homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Efect secundar escapelle sau sarcina?

#1 2011-11-22 20:28:14

Eveline90
Membru
Inregistrat: 2011-11-22

Efect secundar escapelle sau sarcina?

Buna seara! Sunt noua pe aici asa ca va rog sa nu va suparati daca intrebarea mea a mai fost pusa. Chiar am nevoie de o parere pentru ca sunt extrem de stresata si probabil deja paranoica.  Luna trecuta pe 25 octombrie mi s-a intamplat pentru prima oara in viata sa se rupa prezervativul. Incidentul nefericit a avut loc inainte ca prietenul meu sa ejaculeze insa chiar si asa m-am alarmat si am luat dupa 16 ore escapelle. Mentionez ca pe 25 era a 12-a zi a ciclului meu menstrual (ultimul a avut 33 de zile, penultimul 31, deci nu e destul de regulat). La 5 zile dupa escapelle am avut si acea sangerare trecuta la efecte adverse care insa a fost destul de abundenta si a durat vreo 5-6 zile. Pe 14 noiembrie ma asteptam sa imi inceapa menstruatia, cu o luna in urma incepuse pe 14. Tot pe 14 noiembrie fiind cu nervii la pamant m-am dus la medsana si mi-am facut un test de sange ca sa aflu daca sunt sau nu insarcinata. Practic trecusera 20 sau 21de zile de la nefericitul incident. Rezultatul a iesit negativ (<1,2). Insa astazi este marti 22 noiembrie, au trecut 8 zile de cand ma asteptam sa inceapa menstruatia si nu se intampla nimic. Sa fie doar o dereglare de la escapelle (am inteles ca nu e normal sa intarzie dupa pastila mai mult de 5 zile) sau e posibil ca testul sa fi fost fals negativ desi se spune ca testele de sange au o acuratete mult mai mare ? Mi-am cumparat azi un test sure check pe care o sa il fac maine dimineata. Pana atunci ma stresez in continuare. Va multumesc anticipat pentru rabdare si raspunsuri.  smile

#2 2011-11-22 20:34:46

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Efect secundar escapelle sau sarcina?

teste fals-negative nu prea exista, mai ales daca vorbim de cele de sange.
dupa bomba hormonala numita "pastila de a doua zi" apar tot felul de dereglari; nu te ingrijora, unele fete s-au "bucurat" de lipsa menstrei cateva saptamani bune.
daca te vei lovi de o intarziere mai mare de 2-3 saptamani, fa un control ginecologic; pana atunci, din moment ce ai un test negativ in mana, inarmeaza-te cu rabdare smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2011-11-22 20:40:20

Eveline90
Membru

Multumesc pentru raspuns. Incerc sa am rabdare si sa ma calmez dar nu prea imi reuseste.  smile

#4 2011-11-22 20:45:20

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

te cred, dar altceva chiar nu ai ce face; si cu cat te stresezi mai mult, cu atat ai sanse sa-ti intarzie si mai mult.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#5 2011-11-22 20:48:52

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

subscriu la ce a scris yoyo.
la 20-21 de zile de la contactul cu risc testul beta HCG din sange si chiar si un test obisnuit, din urina, este 100% relevant smile
intarzierea este normala dupa escapelle

Publicitate

loading...

#6 2011-11-22 20:56:59

Eveline90
Membru

Multumesc smile. E clar, sunt paranoica si asta inrautateste situatia.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.