Probleme sani-2
- iuli_ana
- Full member
- Inregistrat: 2010-09-28
Re: Probleme sani
Probabil se decojeste din cauza deshidratarii. Durerile pot fi de la o dereglare hormonala (mi-a intarziat odata mesntra 11 zile si am zis ca mor), iar privind culoarea poti sa iei in calcul si o ciuperca ce s-a manifestat mai tarziu din cauza perioadei de incubatie
Cu totii suntem in acelasi sant, dar unii dintre noi privesc spre stele. Cel ce se gandeste mult inainte de a face un pas isi va petrece viata intr-un singur picior.
- s.dana
- New member
- Inregistrat: 2010-12-28
Pentru un control ar trebui sa merg la endocrinolog? Pt ca ginecologul nu prea m-a lamurit... ms fetelor
- Almi Ingerash
- Addicted member
- De la: capătul țării..
- Inregistrat: 2009-06-15
s.dana, da, endocrinologul ?ți poate face și eco și ?ți poate da tratament dacă sunt probleme... e ceva hormonal cu siguranță
??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end. ??? ..::: Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV :::.. ..::: Erika-Maria (10.02.2020) natural :::..
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
s.dana a scris:Pentru un control ar trebui sa merg la endocrinolog? Pt ca ginecologul nu prea m-a lamurit... ms fetelor
senologul se ocupa de sani, nu endocrinologul.
eu nu cred ca ai vreo problema... durerile de sani inainte de ciclu sunt firesti, multe femei le au. daca ciclul e regulat, nu se pune problema de dereglare hormonala. aspectul sanilor pare sa tina ma degraba de dermatologie decat de endocrinologie.
- s.dana
- New member
- Inregistrat: 2010-12-28
Va multumesc pt sfaturi !
- cristina_i
- Full member
- Inregistrat: 2005-12-26
buna tuturor,
Postez aici pentru ca am vazut ca este un topic deja creat pentru probleme sani. Am si eu ceva probleme cu sanii si nu stiu ce anume sa fac. Intrebarea ar fi de genul: sa ma multumesc cu ce imi spun doctorii sau sa investighez ceva mai mult.
La sfarsitul anului 2009 mi-au aparut niste mancarimi la nivelul mameloanelor cu precadere pe mamelonul sanului stang. Mancarimi destul de puternice asociate cateodata cu o ff usoara durere sau arsura. Aureola din jurul mamelonului prezinta pete rosii si este descuamata. Parca am mici cercuri in jur cu piele descuamata. Nu am bagat prea mult in seama ma tot dadeam cu crema...incercam sa ignor mancarimea dar problema a reaparut la sfarsitul anul 2010 cu aceleasi simptome. Afectat este si sanul drept dar in f putin spre deloc. Chestia asta imi da foarte mult de gandit pentru ca majoritatea simptomelor inclina spre ceva mult mai nasol. Boala Paget este adesea confundata si greu de diagnosticat tocmai pentru ca f multi doctori spun ca ai ceva ce tine de dermatologie si atat. O descriere a bolii ar fi: "Cel mai frecvent boala debuteaza prin aparitia unei mancarimi (prurit) la nivelul mamelonului. Aceasta mancarime poate sa aiba asociate si simptome de intepatura sau arsura ori pot sa apara scurgeri mamelonare alb-galbui care sa contina si sange. Din pacate, leziunile de la nivelul mamelonui pot fi des confundate cu afectiuni dermatologice. " Astazi am fost la medicul generalist care doar s-a uitat si mi-a dat sa fac o ecografie la san +trimitere la dermatalog. A fost destul de suspect ca nu m-a palpat absolut deloc doar a preferat sa se uite de la distanta. A zis ca pare ceva dermatita dar mai mult nu se baga ca nu stie. Maine am programare la dermatolog si o sa-l intreb mai multe sa-mi dea mai multe motive pentru care sa nu-mi fac griji pentru ceva mai nasol. Boala Paget este pomenita persoanelor trecute de 40 de ani, un factor ar fi obezitatea si cresterea estradiolului parca (eu am 28 de ani, supraponderala, menstruatie neregulata) dar cum majoritatea descopera in ultimul stadiu presupun ca nu se stie cu adevarat debutul bolii.
