homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Buna!un raspuns va rog...

#1 2011-10-28 14:45:29

Antonia Pop
Membru
Inregistrat: 2011-10-28

Buna!un raspuns va rog...

Flora polimorfa Gram variabila(predominant Gram negativa)-foarte frecventa,ce este?se transmite doar prin contact sexual?Multumesc

#2 2011-10-28 15:23:33

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: Buna!un raspuns va rog...

din cate stiu eu, bacili gram negativ frecventi inseamna infectie cu gardnerella. trebuia sa faci si analiza de cultura din secretia vaginala, sa vezi daca iti iese gardnerella sau altceva la cultura. oricum, infectiile astea sunt des intalnite si sunt cauzate de un dezechilibru al florei vaginale; si nu e nimic de speriat, dar e bine sa n-o lasi asa netratata.
se transmite si prin contact sexual, dar o poti face si singura din cauza unui simplu dezechilibru al florei: sunt de evitat, daca crezi ca iti fac probleme, tampoanele interne (pentru mai mult de 1-2 ore), lenjeria sintetica, spalaturile vaginale de capul tau, contactul sexual la menstra; de asemenea, eu zic ca e bine sa folosesti - doar la exterior - un gel intim cu ph neutru (deci in niciun caz sapun simplu), iti recomand Lactacyd (cu acid lactic, ce favorizeaza o flora vaginala sanatoasa, chiar daca nu te speli decat la exterior cu gelul respectiv; pentru interiorul vaginului, cred ca iti va recomanda medicul niste ovule pentru refacerea echilibrului florei, dupa tratamentul impotriva infectiei). astea ti le-am zis asa, ca si conduita pt viitor. dar acum trebuie tratata infectia, ca nu va trece fara tratament.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-10-28 15:37:56)

#3 2011-10-28 15:42:08

kiki_oana
Full member
Inregistrat: 2011-10-18

Re: Buna!un raspuns va rog...

Da,ai dreptate jeannie si f important este sa utilizam doar gel intim cu ph neutru sau sapun cu ph neutru dar e mult mai bun gelul.Sapunul obisnuit e extrem de dur,iar zona intima e f delicata.

Multe infectii vaginale sunt provocate de germenii care se elimina odata cu scaunul. Din acest motiv se recomanda ca femeile sa foloseasca hartia igienica doar in directia fata-spate pentru a nu antrena germenii in vagin.
Dupa urinat, modelul ideal de stergere este tamponarea.

Spalaturile vaginale, in abundenta prescrise de unii ginecologi in trecut, s-a descoperit cu nu sunt benefice fiindca tulbura acest echilibru al ph ului si florei vaginale, ducand la diverse boli.Persoanele obsedate de curatenia genitala, care se spala de mai multe ori pe zi sau folosesc tot felul de produse antibacteriene se imbolnavesc des.
In timpul ciclului menstrual se impune, in functie de persoana, o toaleta mai riguroasa, adica de 2-3 ori pe zi. Sangele este pentru mediul din vagin un nou factor care favorizeaza dezvoltarea bacteriilor. Tampoanele trebuie schimbate doar in locuri in care exista apa si sapun pentru spalarea mainilor inainte si dupa.

Ultima oara a fost editat de kiki_oana (2011-10-28 15:42:36)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.