homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Atac cerebral

#1 2011-11-28 13:04:43

bibi1234
New member
Inregistrat: 2011-05-12

atac cerebral

buna ziua la toata lumea .

am si eu o mare problema va rog daca se poate sa ma ajutatii si pe mine cu informatii pareri !

bunica in varsta de 75 de ani a suferit un tac cerebral si are toata partea stanga paralizata mana si picior totul !

este internata in spital dar medicul la care este nu prea vrea sa voreasca  sa ne sp ce si cum !

ea este constienta vb , mananca , are tensiune buna fiind : 12 , 12 cu 6 , 11cu 6

este internata de marti ce parere aveti dumneavoastra are sanse de recuperare ?
va rog daca se poate sa ma ajutati cu inf
multumesc

Ultima oara a fost editat de bibi1234 (2011-11-28 13:08:42)

#2 2011-11-28 13:27:28

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

Re: atac cerebral

Depinde ce zona a creierului este afectata. In cazurile astea un RMN spune totul. Sunt cazuri in care cu tratament si fizioterapie isi revin dar sunt si cazuri in care raman paralizati. Medicul ar trebui sa informeze apartinatorii despre situatia bunicii. Acum facand o paranteza sunt medici care nu dau informatii daca nu le dai ceva in buzunar , experienta traita pe pielea mea. Sanatate multa bunicii!

What doesn't kill me, makes me stronger

#3 2011-11-28 13:34:54

bibi1234
New member

buna , am bagat in buzunar si mi-a sp ca are jumatate creier inundat de sange dar si aceasta inf cu bani atat stiu ! ea are paralizata mana si piciorul stang acum nu stou ce sa sp imi este ff frica sa nu moara in spital !

#4 2011-11-28 14:03:15

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Bibi1234, unii medici se feresc sa dea informatii categorice. Cam asa am patit si noi cu bunica in 2001, cand a facut un accident vascular. Doctorita, care ne cunostea destul de bine fiind de 5 ani medicul bunicul meu, nu ne spunea nici ca e bine si isi revine, nici sa ne pregatim de ce e mai rau ... Abia dupa vreo 3-4 zile ne-a spus ca merge spre bine si ca greul a trecut...

Dar ea cum se simte? Spui ca e in spital de marti. E mai bine decat la internare? E prima problema de felul asta sau a mai avut si altele? Bunicul meu, de exemplu, si-a revenit dupa 3 astfel de episoade... L-am pierdut, din pacate, acum o luna in urma unui infarct...sad

Mai mult nu stiu ce sa-ti spun...

Multa sanatate bunicii!

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#5 2011-11-28 14:11:14

bibi1234
New member

katey , noi o vedem mai bine adica poate manca dar totul pasat cu linguritza , este la primul atac cerebral  suferit , dar cand a internat-o marti era rau nu a mancat aba vb sp decat apa acum deja cunoaste , vb , mananca dar nu o lasam pe ea sg , dar doctoul este ff rezervat nu vrea sa vb , sa comunice nu ne-a sp nici macar genul atacului cerebral ISCHEMIC  ori HEMORAGIC !

nu stim absolut nimic  !
multumesc mult pt raspunsul tau

Publicitate

loading...

#6 2011-11-28 14:31:28

Katey
Addicted member

Ati incercat sa vorbiti cu el cand vine s-o vada? Sau macar ati fost de fata la vizite? Pe bunica imi amintesc ca o punea sa isi atinga varful nasului cu degetul aratator, iar cu mana la care avea semipareza nu putea. Reusea sa o ridice din poala/de langa corp insa nu putea sa o aduca asa sus. In prima zi nu a putut s-o miste deloc. Si gura era putin stramba pe partea aia...

Incearca sa intrebi si asistentele (desi ele urmeaza instructiunile medicului in ceea ce priveste tratamentul), poate te ajuta ele sa te linistesti.

Strumful nails  7,5 ani

#7 2011-11-28 14:59:22

bibi1234
New member

asistentele sp sa luam legatura cu doctorul , dac si la noi este gura stranma am omis sa mentionez acest lucru !
bunica nu poate misca deloc mana si nici piciorul nu are reflex deloc la ele a pus-o decat sa scoata limba atat !

in rest el este numai pe fuga si doreste numai bani fara sa sp inf sa sp ce anume are , doar ca nu trebui operata si atat sad imi recomandati sa-o mut la alt spital dumneavoastra ce parere aveti ?
acum este la alexandru obregia

#8 2011-11-28 15:32:47

Katey
Addicted member

Puteti incerca sa aflati si alte pareri despre medicul respectiv. Cu alti pacienti/alte rude cum se poarta? Daca este intr-un salon cu mai multe paciente (nu rezerva separata) celelalte paciente ar trebui sa fie tot ale medicului respectiv, parca asa stiu ca se interneaza.

Cu mutatul la alt spital nu stiu ce sa spun, din auzite (nu din experienta proprie) stiu ca medicii nu prea sunt entuziasmati sa primeasca pacientul altui medic ...
In plus, fiind din provincie nu prea pot sa-mi dau cu parerea despre spitalele din Bucuresti. Imi pare rau.

La comunicare inteleg ca mai are de lucrat dl. doctor, dar necomunicativ nu e neaparat egal cu incompetent. Daca vi se pare incompetent atunci intr-adevar nu strica si parerea unui alt medic.

Strumful nails  7,5 ani

#9 2011-11-28 15:39:16

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

Eu zic ca nu e cazul sa o muti fiind in starea care este, dat fiind varsta pe care o are. Un RMN i-a fost facut? Indr-adevar in unele situatii prognosticul e rezervat , dar totusi medicul  ar trebui sa comunice cu voi. Inclin sa cred ca e un AVC hemoragic , dat fiind din ce zici tu ca jumatate de creier e inundat. AVC e pe partea dreapta , nervii sunt incrucisati .

What doesn't kill me, makes me stronger

#10 2011-11-28 15:53:21

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

bibi, din pacate nimeni nu cred ca-ti poate spune sigur ca sanse de recuperare are, bunica mea e in aceeasi situatie, AVC hemoragic bilateral
tot ce se poate face e sa aveti rabdare, sa urmeze tratamentul, recuperarea poate dura luni sau si un an si depinde de pacient daca va fi completa sau partiala
multa sananate ii doresc, stiu prin ce treceti, e un cosmar

#11 2011-11-28 16:03:28

bibi1234
New member

offf multumesc mult mult pt sfaturi si pareri  sad

da s facut si un RMN si la acesta ff putin asistenta a vb spunandu-ne ca are creierul jumatate inundat sad

nu stiu ce sa fac eu sunt ff atasata de ea si ma omoara cu zile doctorul ca nu vb cu noi sa n explice

sunt ff debusolata , am vb si cu ceilalti pacienti din aceasi rezerva si toti sp ca asa se comporta la fel sad   nu vb si se uita dupa luat

Ultima oara a fost editat de bibi1234 (2011-11-28 16:07:43)

#12 2011-11-28 16:19:39

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

bibi, poate ca nu stiu ce sa va spuna deocamdata, din pacate la noi e obiceiul ca medicii sa nu considere necesar sa explice pacientilor sau rudelor problema, ca oricum nu inteleg ei despre ce e vorba  neutral cu recuperarea intr-adevar depinde de persoana si nu e nimic sigur

#13 2011-11-28 16:22:38

bibi1234
New member

offf sad da inteleg si ai dreptate ceea ce-mi sp sad

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.