homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Moksha un sfat te rog!!!

#1 2011-11-12 17:18:40

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

Moksha un sfat te rog!!!

Moksha am nevoie de un sfat de la tine.In urma cu 3 sapt fratelui meu i s-a dat sa bea mercur in cafea. Persoana care i-a dat  a recunoscut ca i-a dat mercurul unui termometru. Acum el acuza dureri de stomac groaznice , intepaturi precordiale, in zona ficatului, reactie alergica pe piele. El momentan este in Germania si cam greu poate ajunge la medic , dat fiind ca lucreaza la o firma ilegala si n-are asigurare medicala. E posibil ca mercurul unui termometru poate da asemenea reactii? Cum se poate elimina mercurul din corp?

What doesn't kill me, makes me stronger

#2 2011-11-12 19:38:57

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Moksha un sfat te rog!!!

nu ma pot pronunta in legatura cu legatura intre simptomele pe care le prezinta fratele tau si ingestia de mercur. aceeasi cantitate poate omori un om, iar altuia sa nu ii provoace nimic si invers. in general noi suntem expusi oricum la ceva mercur, exista carne de peste care contine mercur, multi au plombe din amalgam, care are mercur, vaccinurile unele dintre ele contin mercur....dar as zice ca intr-o cantitate net inferioara continutului unui termometru. in plus, stiu ca in germania sunt interzise spre vanzare de ani buni termomemetrele cu mercur...deci poate poate de fapt nu a fost intoxicat, dar daca zici ca stie sigur....

mercurul afecteaza in principal sistemul nervos central si asta intr-un timp destul de scurt...tratamentul se bazeaza pe chelatori, dar nu trebuie facut dupa ureche, ci intr-un spital, dupa ce s-a evaluat pacientul si s-a determinat exact nivelul de mercur..

nu stiu ce sa te sfatuiesc exact, dar in principiu, oricat ar fi de greu, trebuie sa mearga la medic. urgentele sunt acoperite chiar daca e ilegal, in orice tara din ue. si eu as cam considera asta o urgenta.

succes!

#3 2011-11-12 20:15:05

angeldarkwoman
Sr. member

Moksha multumesc mult de raspuns. Nu stiu de unde persoana respectiva a procurat mercurul , si eu stiu ca in ue sunt decat termometre electronica. Din ce mi-a zis el , dupa ce a terminat de baut cafeaua cu ultima gura de cafea si-a clatit gura si a simtit  un gust ciudat , dupa a tusit si i-a sarit  un mic bob de mercur l-a vazut pe asfalt si a l-a luat cu folia de la pachetul de tigari, atunci s-a intors spre persoana respectiva , a imobilizat-o si a recunoscut ca ia pus cantitatea unui mercur din termometru. Ii este teama ca trebuie sa dea adresa unde sta si acolo are sediu si acea firma ilegala. A zis ca are momente cand este bine , dar cand il apuca durerile astea nu se poate misca. Am insistat si eu sa mearga la urgente . E rau ca nu stie nici limba , n-are cine sa il ajute acolo.

#4 2011-11-12 20:54:24

moksha
Hero member

pai,

nu stiu cum sa faca, dar sa mearga la medic. nu prea e de joaca cu lucrurile astea. spune ca e in vacanta si gata, nu o sa ii refuze nimeni tratamentul atata timp cat e posibil sa se fi intoxicat cu mercur.

#5 2011-11-12 21:04:17

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

ma scuzati ca intervin , dar ma speriati..bine, nu cred ca se compara situatia
acum aproape 2 sapt , iuby a spart un termometru fix pe aragaz..a strans mercurul ( cam cat un sambure de maslina ) cu o lingurita de plastic si le-a aruncat ..stiu ca ar tb aruncat tot ce a intrat in contact cu mercurul, dar n-o sa arunc aragazul..roll am lasat sa se aeriseasca cat de cat si 2 zile nu am aprins aragazul, apoi l-a spalat si acum il folosim normal...
evident, s-au mai extins vaporii probabil pe ici colo , dar totusi nu cred ca ar tb sa ne ingrijoram, nu?

Sa nu te astepti sa te salut!

Publicitate

loading...

#6 2011-11-12 22:36:20

moksha
Hero member

nu, e tocmai ce spuneam, diferenta mare intre formele de expunere si efecte. una e sa fie niste vapori si alta e sa bei mercur. in cazul lui e cu totul altceva, are si simptome si e bine sa il vada un medic. in cazul vostru, nu e cazul de panica, sunt chestii toxice peste tot si suntem intoxicati cu o gramada de substante zilnic - chiar uneori in mod voluntar smile - ca sa ne facem griji exagerate.

#7 2011-11-13 11:23:32

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

eu am mai spart cand eram mica in pat, l-am strans si n-am zis la nimeni rodnar si n-a patit nimeni nimic..dar cand vezi toate tampeniile pe net ( nu aici , la un search pe google ), incep sa te panichezi..

Sa nu te astepti sa te salut!

#8 2011-11-13 12:29:18

angeldarkwoman
Sr. member

Mersi mult moksha pt sfat.

#9 2011-11-13 13:11:26

moksha
Hero member

cu placere, sper sa fie bine!

#10 2011-11-13 16:13:37

angeldarkwoman
Sr. member

Am vb cu el si e incapatanat si nu ma asculta:(( Sper sa  termine detasarea in  decembrie sa vina acasa sa il duc la un medic. In general ce medici trateaza genul asta de intoxicatii?

#11 2011-11-13 16:43:38

moksha
Hero member

pai la toxicologie. in Bucuresti la Floreasca, in tara nu stiu.

#12 2011-11-13 16:57:58

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

ah dar nu poate sa vina acum urgent pentru medic? ce nebun ar face asa ceva?... poate de fapt se simte rau de la altceva?

#13 2011-11-13 17:51:15

angeldarkwoman
Sr. member

frankie fratele meu a fost mereu sanatos, dar din momentul ingestiei de mercur au aparut starile astea de rau. El mereu incearca sa se autosugestioneze ca e un barbat puternic si va trece peste asta. A si slabit 2kg din ce mi-a zis el. Persoana care  ia dat mercurul a fost o femeie . Sunt multi nebuni pe lumea asta.

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2011-11-13 17:54:53)

#14 2011-11-13 18:19:10

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

ar trebui sa o reclame politiei... dar din nou problema cu actele presupun

#15 2011-11-13 18:52:15

angeldarkwoman
Sr. member

Ce sa reclame ca aia e acum venita in tara.  E complicat trebuiesc martori... Asta e tentativa de omor. Acum el sa fie bine.

#16 2011-11-13 23:34:22

moksha
Hero member

angel, chiar ca sunt mult nebuni pe lumea asta. si mai mult decat nebuni, as spune ca inconstienti. ma rog, acum tu stii ce o fi fost intre ei, dar mi se pare ca totusi tentativa de omor e cam prea mult pentru o persoana in deplinatatea facultatilor sale mintale...

in fine, oricum trebuie sa il vada un medic. si de preferinta si pe ea, un psihiatru smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.