homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Schimbare AC

#1 2011-12-06 16:51:16

trikkygirl
New member
Inregistrat: 2011-02-06

schimbare AC

Am luat o perioada buna de timp milligest dar pentru ca nu se  mai gasesc doctorita mea mi a recomandar microgynon dar mi a spus sa le iau in continuarea celorlalte nu in prima zi de ciclu cum incepusem prima oara milligestul. M am gandit ca fiind in continuare isi fac efectul imediat asa ca nu am asteptat sa iau o folie intreaga ci cu mai putin de o saptamana inainte sa le termin am avut 2 contacte neprotejate.De vineri sunt in pauza si mie imi venea de obicei marti miercuri dar parca nu ma doare burta asa de tare cum ma durea de obicei.Am facut o greseala?sad Doctorita nu mi a zis nimic de protectie suplimentara ci doar sa le iau in continuarea celorlalte:(

Nu poti acuza gravitatia cand dragostea te doboara!!!

#2 2011-12-06 16:55:04

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: schimbare AC

eu zic ca esti ok smile
cand schimbi ac-urile, se schimba si ziua in care vine menstra, cu atat mai mult cu cat tu practic ai unit 2 folii.
daca nu iti vine, poti face un test la cca 3 sapt de la contactele pe care le-ai avut in prima sapt de microgynon.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2011-12-06 16:59:58

trikkygirl
New member

Nu le am unit...am terminat folia de milligest vineri (vineri am luat ultima pastila), am facut pauza 7 zile timp in care mi a venit menstruatia si am inceput microgynonul in mod normal sambata:( practic le am luat ca si cum ar fi fost milligest  dar am facut pauza.

#4 2011-12-06 17:00:46

isabella.sweet
Full member
Inregistrat: 2010-06-27

nu era nevoie de protectie suplimentara pentru ca ai fost protejata, nu asta e problema. plus ca se poate schimba ziua in care iti vine, mie mi s-a intamplat cand am schimbat pastilele , si nu le-am luat imediat dupa celelalte ci dupa ce am facut pauza de 7 zile le-am inceput normal in a 8a zi si am fost complet protejata (asta daca le-ai luat corect:nu ai intaziat mai mult de 12 ore, nu ai luat antibiotice, nu ai baut ceai de sunatoare sau gref).
Azi este abia marti, nu cred ca este cazul sa te ingrijorezi. In a cata zi de pauza esti?

Eu intelesesem ca ai unit foliile, scuze.

Ultima oara a fost editat de isabella.sweet (2011-12-06 17:02:07)

"Barbatii vor sa fie prima dragoste pentru femei, in timp ce femeile vor sa fie ultima dragoste pentru barbati."

#5 2011-12-06 17:03:24

trikkygirl
New member

yoyolina a scris:

eu zic ca esti ok smile
cand schimbi ac-urile, se schimba si ziua in care vine menstra, cu atat mai mult cu cat tu practic ai unit 2 folii.
daca nu iti vine, poti face un test la cca 3 sapt de la contactele pe care le-ai avut in prima sapt de microgynon.

Si nu m-am exprimat bine, nu am avut contacte in prima saptamana de microgynon, era cam a 3a saptamana ca mai aveam cateva pastile si terminam folia..

Publicitate

loading...

#6 2011-12-06 17:13:28

isabella.sweet
Full member

nu cred ca este vreo problema, adica in saptamana a 3a erai deja protejata. cum am mai spus, este posibil sa iti vina menstruatia intr-o alta zi din cele 7 zile de pauza.

"Barbatii vor sa fie prima dragoste pentru femei, in timp ce femeile vor sa fie ultima dragoste pentru barbati."

#7 2011-12-06 17:17:07

trikkygirl
New member

isabella.sweet a scris:

nu era nevoie de protectie suplimentara pentru ca ai fost protejata, nu asta e problema. plus ca se poate schimba ziua in care iti vine, mie mi s-a intamplat cand am schimbat pastilele , si nu le-am luat imediat dupa celelalte ci dupa ce am facut pauza de 7 zile le-am inceput normal in a 8a zi si am fost complet protejata (asta daca le-ai luat corect:nu ai intaziat mai mult de 12 ore, nu ai luat antibiotice, nu ai baut ceai de sunatoare sau gref).
Azi este abia marti, nu cred ca este cazul sa te ingrijorezi. In a cata zi de pauza esti?

Eu intelesesem ca ai unit foliile, scuze.

Da pai si eu am facut pauza de 7 zile iar in a 8a zi am luat microgynon.Pai vineri am terminat folia, sunt in a 4a zi de pauza..sambata trebuie sa incep o noua folie:(

#8 2011-12-06 17:23:10

isabella.sweet
Full member

exact asa termin si eu folia. inainte luam diane 35 (acnee) si menstra imi venea luni, am schimbat cu yasmin si odata cu asta menstra imi vine martea, dar nu era o chestie batuta in cuie pentru ca st perioade cand imi vine luni dupa-amiaza sau luni seara etc. Daca ai luat corect pastilele nu ai de ce sa iti faci griji. in caz ca nu iti vine pana in final, incepi sambata folia normal si daca nici data urmatoare nu iti vine inseamna ca trebuie sa schimbi pastilele si sa mergi la medic.

