homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hpv tulpina 16

#1 2011-11-08 18:25:30

danza
New member
Inregistrat: 2011-07-04

hpv tulpina 16

buna
am si eu mare nevoie d ajutor, sfaturi si intelegere.
acum 9 luni am fost diagnosticata cu rana pe col. am facut pap-nivel 2 si am fost nevoita sa plec din localitate, motiv pt care pana acum 2 luni nu am facut tratament si nu am mai mers la medic.
acum 2 luni, pap a iesit nivel 3, ASC-US. mi-a dat tratament medicul, l-am facut cu sfintenie, apoi am repetat pap, care a iesit nivel 2, fara suspiciuni.
mi-a zis ca va urma o colposcopie si ca ar fi bine sa fac genotiparea adn-hpv. am facut genotiparea si a fost identificata tulpina 16. atat
de mentionat ca nu am avut negi, condiloame sau chestii de genul
eu sunt foarte speriata acum si medicul abia maine ma poate vedea
sunt din craiova si analiza de genotipare am facut-o la synevo. nu stiu cat de siguri si seriosi sunt

o sa scap de tulpina asta?
ce va urma acum? mai poate cauteriza rana? sau va trebui sa fac erad?
daca nu am negi si chetsii din astea inseamna ca virusul e in stare latenta la mine? e posibil sa ramana asa toata viata?

#2 2011-11-08 20:36:12

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: hpv tulpina 16

buna,

ce o sa scriu in continuare am mai scris in cel putin 3 locuri pe acest forum, dar probabil ca nu functioneaza cum trebuie functia search sau nu ai folosit-o.

cei de la synevo sunt seriosi, da. nu stiu la ce te referi cand intrebi asta, dar nu exista posibilitatea sa fie un rezultat fals, cel putin eu asta cred.

nu o sa scapi de tulpina ca atare, fiindca asa functioneaza acest virus. ceea ce trebuie sa faci e sa mergi la medic pentru control si sa faci papul la 6 luni-1 an, sa ai grija de tine si sa iti mentii starea de sanatate cat de bine poti.

cu "rana" nu stiu ce se va intampla, depinde ce va considera medicul tau ca e necesar sa faca.

sanatate!

#3 2011-11-09 12:57:09

danza
New member
Inregistrat: 2011-07-04

Re: hpv tulpina 16

multumesc pt raspuns.
eu citisem tot pe forumul asta ca e posibil ca virusul sa fie respins de organism intr-o anumita perioada de timp.
in legatura cu rana, erad e diferit de cauterizare? ce e mai "grav"? si in functie de ce se ia decizia?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.