homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menstruatie abundenta dupa avort-2

#20 2012-01-11 23:18:18

blueblossom
New member
Inregistrat: 2009-05-10

Re: menstruatie abundenta dupa avort

anca90 a scris:

blueblossom, dupa mintea mea, eu zic ca e firesc sa sangerezi pana la 7 zile, avand in vedere ca avortul s-a facut prin chiuretaj. daca se intinde mai mult, mergi la doctor.
inelul contraceptiv este tot pe baza hormonala, deci e posibil sa ai probleme si de la el. dar poti incerca.
altfel, prezervativul mi se pare sfant, daca nu ai alergie la latex. dar cel mai bine discuti despre asta cu un medic de planning, te poate ajuta sa gasesti metoda contraceptiva potrivita pt tine.

Am fost la control, si a trebuit sa imi faca din nou chiuretaj. Se pare ca mi-a fost facut prin chiuretaj si aspiratie acum insa nu a eliminat tot, asadar am sangerat 6 zile dupa care s-a inchis colul si s-au facut chiaguri in uter. De data asta am mers la alta doctorita care s-a comportat extrem de frumos spre deosebire de cealalta. Mi s-a dat Ampicilina 5 zile, Flamexin 5 zile si anticonceptionale Qlaira (astea cica ar avea un nivel scazut de hormoni). Mi-au facut si analize la sange, deoarece le-am spus ca ma simteam extrem de rau de la Marvelon si Yasmin. Am inceput deja sa iau din fiecare (Ampicilina cate 1 la 6 ore, Flamexin 1/zi si antibebe), insa am o nedumerire. Avand in vedere ca iau Ampicilina, aceasta nu cumva anuleaza efectul contraceptivelor? Scrie in prospect ca reduce efectul contraceptivelor pe baza de estrogen, iar Qlaira contine valerat de estradiol/dienogest. Sunt paralela cu medicina asa ca nu stiu daca acestea sunt tot din aceeasi grupa or whatever.

si o ultima intrebare: deja am urmat tratament cu Amoxicilina timp de 5 zile, iar acum iau Ampicilina pentru urmatoarele 5 zile, nu trebuia sa mi se prescrie si ceva care sa protejeze flora? Deoarece sunt predispusa la micoze inca de pe vremea cand eram copil si urmam tratamente cu antibiotice.

Astept un raspuns. Multa sanatate!

PS : Trebuie sa merg la control peste 2 saptamani, sa speram ca totul e bine sad

Ultima oara a fost editat de blueblossom (2012-01-11 23:26:28)

#21 2012-01-12 13:37:32

adelina10
New member
Inregistrat: 2012-01-06

deci nu a fost facut bine primul chiuretaj sa inteleg? au ramas resturi in uter?
cu privire la protectia pentru micoze, cel mai bine ar fi sa mergi la farmacie sa ceri sa-ti dea ceva ca protectie pentru ca iei ampicilina. mie mi-a dat o data flucovim si alta data nizoral.

Ultima oara a fost editat de adelina10 (2012-01-12 13:38:20)

#22 2012-01-12 14:43:56

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

blueblossom, eu prefer sa nu iau antimicotic decat daca chiar e cazul, deci de la primele simptome. tu alegi daca il iei preventiv sau doar daca va fi cazul, cert e ca e ft toxic pt ficat. si stomacul ar trebui protejat cand iei antibiotice. poate o farmacista ar sti ce sa-ti dea...
legat de anticonceptionale, de cate ori iei antibiotic, protectia lor e afectata. deci ar fi trebuit sa te protejezi cu prezervativ inca de cand ai luat amoxicilina, sper ca n-ai avut contcate neprotejate intre timp hmm. macar de acum inainte foloseste prezervativul pe toata perioada cat iei antibiotic + inca 7 zile dupa ce il termini. succes si sanatate!

#23 2012-01-12 15:37:58

blueblossom
New member
Inregistrat: 2009-05-10

anca90 a scris:

blueblossom, eu prefer sa nu iau antimicotic decat daca chiar e cazul, deci de la primele simptome. tu alegi daca il iei preventiv sau doar daca va fi cazul, cert e ca e ft toxic pt ficat. si stomacul ar trebui protejat cand iei antibiotice. poate o farmacista ar sti ce sa-ti dea...
legat de anticonceptionale, de cate ori iei antibiotic, protectia lor e afectata. deci ar fi trebuit sa te protejezi cu prezervativ inca de cand ai luat amoxicilina, sper ca n-ai avut contcate neprotejate intre timp hmm. macar de acum inainte foloseste prezervativul pe toata perioada cat iei antibiotic + inca 7 zile dupa ce il termini. succes si sanatate!

Nici nu se pune problema unui contact sexual in urmatoarea luna, insa din ce le explica doctorita studentilor, anticonceptionalele nu mi-au fost prescrise NUMAI pentru contraceptie. Daca bine am retinut, ele ma ajuta sa ma vindec mai repede si sa previna eventualele perforari ale uterului (asta printre multe altele care le-a enumerat insa nu le-am retinut), de aceea imi este frica sa nu cumva sa anuleze efectul.

Ultima oara a fost editat de blueblossom (2012-01-12 15:41:16)

#24 2012-01-12 15:43:26

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

aa, nuu. asta cu perforarea uterului n-am mai auzit-o, dar iti dai seama ca ar insemna ca toate femeile care nu iau AC sa fie predispuse la asa ceva. in niciun caz, stai linistita. se refera strict la efectul contraceptiv. acesta scade atunci cand iei antibiotice.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.