homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Help!!

#1 2011-10-28 14:29:13

mada_lina_1_9
New member
Inregistrat: 2011-10-28

Help!!

Buna fetelor...
sunt noua pe aici ... Mada ma numesc , am 19 ani .
Am si eu o problema...de 2 luni am o menstruatie care arata foarte ciudat .. nu e sange sunt niste "muci" rosii.... am mers la ginecolog sapt asta pt un test papanicolau si unul de secretie si mi s-a zis ca am si o rana pe col...poate fi asta motivul?? 

Si inca ceva..acum 2 sapt mi-am inceput viata sexuala iar astazi mi a aparut pe chilot ca o bucatica de carne...alb-roz...e posibil sa fie himenul rupt??

a mai patit cineva vreuna din chestiile de mai sus??cesafac

#2 2011-10-28 14:53:17

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: Help!!

nu te ingrijora pentru asta, bucatile de carne sau mucoasa sunt invelisul din uter (endometru) care se formeaza in fiecare luna pentru a adaposti un eventual copilas si care se desprinde si se elimina o data cu sangele menstrual, daca ovulul nu a fost fecundat de un spermatozoid (desprinderea respectiva poate da femeii dureri mai mari sau mai mici la menstruatie). ce fel mai e si natura asta... smile 
ai eliminat si pana acum "invelisul" respectiv la menstra, dar poate ca a fost mai subtire si nu ai observat bucati din el, ca acum. daca cumva ai dureri menstruale mai mari decat de obicei - doar asta ar fi un motiv de investigatii. in ce priveste rana pe col, ea nu are legatura cu ce elimini la menstra; trebuie doar sa faci test papanicolau anual, iar testul respectiv (precum si un simplu control ginecolog) va arata daca va fi vreodata ceva in neregula in col (rana/leziune sau inflamatie).

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-10-30 14:58:37)

#3 2011-10-28 16:43:57

mada_lina_1_9
New member

membrana era destul de maricica avea cam 3 4 cm... dar poate are legatura asta si cu faptul ca e prima menstruatie dupa ce mi-am inceput viata sexuala...

Dar cum arata acum sangele menstrual nu vi se pare in neregula? sau sa fie cheaguri? dar din cate stiu eu cheagurile nu arata asa...sunt tari si rotunde, nu? si oricum e o cantitate f f f f f f mica .. mi-a curs doar un "muc" ( scuzati exprimarea dar nu stiu sa i spun altfel ) toata ziua..iar dureri menstruale nici nu am avut pana acum...

#4 2011-10-28 16:57:39

jeannie
Addicted member

vezi ca doctorii te mai si sperie, acea "rana" de care ti-a zis poate fi o simpla inflamatie, care e de cele mai multe ori normala sau o reactie la un dezechilibru al florei (sau la un virus luat pe cale sexuala). daca Papanicolau iti iese doar cu inflamatie (sau cu nimic), nu se pune problema de rana/leziune. o rana propriu-zisa, in sensul de leziune, ai avea doar daca ti-ar iesi L-sil (desi nu cred ca e cazul, daca debutul vietii sexuale a fost doar in urma cu 2 saptamani) la Papanicolau, caz in care colul trebuie studiat la colposcopie si apoi tratat.
daca ai doar o simpla inflamatie/cervicita, atunci vei primi cel mult niste ovule (care trateaza infectia responsabila cu inflamarea; si mai exista si ovule de refacere a florei vaginale). e bine ca ai facut si analiza de secretie, sa vezi daca exista vreo infectie (cauzata eventual de un dezechilibru al florei).
in ce priveste bucatile de carne, cheaguri - sunt convinsa ca-s bucati de endometru. asa arata: ca niste bucati de carne (roz sau rosu inchis), ca niste muci. e foarte bine daca nu te doare uterul la menstra. smile poti sa ii zici si ginecoloagei despre respectivele formatiuni din sangele menstrual, sa iti zica si ea parerea ei. oricum, nu prea ai ce sa le faci, doar daca apar dureri e cazul de tratament.
daca viata sexuala ti-ai inceput-o fara prezervativ, e bine sa te interesezi cu privire la multele boli ce sunt pe toate gardurile - cele incurabile care sunt mai rar intalnite, dar si cele des intalnite care dau neplaceri in sfera genitala.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-10-28 17:09:33)

#5 2011-10-28 17:32:41

mada_lina_1_9
New member

bucata era mai degraba alba, nu avea pic de sange pe ea si era uscata.. si nu , nu aceasta formatiune arata ca niste muci , menstruatia mea arata asa...eu nu am momentan sange, absorbantul e curat..am doar doar "muci" grater

Am folosit prezervativ, insa prima si prima penetrare ... 1 min a fost fara pt ca am inteles eu ca doare mai putin,,,si am intrat putin in panica din aceasta cauza ca am citit despre lichidul de dinaintea ejacularii ca ar contine si niste spermatozoizi..dar mi am facut 2 teste de sarcina si au iesit ok deci nu e nicio problema...

MS mult!

Publicitate

loading...

#6 2011-10-28 17:52:42

jeannie
Addicted member

insarcinata nu ramai daca nu isi da drumul in tine, ci mai degraba boli pot fi luate. in principiu, e mai riscant pentru sarcina lichidul preejaculator daca a avut o ejaculare anterioara si nu a facut pipi dupa acea ejaculare; asa ar contine mai multi spermatozoizi lichidul preejaculator.
da, sangele menstrual in sine poate fi gelatinos si e foarte normal; nu inteleg bucata alba si uscata ce ar putea fi - poate se descopera ceva la testul de secretie.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-10-28 17:56:37)

#7 2011-10-28 17:55:52

mada_lina_1_9
New member

da m am gandit...dar am vrut sa ma asigur totusi.... oricum a fost prima si ultima data fara prezervativ:)

eu ma gandeam k bucata alba ar putea fi o parte din himen nustiu

Ultima oara a fost editat de mada_lina_1_9 (2011-10-28 18:03:45)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.