homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sange maro

#1 2012-01-06 21:37:20

red_crush
New member
Inregistrat: 2008-11-17

Sange maro

Buna seara!
Am si eu o problema. De vreo 3 ani iau pastilute si la inceput sangele era rosu. Dar acum e maro (de vreo 2-3 luni) E normal? E posibil sa fie asa de la o raceala care nu ma lasa? Ca am tot luat pastile, gen nurofen, theraflu etc. Sau trebuie facuta pauza de cateva luni? Culoarea asta o aveam cand era spre sfarsit, nu tot timpul, si mi se pare ciudat.
Multumesc anticipat!

#2 2012-01-06 21:50:08

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: Sange maro

nu e de la nurofen & co. si nici de la 'raceala' (aveti o obsesie cu miturile astea...), ci probabil de la pastile, de la faptul ca le iei de 3 ani. e ok, dar daca te deranjeaza sau ai/ apar si alte efecte adverse ca la inceputul adminostrarii (ca spottingul de exemplu), mergi la planning sa vezi daca e nevoie sa le schimbe.

Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-06 21:50:37)

#3 2012-01-06 22:04:12

red_crush
New member

Efecte adverse nu sunt. Decat culoarea si cantitatea; e si mai putin decat inainte. Raceala mea a fost mai grea, cu pieptul, si gatul si sinusurile si de asta ma gandeam ca mi-a dat peste cap tot. In legatura cu pauza, eu am vrut sa fac, dar am citit aici ca e mai bine sa nu faci deoarece organismul tau e obisnuit cu pastilele si daca faci pauza si te reapuci e ca un soc. Ceva de genul am inteles eu. Dar in cazuri din astea cred ca e indicata pauza.

#4 2012-01-07 00:43:24

Vx2
Full member
Inregistrat: 2011-10-02

De obicei sangele capata o culoare maro cand stationeaza mai mult prin diverse locuri si oxideaza. Si eu iau logest de 1 an si ceva si la fel, sangele a capatat o culoare maronie iar canitativ, mesntra s-a diminuat vizibil (de la a nu ma putea ridica in picioare a a purta protejslip) deci... Eu zic sa nu te ingrijorezi atata timp cat nu apar simptome care chiar sa te ingrijoreze. Si cu spottingul asta aparut asa... dupa o perioada lunga de administrare. Eu am patit-o acum cateva luni, asa din senin am avut spotting (fara sa uit pastile/ sa le elimin/ sa fac pauza aiurea) si tot asa... ma speriasem,dar a fost ok.

Asa ca, linisteste-te, totul e ok. E foarte bine ca esti atenta la schimbarile care apar dar nu exagera (iti spun asta din experienta proprie,c a sunt experta la a ma panica din cele mai mici nimicuri).

Stai linistita si repet, atata timp cat alte simpotome nu ai, dureri sau mai situ eu ce... e totul ok. (daca totusi vrei sa stai tu linistita si nu reusesti sa te calmezi, mergi sa vezi un doctor, asa iti faci si o consultatie de rutina, care e indicata, macar o data la 1 an, daca nu la 6 luni cum e cel mai ok)

" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."

#5 2012-01-07 11:14:53

red_crush
New member

Multumesc ptr raspuns amandurora. Adevarul e ca si eu sunt genul care se panicheaza la orice, sunt paranoica cand vine vorba de subiectul asta (e cam si normal).

Publicitate

loading...

#6 2012-01-08 14:07:37

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

credeam ca zici si de raceala 'jos' de aia ziceam ca ma enervati cu miturile astea. deci tu spui de raceala in adevaratul sens al cuvantului. pai nu cred ca poate sa aiba vreo legatura cu menstruatia. poate sa fie ok, sau poate sa fie nevoie sa schimbi pastilele, bineinteles nu de capul tau, si sper ca in primul rand atatia ani nu le-ai luat de capul tau. cred ca o vizita la planning chiar nu strica dupa 3 ani.

#7 2012-01-08 23:47:16

Vx2
Full member
Inregistrat: 2011-10-02

^ dar o raceala ( ma refer la termenu ca definind starea de rau general, nu o raceala in zona ovarelor sau mai stiu eu unde) poate sa intarzie aparitia menstruatiei. Eu am fost racita 5 saptamani 9racita, nu altceva, dar nu imi mai trece pentru ca nu luam pastile si continuam sa stau dezbracata)  si aveam febra si tto tacamul, iar menstruatia trebuia sa apara undeva in a treia saptamana de raceala. Nu a aparut decat cand mi-a trecut raceala (ca sa fiu mai exacta cand am incetat sa mai fac febra, aproape doua saptamani mai tarziu).
Am intrebat-o si pe doctorita mea de familie si mi-a spus ca exista posibilitatea, la o raceala mai puternica, sa apara si problema asta.

De la pastile nu e problema, ci raceala in sine, poate sa induca intarzierea menstruatiei. (doctorita mi-a explicat ca este cumva din cauza organismului care se da cu totul peste cap, mai ales, repet, cand apare si cresterea temeperaturii corporale pe o perioada mai lunga de timp.)

" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.