Cineva cu ochelari sa ma lumineze si pe mine-5
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Re: Cineva cu ochelari sa ma lumineze si pe mine
jeannie, eu zic ca se poate. mergi la ei si intreaba-i. nu cred ca are vreo importanta daca lentila e convexa ori concava. trebuie doar sa fie din plastic (cele din sticla nu se pot prinde pe rame cu surub). ai mai avut lentile din plastic, jeannie?
Emilya, tu ai avut hipermetropie si te-ai vindecat? ai facut operatie sau cum?
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
din cate am citit mai in spate, cand mergi la control ti se dau lentile pe incercate? eu credeam ca se masoara dioptriile cu un aparat sau ceva... cum imi dau eu seama care lentile mi-s bune daca stau cu ele pe ochi 1 minut? nu se pot masura dioptriile altfel?
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- anca90
- Platinum member
exista aparate pt masurat dioptriile. acelea iti spun orientativ cam ce dioptrii au ochii. rezultatul nu este exact, din cauza ca ochiul focalizeaza involuntar imaginea pe care o vede la aparat, "fentand" astfel masuratoarea. unii oftalmologi (ft putini) pun picaturi in ochi inainte de masuratoare, pt a relaxa muschii oculari si a face imposibila focalizarea. asa se ajunge la un rezultat mai precis. atunci cand nu ti se pun picaturi, e bine sa incerci voluntar sa ignori imaginea de la aparat, sa privesti in departare.
chiar daca obtii un rezultat exact de la aparat, nu exista retete standard pt ochelari. dioptria lentilelor nu e niciodata aceeasi cu cea a ochilor. asta pt ca ochiul simte nevoia sa corecteze si singur o parte din dioptrie, iar acea parte difera de la om la om. de exemplu, o persoana cu dioptrii +2 vede bine cu ochelari +1.5, iar alta cu aceleasi dioptrii vede mai bine cu +1 decat cu +1.5. totul tine de felul in care se adapteaza ochiul la dioptrie, de cat poate corecta singur si de cat ajutor din partea lentilei are nevoie. de aceea oftalmologii iti pun mai multi ochelari la consult si te intreaba cu care vezi mai bine. e zapacitor intr-adevar si nu reusesti prea bine sa iti dai seama. trebuie sa-i rogi sa ti-i lase mai mult la ochi, sa iti mai dea o o data perechea cu care ti s-a parut ca vezi mai bine si tot asa pana ii gasesti pe cei potriviti.
daca m-am exprimat neclar si nu s-a inteles nimic , sa-mi spui si incerc sa explic mai bine.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-10-10 11:44:03)
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
E normal sa nu vezi foarte bine cand treci de la frig la cald? Cand e rece afara si intru intr-un magazin, nu vad niciodata preturile, imi ia cateva minute sa ma obisnuiesc. N-am avut niciodata probleme de vedere, dar mi-ar fi placut sa port ochelari
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- anca90
- Platinum member
eu n-am mai auzit de asa ceva carmen, nu mi se pare normal . poate n-ar strica sa intrebi un oftalmolog despre problema asta.
sigur e vorba de frig - cald si nu de trecerea de la lumina puternica la intuneric, nu? iarna, cand e zapada afara e si multa lumina si atunci e normal cand intri intr-o incapere (in care lumina e mult mai slaba) sa nu distingi foarte bine scrisul (pentru un minut- doua).
Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-10-10 12:00:10)
- yoyolina
- Moderator
am inteles bine, anca ms trebuie sa ma duc si eu saptamana viitoare la consultatie, si de aia intrebam ce si cum... varianta cu aparatul mi se pare mult mai buna decat asta cu incercatul, dar ce-o fi o fi... eu chiar nu cred ca o sa-mi dau seama care lentile imi sunt bune, pt ca la mine e mai mult problema de oboseala, ca de vazut vad bine (de obicei); am probleme la distanta mai nou, si mai ametesc de la calculator, cateodata nu reusesc sa focalizez nicicum pret de cateva secunde; plus usturimea, senzatia de ochi uscati si vesnicele dureri de cap.