#9 2011-12-06 17:29:57

trikkygirl
New member

isabella.sweet a scris:

exact asa termin si eu folia. inainte luam diane 35 (acnee) si menstra imi venea luni, am schimbat cu yasmin si odata cu asta menstra imi vine martea, dar nu era o chestie batuta in cuie pentru ca st perioade cand imi vine luni dupa-amiaza sau luni seara etc. Daca ai luat corect pastilele nu ai de ce sa iti faci griji. in caz ca nu iti vine pana in final, incepi sambata folia normal si daca nici data urmatoare nu iti vine inseamna ca trebuie sa schimbi pastilele si sa mergi la medic.

Exista posibilitatea sa nu vina menstruatia chiar daca am luat pastilele corect si nu exista risc de sarcina?cesafac e normal? mie mi-a venit mereu in pauza de 7 zile..offf

#10 2011-12-06 17:33:58

isabella.sweet
Full member

Da. Se poate ca aceste pastile sa nu fie potrivite pentru tine si de asta. ca sa nu dau informatii gresite legat de asta poti cauta pe forum si sa citesti posturile persoanelor carora li s-a intamplat.

Dar nu este nevoie sa te ingrijorezi pentru ca nu este ceva grav.

Ultima oara a fost editat de isabella.sweet (2011-12-06 17:35:10)

#11 2011-12-06 17:37:28

trikkygirl
New member

isabella.sweet a scris:

Da. Se poate ca aceste pastile sa nu fie potrivite pentru tine si de asta. ca sa nu dau informatii gresite legat de asta poti cauta pe forum si sa citesti posturile persoanelor carora li s-a intamplat.

Sper sa nu fie si cazul meu:( doctorita mi le a recomandat pentru ca sunt foarte asemanatoare cu milligestul doar ca sunt monofazice. Si in cazul in care nu imi vine in pauza asta si sambata incep o noua folie sunt protejata pe perioada aceea?

#12 2011-12-06 17:41:41

isabella.sweet
Full member

da esti protejata atat in timpul celor 7 zile cat si pe perioada cand iei pastilele. Insa atentie la ce am scris in primul post legat de antibiotice...etc
ai grija de tine si sa ne tii la curent. puss

#13 2011-12-06 17:50:05

trikkygirl
New member

multumesc mult de tot pentru raspunsuri:( sper sa fie bine hjarta

#14 2011-12-06 18:18:02

isabella.sweet
Full member

nu ai pentru ce puss

#15 2011-12-06 18:54:11

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

stati asa fetelor, cand treci de la un anticonceptional la altul nu esti protejata din prima zi? pe prospect scrie ca da, sau e vorba de faptul ca primul era trifazic, si celalalt monofazic? si inca o chestie, ziua si ora la care iti vine variaza in functie de ora la care iei pastila? asa mi se pare... cand luam la 13.30 imi venea dimineata devreme, cam pe la 7-8, cand am schimbat ora la 16.30 imi venea mai tarziu putin dar tot dimineata, si acum vine mai pe dupa-masa ca le iau la 18.30 dar tot in aceeasi zi si cu acelasi contraceptiv. ca-mi vine ceas. doar o curiozitate.

#16 2011-12-06 19:23:21

isabella.sweet
Full member

eu le iau dintotdeauna la aceeasi ora (21:00) si mi s-a schimbat ziua in care imi vine doar cand am schimbat ac. eu stiu ca esti protejata din prima zi.  cel putin cand le-am schimbat, nu m-am protejat suplimentar pentru ca doctora imi spusese ca sunt protejata. am intrebat chiar si pe site la un moment dat. si sunt ok acum. de luna urmatoare le schimb iar pentru ca yasmin st cam scumpe si trec iar pe karrisa (sper sa ma impac cu ele). insa inainte as vrea sa fac niste analize sa vad ca sunt ok.

Ultima oara a fost editat de isabella.sweet (2011-12-06 19:23:58)

#17 2011-12-07 15:57:13

trikkygirl
New member

isabella.sweet a scris:

da esti protejata atat in timpul celor 7 zile cat si pe perioada cand iei pastilele. Insa atentie la ce am scris in primul post legat de antibiotice...etc
ai grija de tine si sa ne tii la curent. puss

Gata mi-a venit big_smile se pare ca s a schimbat ziua din marti dimineata in miercuri seara.Bine macar ca nu a fost altceva applause

#18 2011-12-07 22:10:32

isabella.sweet
Full member

Ma bucur ca s-a rezolvat puss.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.