homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sindromul de soc toxic

#1 2012-01-04 19:06:19

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

sindromul de soc toxic

stie cineva de sindromul de soc toxic? practic ni s-a spus de el in campaniile de la scoala prin care ori incercau sa faca treaba parintilor in educatia sexuala si igiena, ori sa-si faca reclama la absorbante, tampoane, prezervative si asa mai departe.  oricum, inclusiv pe tampoanele interne, pe prospect, gasim informatii referitoare la aceasta afectiune. mi-am amintit ca asa am ajuns prima oara la ginecolog fiind mica si virgina, dar imi era asa de rau la menstruatie, incat am crezut ca am facut asa ceva, mai ales ca foloseam tampoane interne. si bineinteles ca medicul si asistenta habar nu aveau de asa ceva, s-au uitat la mine ca la o nebuna cand am intrebat daca se poate sa am sindromul. deci, ceva clar, ca informatiile de pe prospectul tampoanelor mai mult imi ridica intrebari.

#2 2012-01-04 19:42:36

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: sindromul de soc toxic

este ceva foarte rar; am gasit niste informatii aici: http://www.sfatulmedicului.ro/Infectii- … -toxic_919

despre tampoane am gasit asta (pe site-ul respectiv):
"Factori de risc pentru sindromul de soc toxic menstrual
Folosirea indelungata a unui tampon, in special a unuia cu putere mare de absorbtie, creste riscul de aparitie al sindromului de soc toxic menstrual. Pacientele care au in antecedente un episod de sindrom de soc toxic, au un risc mare de reaparitie."

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-01-04 19:48:37)

#3 2012-01-04 21:46:36

eph
Hero member

oare se aplica riscul si la inelul vaginal? spun de diafragma si bureti (de care nu am mai auzit pana acum). oricum, acum m-am convins ca nu am avut asa ceva smile

#4 2012-01-04 21:54:52

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

am vazut un documentar pe discovery despre o epidemie de asa ceva si de fapt era vorba de un stafilococ auriu parca, nu mai stiu exact, in orice caz o bacterie - era prima oara cand se semnala asa ceva si a durat pana s-au prins ca victimele aveau in comun tampoanele
ceva infectios trebuie sa fie oricum, ideea la tampoane e sa nu le tii mai mult de 4-5 ore, in principiu... dar bacteriile alea nu apar asa din senin, undeva trebuie sa fie, ori sunt deja in organism, ori tampoanele nu sunt sterile
si eu am avut o data simptomele la menstruatie, m-am dus la medic si s-a uitat ca la extraterestri la mine  bang
n-am citit nimic in legatura cu inelul si socul toxic

#5 2012-01-04 21:57:23

daenarys
Vizitator

la inele and co.nu se aplica.e ceva legat din materialul din care sunt facute sau ceva de genu

Publicitate

loading...

#6 2012-01-04 22:06:25

eph
Hero member

pai asa si eu, efectiv la o menstruatie vara am avut toate simptomele de pe prospectul de la ob-uri mai putin eruptii cutanate si spasme musculare, vad ca pe site-ul pus de jeannie sunt mai multe simptome pe care nu le-am avut si se precizeaza ca apare dupa cateva zile de la inceperea ciclului menstrual, iar eu eram in prima zi. pe ob-uri nu scria daca e o criza de moment sau nu-ti trece pana nu ajungi la urgente, asa ca m-am speriat. am citit la un topic ceva si mi-a adus aminte de asta si cum ma gandesc sa trec pe inel odata si odata...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.