- anca90
- Platinum member
masuratoarea cu aparatul si probarea mai multor ochelari se fac impreuna, la orice control. prima ofera niste dioptrii orientative, pe baza carora oftalmologul alege perechile de lentile pe care sa le incerci.
ce ai scris in ultima parte ("usturimea, senzatia de ochi uscati si vesnicele dureri de cap") sunt in mod sigur de la calculator. incearca sa clipesti mai des (sa nu ramai mult timp cu privirea fixa la monitor) si sa faci pauze dese in care sa privesti in departare timp de cateva minute. mai exista si "lacrimile artificiale", niste picaturi pe care unii oftalmologi le recomanda pt umezirea ochilor. eu insa sunt de parere ca e mai natural sa te feresti tu de uscarea ochilor, prin pauze si clipit in mod regulat.
din ce spui (probleme de focalizare, dureri de cap), se pare ca ai avea nevoie de ochelari/lentile de contact. in caz ca e asa, sper sa te acomodezi usor cu ei/ele si sa-ti foloseasca.
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
anca90 a scris:eu n-am mai auzit de asa ceva carmen, nu mi se pare normal . poate n-ar strica sa intrebi un oftalmolog despre problema asta.
sigur e vorba de frig - cald si nu de trecerea de la lumina puternica la intuneric, nu? iarna, cand e zapada afara e si multa lumina si atunci e normal cand intri intr-o incapere (in care lumina e mult mai slaba) sa nu distingi foarte bine scrisul (pentru un minut- doua).
E si lumina, da... dar nu trebuie sa fie neaparat zapada. O sa fiu mai atenta cand mi se mai intampla.
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- alinda
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-01-07
anca90 a scris:mai exista si "lacrimile artificiale", niste picaturi pe care unii oftalmologi le recomanda pt umezirea ochilor. eu insa sunt de parere ca e mai natural sa te feresti tu de uscarea ochilor, prin pauze si clipit in mod regulat.
sa stii ca uneori ochii efectiv nu se umezesc oricat ai incerca sa-i determini s-o faca eu am perioade in care, dincolo de clipit, imi frec ochii pana nu mai pot si nu iese nici macar o picatura de lacrima din ei. efectiv am senzatia ca nici pleoapele nu mai aluneca peste ei asa cum ar trebui. lacrimile alea artificiale sunt foarte eficiente daca ai astfel de probleme. si exista si un produs cu ingrediente naturale
"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison
- yoyolina
- Moderator
la fel si eu.. imi lacrimeaza doar seara, cand nu mai am nevoie ochelari e musai sa-mi fac, de 3 luni deja trag de mine sa merg la consult; daca nici cu ochelari nu scap de ochi uscati, imi iau picaturi, ce sa fac
- alinda
- Diamond member
pai nu stiu yoyo, eu n-am nevoie de ochelari. deci am impresia ca problemele astea doua nu sunt neaparat legate...
- anca90
- Platinum member
carmen, daca exista diferenta mare de lumina intre exterior si interior, atunci e explicabil si firesc sa nu vezi bine in primele secunde.
alinda, eu daca as avea problemele astea, as renunta la calculator, m-as reprofila. oricat de imposibil / greu / radical suna, as face-o pt sanatatea mea. daca se intampla rar, mai merge sa pui picaturi din cand in cand. dar sa devina o rutina zilnica, sa folosesti "lacrimile" o data la cateva ore, nu mi se pare normal. senzatia aceea de uscat trage un semnal de alarma ca ceva din ceea ce faci nu e in ordine. nu e ca si cum ti-e sete si bei apa. e ca si cum te doare maseaua si te imbeti sa nu mai simti. mi-am spus parerea, nu vreau sa contrazic pe nimeni.
yoyo, si eu zic ca alinda: sunt 2 probleme diferite. dificultatea de a focaliza si durerile de cap sunt semne ca ai avea dioptrii. usturimea si uscaciunea sunt de la priviea fixa in fata calculatorului.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-10-10 13:11:46)
- alinda
- Diamond member
anca, buna comparatia cu maseaua eu le folosesc rar, sa zicem o data pe luna, nu cred ca mai des. e insa cate o zi de-aia tampita in care ochii imi sunt ca iasca, atunci n-am alta solutie. nici eu nu sunt de acord cu abuzul, au insa si ele rostul lor.
- anca90
- Platinum member
am inteles, alinda. pai asa e ok. eu imi imaginam ca zilnic e nevoie de picaturile astea.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|