addicted member

pana atunci, poti incerca sa iti versi nervii intr-un jurnal, sa scrii in el toata furia ta. situatia mea e una similara: mereu era protejat si favorizat cel mic, niciodata n-aveam voie la televizor, numai el putea aduce prieteni acasa etc. (n-aveam voie nici sa protestez, evident). iar dupa ce a mai crescut lucrurile au devenit si mai rele, dar din fericire nu mai stau cu el in casa acum.

Emilya a scris:

aici problema nu e fratele e mama ta si atitudinea ei.

spune-i asta si mamei mele forgetit  neutral

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-10-08 15:46:06)

#10 2011-10-08 15:48:25

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

eu din pacate vorbesc pur teoretic, n-am frati kram

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#11 2011-10-08 15:49:11

jeannie
Addicted member

cand o mama e pusa pe cocolosit, se poate sa nu mai aiba simtul realitatii si sa nu-si mai dea seama daca ceea ce face este in detrimentul celuilalt copil, care poate ramane marcat

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-10-08 15:52:47)

#12 2011-10-08 15:52:36

Diananaid
Hero member

multumesc fetelor, jeannie cre'ca e o idee buna cu jurnalul. o sa incerc.
deea, fratele meu are 11 ani, deci e mai mic decat mine cu 6 ani.
eu vreau din tot sufletul sa nu mai existe certuri, as putea sa mai las de la mine ( ca na, sunt constienta ca sunt cateodata prea impulsiva, imi sare mustarul repede), dar sunt unele nedreptati prea evidente. cand stiu ca fac tot posibilul sa ma ocup eu de treburile casnice, ca ea sa fie linistita cand vine de la serviciu, sa auda numai laude cand pleaca la scoala la sedinta si multe altele, iar eu primesc replica "pleaca de aici, daca nu, iti dau cu ceva in cap"... uneori imi vine sa plang, nu ma mai intereseaza nimic, alteori imi dau seama ca e unul dintre multele hopuri pe care trebuie sa le trec in viata asta.

ma doare si faptul ca tata nu mai e. doamne, cat imi doresc sa plec la facultate smile.

#13 2011-10-08 15:54:39

jeannie
Addicted member

nu cumva mama ta sufera de o depresie, mai ales ca tatal vostru a murit de curand? neutral atitudinea ei fatza de tine era asa si acum cativa ani?

#14 2011-10-08 16:00:48

Diananaid
Hero member

nu cred... relatia dintre ea si tatal meu nu a fost niciodata roz si nu a afectat-o asa mult moartea lui. adica nu intr-o asa masura incat sa intre intr-o depresie.

poate e coplesita de faptul ca nu-i ajung banii, poate e si obosita de la serviciu. spre exemplu, acum vreo doua ore ne-am certat si acum m-am dus la ea, ca era in camera ei incarcatoruld e la telefon. si vorbea calm si frumos. numai ca eu nu gaseam incarcatorul si atunci a inceput sa tipe. i-am spus sa coboare tonul, ca eu vorbesc calm. nimic. l-a gasit sub masa, era cazut. si-mi spun "nu putea dom'le sa se aplece, sa-l caute, tre' sa ma dau eu jos din pat". eu chia rnu l-am vazut, amre branza, s-a dat jos din pat. si tipa incontinuu.

eu ma simt prost pentru ca se repeta scenariile astea. si nu-s un copil rau... de vreo 11 ani fiecare vacanta de vara mi-o petrec acasa, numai acasa. stiu ca nu are bani si nu-i cer telefoane, vacante sau mai stiu eu ce nebunii au copiii de varsta mea. nu fumez, nu beau, nu ma destrabalez prin cluburi. sufar cand se poarta asa cu mine...

#15 2011-10-08 16:45:35

V's bunny
Full member
Inregistrat: 2009-05-03

Imi pare rau pt tatal tau sad  Totusi, mai incearca sa discuti cu ea, trebuie s-o faci sa realizeze ca te nedreptateste, mai ales ca si tu esti copilul ei, of... Si eu am un frate mai mic, si mama tot pe el a avut tendinta sa-l cocoloseasca, insa niciodata nu s-a purtat urat cu mine din cauza asta. Chiar daca ma mai deranja pe mine cate o faza, ii spuneam si realiza ca greseste. Incearca sa te impui mai mult, ca doar tu o ajuti cu ce poti.. Va regreta mai tarziu, asta e sigur.

#16 2011-10-08 18:44:50

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Diananaid, posibil ca mama ta sa aiba o problema cu furia...adica sa se infurie foarte repede si unde mai adaugi si stresul rezulta cam ce-ai descris tu: tipete si urlete la fiecare lucru care nu e perfect. Ce poti tu sa faci ca esti mai tanara si cu mintea mai odihnita lol e sa te calmezi in momentele respective, sa nu incepi sa tipi si tu la ea sau sa spui lucruri urate ca sa nu degenereze situatia. E greu pentru ca, crescand intr-un mediu in care se tipa, si avand o mama ca model care tipa tu inveti sa faci fix la fel ori tu trebuie sa inveti blochezi asta in primul rand pentru a nu-ti provoca tie si mai multa suferinta si apoi pentru viitor, pentru a nu deveni asta un mod de a trece printr-o cearta sau o discutie mai aprinsa cu cineva.

Si ai mei sunt mai apucati de felul lor lol mai iuti de gura, nu ca tipa sau zbiara dar nici nu vorbesc calm cand e o situatie mai stresanta. Eh, evident ca am luat si eu modul lor de a actiona pana cand am realizat ca ce fac nu e bine si desi primul instinct e sa ridic si eu vocea cand e o situatie care nu-mi convine, am invatat sa mi-l inhib si sa ma calmez inainte sa deschid gura. Bine, nu-mi iese intotdeauna cesafac dar in majoritatea timpului iese. Radeau prietenele mele cand veneau la mine si ii mai auzeau pe ai mei contrazicandu-se si ziceau: aha...acu stim cu cine semeni asa apucata lol

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.