V-ati confruntat cu asa ceva? Ce medic este in masura sa puna diagnosticul corect? Pana unde sa merg cu investigatiile? Daca mi se spune ca este vreo dermatita nu vreau sa ma culc pe o ureche mai ales ca boala paget se poate confunda f usor cu astfel de dermatite.
Astept pareri, sfaturi. Doctoressa tu ce zici?
Multumesc
Ultima oara a fost editat de cristina_i (2011-01-14 16:02:38)
- anca90
- Platinum member
moksha, vad ca esti prin zona. poate iti faci timp, te rog, sa imi raspunzi si mie...
1. pe scurt, in 2005 am fost operata de un fibroadenom mamar si la analize s-a descoperit "papilomatoza intrachistica". as vrea sa stiu daca papilomatoza asta poate degenera in cancer, pe principiul "hpv-ul duce uneori la cancer de col". ulterior am descoperit ca nu s-a eliminat tot fibroadenomul (era polilobular) si pe langa ramasitele celui vechi, au aparut lobi noi. merg anual la ecografii, dar as vrea sa stiu daca prezint un risc crescut din cauza acelei papilomatoze.
2. am citit de curand ca o mamica ce a fost operata la san tot pt un nodul, a avut probleme cu lactatia. initial a avut canalele infundate, iar ulterior sanul nu a mai produs lapte. intrebarea mea este cat de mare este probabilitatea unei astfel de situatii la femeile ce au avut operatii pe sani?
stiu ca nu este specializarea ta, dar poate iti poti da o parere. multumesc.
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
scuze, nu vazusem. mai nou asta e specializarea mea, ai nimerit
1. papilomul asta, dupa stiinta mea, nu are nici o legatura cu hpvul. este pura denumire anatomopatologica a tumorilor mamare, luand in considerare aspectul lor, de papilom. in principiu nu exista un risc neaparat crescut, decat daca se asociaza cu alte tipuri de leziuni. riscul tau de a dezvolta ceva malign acolo, daca la asta iti e gandul, e poate un pic, foarte un pic crescut - depinde de foarte multi factori - dar in aceeasi masura e contrabalansat de controalele mai frecvente fatra de o femeie care nu are nici o problema anume. deci una peste alta, nu consider ca e ceva pentru care sa iti faci griji.
2. probabilitatea sa ai probleme cu alaptarea dupa o operatie la san depinde clar de tipul operatiei. in principiu insa, in majoritatea cazurilor nu exista astfel de consecinte. depinde de mai multi factori, dar eu nu am intalnit pana acum nici macar un caz de mamaica ce nu poate alapta din cauza unei operatii pentru fibroadenom mic. tot asa, depinde de situatie si oricum exista solutii, deci de asemenea nu cred ca e un motiv de ingrijorare.
- anca90
- Platinum member
multumesc tare mult, moksha! fibroadenomul nu a fost chiar mic. a avut 2.5 cm (partea care s-a scos), iar ca tip de operatie retin ceva de "sector". taietura are si ea cam 3 cm, este foarte aproape de mamelon si mi-e teama sa nu se fi astupat cumva canalele atunci cand s-a cicatrizat rana. oricum, nu voi sti decat la momentul oportun .
eu credeam ca esti specializata in boli infectioase, dar cred ca am retinut gresit.
- moksha
- Hero member
sunt pasionata de boli infectioase si pregatita, dar nu specializata.
am dat acum rezidentiatul aici in tara si am ales oncologie.
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Moksha, offtopic ptr ca nu are legatura cu sanii, dar am o problemuta care ma macina si ma gandeam ca m-ai putea lumina, daca vrei, pana saptamana viitoare cand ajung la medic.
Un singur ganglion inflamat in zona gatului,lateral- care se misca, nu e dureros si are dupa cat imi dau eu seama ceva mai mult de un cm, ar putea sa indice o afectiune grava/importanta? Il am de aproape un an, dar era mai micut, in ultimele zile am observat ca s-a marit si ca "fuge"
- moksha
- Hero member
raspunsul meu este nu. cred ca mai e un topic cu aceeasi problema, unde am scris mai pe larg. ganglionii cresc si de la infectii banale, sunt multe cauze care trebuie eliminate pana sa te gandesti la chestiuni grave. stai linistita si mergi la medic, asa o sa fii sigura! sanatate!
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Multumesc Macar dorm si eu linistita pana saptamana viitoare- imi impun sa gandesc ca e asa cum zici tu!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|