homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare analiza citologica

#1 2011-12-27 19:30:41

andreeamanuela
New member
Inregistrat: 2009-03-10

interpretare analiza citologica

Buna seara!

Am primit astazi rezultatul la papanicolau si doamna doctor nu este momentan disponibila. Stiu ca displazia usoara indica prezenta unor modificari precanceroase ale celulelor cervicale, dar nu imi dau seama cat de grav este (in sensul ca deocamdata nu ma panichez, dar nu stiu cat va dura:). Daca ma puteti ajuta, acestea sunt datele:
diagnostic: L SIL - HPV (displazie usoara)
descriere: Celule scuamoase superficiale si intermediare, unele cu efect citopatic HPV (halou perinuclear si binucleere, atipii nucleare usoare), metaplazie scuamoasa de tip imatur, celule endocervicale, exudat inflamator fibrino-leucocitar redus, flora nespecifica.
Mentionez ca am facut tipare HPV si am 3 tulpini cu risc oncogen ridicat, respectiv 31, 45, 51 si ca in octombrie am suferit un avort spontan.

Va multumesc!

Andreea

#2 2011-12-30 13:36:29

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: interpretare analiza citologica

nu inteleg care e intrebarea. ai o rana produsa de hpv (lsil nu e cancer) si cred ca va trebui sa o cauterizezi.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.