homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare rezultat analize

#1 2011-12-09 18:14:18

Madallina
Membru
Inregistrat: 2007-12-03

Interpretare rezultat analize

huh

Buna!

Din dorinta de a ramane insarcinata, am facut o analiza recomandata de medic si am si eu cateva intrebari legate de rezultatul ecografiei ginecologice transvaginale care arata asa:

UTER AVF: 38.9/27mm, Miometru omogen
Endometru necaracteristic, grosime 6.19 mm
Ovar stang 26/13.7 mm cu cateva formatiuni transsonice de tip folicular, cea mai mare de 8 mm;
Ovar drept: 27.2/15.8 mm cu cateva formatiuni transsonice de tip folicular cu dimensiuni cuprinse intre 5 -9 mm
Canal cervical: 33 mm
fara lichid in Douglas

N.B. Conditii particulare/ tehnice pot scadea vizibilitatea eco cu mascarea unor aspecte patologice. Nu reprezinta screening/ depistarea oncologica.

Data ultimei menstruatii 24 nov.

Ce ar trebui sa inteleg din acest rezultat? Sunt foarte impacientata cu privire la aceste formatiuni transsonice de tip folicular...
Doctorita care mi-a facut ecografia spune ca ea crede ca va fi nevoie sa fac un tratament hormonal pentru a ramane insarcinata...    cesafac

Mentionez ca am luat anticonceptionale timp de aproape 9 ani iar de un an am renuntat la ele (nov 2010), lucru care mi-a produs si o iregularitate a ciclului menstrual... adica o perioada mai lunga de timp intre menstre ... 37 - 38 de zile si au fost 2 luni (martie  si iulie) in care nu am avut deloc menstra.

#2 2011-12-09 18:56:19

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: Interpretare rezultat analize

nu este de la pastile! odata ce renunti la ele efectul se pierde instantaneuu sau in maxim 3 luni (depinde de organism). menstruatia ta a fost dereglata de problemele pe care le ai. nu stiu daca formatiunile acelea insemna microchisturi sau nu, problema vad ca este cu grosimea endometrului. mai multe nu stiu, dar vor raspunde alte femei care au avut astfel de probleme. succes

#3 2011-12-12 10:08:35

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Interpretare rezultat analize

Madallina a scris:

Sunt foarte impacientata cu privire la aceste formatiuni transsonice de tip folicular...

sunt foliculii ovarieni (cei ce produc ovulele), e perfect normal sa ii ai smile. cum era menstruatia inainte de a lua anticonceptionale? (daca iti amintesti, am vazut ca ai luat timp de 9 ani) in ce zi a ciclului ai facut ecografia? daca erai inainte de menstruatie, e normal sa ai endometrul ingrosat.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.